02 Julai, 2014

Ranking Alexa Dunia Sementara Acikidah Pada 01.07.2014

24 ulasan

Assalamualaikum...


Ranking Alexa Dunia Sementara Acikidah Pada 01.07.2014

Ini adalah Ranking Alexa Dunia Sementara Acikidah Pada 01.07.2014



Global Rank:  349,719
Rank In Malaysia:  2,357
Links in:  106
Sumber:  rujuk SINI



Sebenarnya ini adalah pertama kali idah buat entry berkenaan dengan Ranking Alexa nie... itu pun masa idah BW tadi ternampak ada blogger yang update ranking semasa mereka... tiba² terasa untuk nak check belog sendiri pula... ermmm... ekceli idah dah lama create account dengan alexa nie... masa create dulu tu saja create jer... dan tak paham apa pun... hehehe... even sekarang pun masih tak paham mender tah ranking nie... cuma yang idah tau semakin rendah nombor tu semakin baik... :)



Tapi sehingga kini dok masih terfikir² lagi... angka berapa yang boleh dikatakan baik? dan angka apa yang sepatutnya kita perlu letakkan sebagai sasaran? ada sesiapa yang boleh tolong beri sedikit penerangan? <3<3



Bagi sesiapa yang tak pernah check ranking blog sendiri dan tak tau kat mana nak check... haa boleh klik ke link INI... :D


Segala penerangan dan bantuan anda didahulukan dengan ucapan terima kasih daun keladi... nanti lain kali boleh tolong lagi yerr... @};- hehehe... jangan marah tauu... saya budak baru belajarr... belog ni belum pun sambut 1st anniversary lagii... :D kbai...




24 ulasan :

  1. wah alexa rank nya sudah ramping berarti kategori blog tersebut bagus ,

    BalasPadam
  2. semakin kecik semakin bagus... semakin besar semakin tak bagus...bila bercerita tentang alexa ni teringat alexa iolss yang dah tak berjaga...ahakss...

    anyway, kalau nak tau lebih lanjut tentang alexa boleh jer try gi google... pas tu type...alexa bubblynotes...hasil search boleh tengok entri lama2 yang berkaitan dengan alexa serta penerangannya...nak cerita sini macam panjang sangat...ada gambar rajah sekali uolss...ha ha ha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. perrghh terbaek la blog farah... rank in Msia 670 tu... jauh gler kita nak kejar... :)

      okay... will check it out..! :D thanks farah

      Padam
  3. pakar seo dah tlg jawab tu ... saya pun x berapa pandai .

    BalasPadam
  4. Haa, nurul pun masih baru dalam hal2 ni... :)
    Salam Ramadhan, Acik Idah...

    BalasPadam
  5. kak xkenal pun alexa ni n duk kat mana heh...heh maknanya xreti sgtlh tu..

    BalasPadam
  6. ranking kak ida pun lbih baik pada jie.

    BalasPadam
  7. Wowww kira dlm raking tertinggi tu mmg blog yg menjadi pilihan nih :-)

    BalasPadam
  8. Pssst idah, camno nk check ranking nih heeee x pernah buat

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... kelakar la JM niee... =)) puji beriya... rupanya dia pun tak tau alexa tu menderr... wakakakaka... adoiii... sakit perut akak gelak tau... :P

      Padam
    2. ahahahah...malu nye sambil tutup muka dengan tangan..
      akak JM dh try klik link yg idah share tu..psstt..nk tahu gak my rankig hiks...thank idah kongsi info nih..lap uuuu

      Padam
  9. saya tak penah check...
    kalau check pun mesti di tahap ribu riban jugak hehe

    BalasPadam
  10. cayalah kak idah!teruskan menulis ye..

    p/s: saya pun tak pernah check, tapi selalu dengar blogger otai sebut..

    BalasPadam
  11. saya pun tak berapa nak paham
    kira hebatlah tu belum setahun dah ada ramai follower and pageview =)
    saya yang ketinggalan..hehe

    anyway done follow sini
    terima kasih sebab follow saya ye =)

    BalasPadam
  12. Tahniah Acik Idah...Ranking Alexa sekarang ni tersangatlah volatile..susah nak maintain...

    BalasPadam
  13. tqlah acik idah bagi panduan.kak pun tak berapa faham walaupun lama dah berblog. tumpang check sama kat link acik idah beri tu..

    BalasPadam
  14. wahh...dah bagus tu idah...good luck

    BalasPadam
  15. wah terbaik dah tue cik idah.. =D

    BalasPadam
  16. Tahniah.. semoga terus sukses... Alexa ni mcm sejenis penyedap makanan.. tak de tak best, tp klu bnyk sgt memikirkannya boleh jadi penyakit juga.. tension nak memikirkan dia je mcm nk memikat awek pulak huhu.. :D :D

    BalasPadam
  17. sy pnye ranking malaysia tu ranking makin membesar pulak skrg...tak tau cane lak jd camtu...

    Entri terkini MINDAKABUR : Muat-Turun Video Youtube Dengan Cara Edit Pada URL Video

    BalasPadam
  18. salam. heheh sy pun tak reti bab ni sis :D

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D