20 Ogos, 2014

Rumah Terbuka Aidilfitri Dottie Dan Kak Ieta

17 ulasan
Assalamualaikum...


Sesi menaikkan berat badan a.k.a rumah terbuka diteruskan lagi... tamat saja Rumah Terbuka Aidilfitri PKR Cabang BTR... idah terus pulang ke rumah dan menyiapkan anak² untuk ke Rumah Terbuka Aidilfitri Dottie dan Kak Ieta pula...



Rumah Terbuka Aidilfitri Dottie Dan Kak Ieta
 
Kebetulan rumah Dottie dan rumah idah tidak jauh... kampung sebelah jer... :D tapi percaya tak... semenjak lebih 20 tahun yang lalu... ini kali pertama kami bertemu semula... ahaha... kiranya macam Mini Reunion gak laa... Dottie dan semua di atas ini adalah rakan² sekolah idah... dari kiri Azlina, Dottie (tuan rumah), Aniza, Lynda dan Acikidah... :) sebelum kedatangan idah ada ramai lagi rakan² lain yang datang tapi mereka dah pulang awal...




Rumah Terbuka Aidilfitri Dottie

Pelbagai hidangan yang sedap² dihidangkan Dottie untuk tetamunya... cempedak goreng pun ado... makan panas² perghhh terangkat... ahha... bila dah lama tak jumpa kan... satu demi satu nostalgia zaman sekolah di imbau kembali... cerita tentang zaman sekarang pun tidak ketinggalan... sembang tak hingat dunia... nasib la en.suami ku sporting tak banyak ragam... huhuhu... lebih sejam gak la kami bersidai kat sofa tu dok pot pet... pot pet... lepas satu cerita... satu cerita... hehehe... ermmm best sangatt tau... tak sabar nak menunggu bulan Nov nie reunion batch kami... (y)



Terima kasih daun keladi buat Dottie yang sudi menjemput idah sekeluarga... harap² jangan serik yer...  nanti senang² boleh la kita ngeteh ekk... ;)




Rumah Terbuka Aidilfitri Kak Ieta

Kemudian terjahan seterusnya adalah rumah Kak Ieta pula di Puncak Jalil... kak ieta nie adalah officemate idah... kiranya geng² yang dok semeja nie geng opis laa... idah sampai pun sudah agak lewat... jadi officemate yang lain semua dah pulang kecuali tinggal saki baki beberapa orang saja lagi...



Macam² juadah disediakan Kak Ieta... ada nasi lemak, satay, kentang putar, salad, rendang dan macam² lagi laa... menu western ada... tempatan pun ada... penuh meja... :) untuk tidak mengecewakan tuan rumah... wajib la kena makan kan... walau pun perut dah sendat tak boleh nak cakap... 





Rumah Terbuka Aidilfitri Kak Ieta
 
Deretan geng² office yang terakhir pulang... tuan rumah adalah yang sebelah idah baju purple tu...


Terima kasih buat Kak Ieta sekeluarga atas jemputan... maaf la yer kami sampai lewat... nasib pintu gate tak tutup lagi... kekeke... :D


Alhamdulillah... selesai hadiri rumah terbuka rakan² untuk minggu ke-3 syawal... hari ini ada pejabat terbuka pula... ahaks... pejabat kami laa... kami buat pot-luck... untuk yang tak tau pot-luck tu apa... ianya adalah di mana setiap orang membawa 1 atau lebih juadah untuk dimakan bersama²... idah bawa juadah apa ek? ahha... tunggguuuu... :)


Okay... kita sembang lagi nanti... akak bz nie nak buat persediaan opis terbuka yang akan bermula sebentar lagi... :D ... sorry tak jemput uols tau.... ini pejabat terbuka yang tak berapa nak buka sangat laa... al-maklum la... pejabat tumpang... k bai... ;)




17 ulasan :

  1. meriah raya acik idah..makan dan makan jerk kejenya..

    BalasPadam
  2. Meriah jamuan raya acik idah. Semoga dimudahkan urusan.

    BalasPadam
  3. salam. waahhh seronoknya mereka, nampak meriahh :)

    BalasPadam
  4. Meriahnya. Weekend memang minggu open house dan minggu menternak lemak ☺☺

    BalasPadam
  5. mmg sakan dia beraya!! hihi..

    BalasPadam
  6. wahhh.....sakan nooo acikidahh... lagi berape hri je rye nak hbesss :(

    BalasPadam
  7. Wahh.. seronok beraya sakan ni.. Alhamdulillah. Semoga keakraban silaturrahim terus berkekalan & diberkati semuanya... aamiin.. :)

    BalasPadam
  8. makan..makan je ya..bestlah..kat SP dah sepi

    BalasPadam
  9. makan,,makan,,,makan,, lagi ..ada berapa hari jer lagi nak hadiri open house kan...meriahnyer..

    BalasPadam
  10. Wah sesi menambahkan berat badan ya ..he..he

    BalasPadam
  11. Meriahnya beraya... Macam kempen menaikkan berat badan jer...

    BalasPadam
  12. Wahh..seronoknyer Idah..beraya sakan yer...apa2 pun semoga ikatan persahabatan yg terjalin akan berkekalan..

    BalasPadam
  13. Wahh..seronoknyer Idah..beraya sakan yer...apa2 pun semoga ikatan persahabatan yg terjalin akan berkekalan..

    BalasPadam
  14. Wahh..seronoknyer Idah..beraya sakan yer...apa2 pun semoga ikatan persahabatan yg terjalin akan berkekalan..

    BalasPadam
  15. bab makan mmg x pernah tolak..so kalau ada jemputan mesti sis JM pergi ..rugi plak kalau tolak dan boleh eratkan silaturrahim

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D