06 November, 2015

Buku Kisah Ahmad Ammar

14 ulasan


Buku Kisah Ahmad Ammar... dibelikan buat anakanda... buat mengisi masa lapang di musim cuti sekolah yang bakal tiba nanti.



Assalamualaikum... dan salam petang Jumaat... hari Jumaat nie kebiasaannya bila orang lelaki pergi ke masjid untuk menunaikan Solat Jumaat.... yang wanita² pula akan mengambil kesempatan untuk bershopping... kalau tidak, window shopping pun jadik laa... mungkin sebab hari Jumaat waktu rehatnya lebih panjang dari hari² yang lain...  :)


Huhu... Idah pula jarang keluar bila time lunch nie... tapi hari ini ermm... kononnya nak temankan kawan cari Shawl di Jalan TAR... huhu.. memang temankan dia pun... syukur tak terjebak... belek² juga tadi... tapi tiada yang berkenan di hati... fuhhh... lega... selamat duit akak... :D



On da way balik ke office semula... lalu depan Kedai Pustaka Mukmin... teringat nak singgah untuk cari Buku yang dah lama Idah cari tapi tak jumpa².... masuk² jer taknak buang masa... terus tanya kat kakak yang jaga kedai tu... "Ada buku Ahmad Ammar tak kak?" ... belum sempat akak tu tunjuk... uncle yang jaga kashier dah jawab dah... "Tu kat depan tu... sambil tunjuk buku² yang berderet² depan kaunter kashier dia tu"...



Idah pun belek² buku yang banyak kat rak tu...


Buku Kisah Ahmad Ammar

Ini keluaran ke-2... Idah tak nak yang nie... mulanya hampa juga... sebab dah banyak kedai buku yang Idah tanya tapi dah habis stok yang keluaran pertama tu... Kinokuniya KLCC pun Idah dah cuba cari tapi habis juga... ermmm...  :(


Idah tanya lagi kakak kedai tu... "Kak... yang keluaran pertama tu ada tak? yang macam kat gambar kecik kat keluaran ke-2 tu..." kakak tu pun geledah² manja kat rak tu... "Yang nie ke?" tanya kakak tu...


Cerita Cinta Ahmad Ammar

Haaaaa.... yang nie laaa... Cerita Cinta Ahmad Ammar... Alhamdulillahhh.... akhirnya dapat juga buku nie... berbulan dah mencari... niat nak belikan untuk anak dara sulung Idah tu... hehe seronok sangat niat dah tertunai... :) Oh yerr... harganya RM23 senaskah.


Semoga pemberian kecil dan watak utama di dalam buku ini dapat memberi inspirasi dan menjadi contoh buat remaja masakini yang dahagakan Idola yang dapat menjadikan mereka insan yang lebih berguna buat agama dan negara... terutamanya buat Kakak... ♥◕‿◕




14 ulasan :

  1. Nak beli juga lah Idah..
    Akak dah beli buku yg Cinta Ahmad Ammar tu..

    BalasPadam
  2. kisah arwah ammar ni mmg patut dibaca anak2 kita..remaja sole, berilmu n baik budipekerti.

    BalasPadam
  3. al fatihah...seroiusly sgt kagum dgn arwah Ahmad Ammar...ank yg baik...

    BalasPadam
  4. al-fatihah.. seharusnya kisah beliau dijadikan teladan oleh generasi muda pada masa kini..

    BalasPadam
  5. Al Fatihah buat allahyarham Ahmad Ammar. Kebaikan beliau terus hidup buat manfaat insan... subhanallah walhamdulillah.

    BalasPadam
  6. Ingin beli juga, buat nambah koleksi buku..

    BalasPadam
  7. buku yg bagus..boleh jadi motivasi, inspirasi untuk kita juga..

    BalasPadam
  8. akak dah beli buku ni, pasti menangis bila dh habis baca 😂😂

    BalasPadam
  9. Saya ada tp belum mampu menghabiskan bacaan..sebak sgt2..

    BalasPadam
  10. Semoga memberi manfaat...
    Arz singgah sini. Teruskan Update Blog ya acikidah

    BalasPadam
  11. nana singgah sini jenguk kak. hopefully kak baik baik aje :)

    BalasPadam
  12. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  13. dah lama tak datang sini ... datang menjenguk acik idah :)

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D