07 Ogos, 2014

Aidilfitri 2014

17 ulasan
Assalamualaikum...



Boleh dikatakan hampir semua blogger² melayu upload tentang pengalaman dan keriangan mereka menyambut Aidilfitri 2014 ini... macam² cerita ada... seronok juga baca dan turut terasa kegembiraan tersebut... :)



Idah pun nak abadikan juga pengalaman Aidilfitri 2014 idah bersama keluarga... :D jeles la tuee... hehehe... ermmm tapi Aidilfitri 2014 ini kurang terasa di hati laa... semuanya gara² kesihatan kami sekeluarga yang kurang baik sedari sebelum raya lagi... lebih seminggu idah dan anak² demam, batuk, selsema full pakej laa... dan sehingga ke hari raya pun idah, en. suami dan si kakak masih lagi kurang sihat... makan pun tak seronok... makan semua benda tak rasa apa... aduhhh hilang nikmat... berat badan pun turun mendadak... :(



Namun begitu raya tetap raya kan... Aidilfitri 2014 tetap diraikan walau pun terpaksa digagahkan... :)



Petang sebelum raya lepas hantar maid di Cheras... idah pulang ke kampung en. suami di USJ, Subang Jaya... tidur di sana... pagi raya pun idah dan en. suami tak ke masjid untuk solat sunat aidilfitri pun sebab kekangan kesihatan.. yang pergi cuma ibu mertua ku, adik ipar, suaminya, Nuqman dan Nabihan saja...


Tengaharinya pula kami sekeluarga pulang ke kampung idah pula di Cheras... ermm... seronok perjalanan pulang ke kampung kami tak jam langsung pun... malah terlebih lancar... :D dalam 1 hari boleh cover dua² kampung... tak perlu gaduh²... (y)




Aidilfitri 2014

Di rumah mak idah... baru teringat nak snap gambar... ini pun idah tak tau saper yang ambil... tau² tengok dalam memory card ada jer gambar nie... dan kalau nak tau... gambar² ini saja yang idah ada untuk Aidilfitri 2014 ini... tiada gambar keluarga... tiadaa... semua tiada... haishh... kamera jer bawak tapi tak ada siapa yang teringat nak ambil gambar... :)


Aidilfitri 2014 ini pakaian kami tak sedondon... sebab idah beli ready made jer... pastu nak cari yang sama untuk semua susah pula... so jadi la rojak... :D baju kurung raya Adelia warna kuning mustard sama dengan kakak Atikah... Ayesha pula warna pink polkadot... ini baju kurung pertama Ayesha... :) tahun lepas dia kecik lagi so idah tak belikan dia baju kurung... 





Aidilfitri 2014

Ayesha bergaya dengan baju kurung pertamanya... :) rupanya dalam memory card nie semuanya gambar mek nie jerr... huhuhu...



Aidilfitri 2014


Semasa di Cheras... idah sempat juga ziarah beberapa orang makcik dan sepupu idah yang tinggal tidak jauh dari rumah emak... kemudian idah pulang semula ke Subang dan menginap di sana untuk malam ke-2...


Raya ke-2... kami sekeluarga bawa ibu mertua ku beraya di rumah ibu saudara en. suami di Jalan Kebun... dan selepas tu kami terus pulang ke rumah kami... sebabnya nak kena repacking beg... 


Raya ke-3 & ke-4... idah bawa emak idah pula beraya di Melaka... ziarah pakcik², makcik² dan sepupu sepapat... banyak juga rumah yang dapat kami cover walaupun hanya 2 hari...


Raya ke-5.... akak dah mula kerja semula... :D


Haa... begitu lah serba sedikit cerita Aidilfitri 2014 acikidah sekeluarga... gambar? tu jer la yang hado... berjalan dan makan jerr... gambar haram tak ingat nak ambik... sibuk bersembang jerr... hehehe...



Nanti la tunggu jalan² open house hujung minggu nie... standby gambar banyak²... hahaha.. tu pun kalau teringat lagiiii... :D sabtu ni budak² Al-Waasi nak beraya di rumah idah... haaa akak kena masak la nie... ermm menu apa belum decide lagi... tengok la nanti... hik3x...


Okay la... nak kemas² nak balik... hari ni kena pulang sendiri naik lrt... huhuhu... sebab en. suami pergi ziarah rakan dia yang baru kehilangan bapa mertuanya... dan baru sat dia call kata nak ke tanah perkuburan dah... ermmm... baru jumpa pakcik tu sabtu lepas elok sihat jer dia gelak² main dengan anak² idah... tup.. tup... hari ni dia dah tak ada... semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang² yang beriman... Ameen... wassalam...




17 ulasan :

  1. Samalah dgn saya... bawa je kamera tp gambar beraya sekeluarga tak de. sedih betul tahun ni beraya mcm tak meriah je tanpa bergambar raya sekeluarga kan? Ajal maut memang tak terjgka....

    BalasPadam
  2. USJ dan Cheras...dekat2 je kampungnya..hihi..

    BalasPadam
  3. aloo, xde gmbr fmly akk acikidah sekeluarge..

    BalasPadam
  4. Selamat hari raya kak idah.. Mieza tahun lepas mmg tak beraya mana.. 2 hari sebelum raya sakit teruk.. Sampaila ke hari raya 1,2,3.. Badan x sihat mmg mood pun xde.. Apa pun tak boleh.. Huhu.. Tp tahun ni alhamdulillah, Allah bagi pinjam kesihatan yg lebih baik.. Dptla merasa beraya..๐Ÿ˜Š
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  5. camera tu jadi perhiasan je...haha ! sama la kita, semua snap guna enpon je... gambar family je dalam camera... salam hariraya ye :)

    comel je si debab dua orang ni ...

    BalasPadam
  6. ala ciannya satu keluarga tak sihat ek.. tak pe la acik idah.. gambar raya tak penting pun..yg penting dapat berkumpul dgn family kan...itu yg lebih bermakna..=D

    BalasPadam
  7. mana gambar satu family kak??

    BalasPadam
  8. Haha..kikda ni..siap censored lagi gamba echa...comey2 blake anak2 kikda...gerrrammmm....

    BalasPadam
  9. comel2 anak akak. salam aidilfitri :)

    BalasPadam
  10. Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin..comelnyer anak2 ida mengayakan baju raya..

    BalasPadam
  11. Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin..comelnyer anak2 ida mengayakan baju raya..

    BalasPadam
  12. Tak dapat tengok gambar baju raya kak idah..hehe.

    BalasPadam
  13. saya dah 2 x raya x dpt sarung baju raya sbb tman ibu yg uzur . wpun byk hidangan , ramai tetamu , adik beradik berkumpul ... sibuk + kecoh , lupa nak snap gambar ... grrrr .

    BalasPadam
  14. meriah nmpaknya raya tahun nie eh kak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  15. Mmg jadi kurang seronok bila kesihatan terganggu... samalah kita hehee. Sekarang ni anak saya yg bongsu pulak demam.. waduuhh.. Tapi dah nama raya kan... meriah jugalah walaupun kurang sihat.. Raya tetap raya huhu!!.. :D

    BalasPadam
  16. saya pun bawa kamera ke mana aje
    tapi kurang juga ambil gambar
    apa yang ada ajelah
    apapun nampak meriah juga tu walau kurang sihat
    namanya raya kan =)

    BalasPadam
  17. comelnya ayesha..
    tue lah kadang2 tue tak ingat langsung nak snap gambar kan..bile dah balik rumah,alaaaa rasa nyesal tak ambik gambar banyak2..huhuhu...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D