11 Julai, 2014

Al-Waasi Muka Depan Akhbar The Star

16 ulasan

Assalamualaikum...


Al-Waasi Muka Depan Akhbar The Star

Al-Waasi di muka depan akhbar Metro The Star hari ini Jumaat 11 Julai 2014... huhuhu... tengok jejaka² macho Al-Waasi di situ... hehehe... muka sorang² macam gengster kampung dusun... tapi errmmm... jangan lihat dari rupa... dalam hati ada taman tue... hehehe... mereka² ni semua telah banyak menabur jasa pada masyarakat... :)



Di bawah gambar tu tertulis... "The first step : Volunteers from Al-Waasi conducting job interviews with the homeless in Kuala Lumpur. The group also screens the applicants before introducing the to the employers"



Article penuh boleh lihat di SINI....


Liputan ini adalah berikutan dari program Pop Up Job Interview & Street Store yang kami adakan pada hujung bulan Jun lalu... jika sebelum ini Al-Waasi di Astro Awani... kini di akhbar The Star pula... :D syabas dan tahniah buat semua aktivis Al-Waasi yang tidak pernah mengenal penat lelah dan bosan dalam membantu insan² yang memerlukan... 





Masih ingat lagi tak kawan² gambar ini... detik ini lah hati² kita mula terdetik untuk mewujudkan Al-Waasi dan sebuah persatuan yang berdaftar secara halal... :) Alhamdulillah kita tidak mengambil masa yang lama untuk merealisasikannya... :)


Semoga Allah Taala senantiasa terus menyatukan hati² kita agar dapat terus berbakti kepada agama, bangsa dan tanah air... :) (y)



16 ulasan :

  1. teruskan usaha, al-Waasi. :)

    BalasPadam
  2. alhamdulillah Allah gerakkan hati untuk mereka ni membantu masyarakat :D despite apa halangan mudah2an Allah mudahkan urusan..

    CT ada buat giveaway..
    mai jemput tengok kalau sudi boleh join jugak..

    http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/07/giveaway-wow-hari-raya-by-siti-yang.html

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah...semoga al-waasi terus berjaya..

    BalasPadam
  4. semoga alwassi berterusan aktif sbg ngo kebajikan membantu kesusahan masyarakat...

    BalasPadam
  5. alhamdulilah..
    biarlah muka mcm ganster dusun tapi hati ada taman he..he..
    teruskan pjuangan anda smua :P

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah..teruskan usaha yg murni ini...

    BalasPadam
  7. Syabas buat semua yg terlibat
    Insya-Allah kalau yg baik mesti dpt keberkatan..

    BalasPadam
  8. sebaik-baik manusia adalah paling bermanfaat bagi manusia yang lain. teruskan usaha gigih dan murni ini..

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah..sau penghargaan untuk akak dan Al Waasi...semoga perjuangan Al Waasi akan sentiasa dipermudahkan....insyallah...

    Regards.
    -Strider-

    BalasPadam
  10. alhamdulillah ... teruskan usaha membantu org lain .

    BalasPadam
  11. Satu persatuan yg mempunyai niat yg suci murni dan semoga Allah permudahkan segala usaha aminnn

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah tahniah... teruskan usaha, teruskan perjuangan... semoga Allah permudahkan segalanya... aamiin..

    BalasPadam
  13. Syabas Acik! Teruskan perjuangan korang.. :)

    BalasPadam
  14. tahniah, orang dah mula nampak tu
    teruskan usaha murni ni ye

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D