31 Disember, 2015

Selamat Tahun Baru 2016

15 ulasan

Selamat Tahun Baru 2016. Berada di penghujung 2015 yang bakal melabuhkan tirai, terasa perasaan bercampur baur. Pelbagai suka dan duka dialami sepanjang tahun ini. Tetapi yang paling terkesan di hati adalah apabila satu-satunya abang kandung yang Idah ada pergi meninggalkan kami buat selama-lamanya. :(


Selamat Tahun Baru 2016


06 November, 2015

Buku Kisah Ahmad Ammar

14 ulasan


Buku Kisah Ahmad Ammar... dibelikan buat anakanda... buat mengisi masa lapang di musim cuti sekolah yang bakal tiba nanti.



Assalamualaikum... dan salam petang Jumaat... hari Jumaat nie kebiasaannya bila orang lelaki pergi ke masjid untuk menunaikan Solat Jumaat.... yang wanita² pula akan mengambil kesempatan untuk bershopping... kalau tidak, window shopping pun jadik laa... mungkin sebab hari Jumaat waktu rehatnya lebih panjang dari hari² yang lain...  :)


Huhu... Idah pula jarang keluar bila time lunch nie... tapi hari ini ermm... kononnya nak temankan kawan cari Shawl di Jalan TAR... huhu.. memang temankan dia pun... syukur tak terjebak... belek² juga tadi... tapi tiada yang berkenan di hati... fuhhh... lega... selamat duit akak... :D


05 November, 2015

Terjaga Dari Lena Yang Panjang

14 ulasan


Assalamualaikum... dan salam sejahtera buat semua teman-teman sekelian... awak-awak semua sihat :D ? Idah alhamdulillah... sihat-sihat jerr...


Hehehe.. kenapa tiba-tiba petang ini acikidah menjelma yer? hehe... tu la... kena seruuuu.... lama sangat menghilang kan... sampai kena seru dengan sahabat setia Dunia Sementara Acikidah nie... hehe...

 

Terima kasih la buat uols yang sudi singgah ke sini... dan siap buat wake up call lagi untuk kita... terharu dan memang betul2 rasa 'terjaga' laa... Terjaga Dari Lena Yang Panjang hehehe...


16 Julai, 2015

Utusan Aidilfitri 2015

14 ulasan
Assalamualaikum...

Utusan Aidilfitri 2015 Acikidah


Perutusan Aidilfitri 2015 dari Acikidah. Sempena kedatangan Syawal dan Aidilfitri yang disambut oleh seluruh umat islam dengan ini saya menyusun jari sepuluh memohon ampun dan maaf kepada ahli keluarga, sanak saudara, sahabat handai, rakan-rakan, jiran tetangga dan seluruh umat islam di atas kekhilafan dan kekurangan diri ini. Kita hanya insan biasa.


12 Mac, 2015

I Miss You So Much

14 ulasan
Assalamualaikum...

I Miss You So Much

Rindu kat korunk semuaa....


Rindu nak baca coretan korunk semua...

09 Mac, 2015

Selamat Hari Wanita Sedunia

9 ulasan
Assalamualaikum...

Selamat Hari Wanita Sedunia diucapkan buat semua wanita-wanita hebat yang ku kenali, belum kenali dan akan kenali... :D


Sesungguhnya WANITA adalah ciptaan Allah yg paling indah sekali di muka bumi ini oleh itu hargai diri kita yang diciptakan dengan pelbagai kebolehan ini.


Selamat Hari Wanita Sedunia

Selamat Hari Wanita juga buat rakan-rakan blogger dan juga pengunjung blog ini. @};-  <3<3



20 Januari, 2015

CPUV Nuffnang Ongoing...

25 ulasan
Assalamualaikum...


CPUV Nuffnang Ongoing ~ Setelah 2 bulan blog ini di tinggalkan oleh tuannya... sejujurnya... hari ini barulah idah berkesempatan membaca komen² dan jejak² yang ditinggalkan oleh para pengunjung dan sahabat handai... :)



Teringat pula nak check Nuffnang... agak²nya dah tukar status Non Glitterati kott... dan sure dah tak der CPUV baru yang masuk... sebab lama tak aktif...kannn....  



CPUV Nuffnang Ongoing...

Perutusan Pembuka Tahun 2015 Dari Acikidah

17 ulasan
Assalamualaikum...


Perutusan Pembuka Tahun 2015 Dari Acikidah ~ Sebagai memulakan entry buat tahun 2015 ini... saya Acikidah dengan ini walaupun agak terlambat... tapi nak ucap juga buat sahabat² blogger yang dikasihi sekalian... Selamat Tahun Baru 2015... <:-P semoga dalam Tahun 2015 ini kita akan menjadi insan yang lebih prihatin, penyayang dan bersikap saling bantu membantu antara satu dengan lain... :)


Perutusan Pembuka Tahun 2015 Dari Acikidah