06 Ogos, 2014

Limau Bali Tot Ku Dah Berbuah ~ Tanpa Bicara #21

30 ulasan
Assalamualaikum...


Limau Bali Tot Ku Dah Berbuah ~ Tanpa Bicara #21




Limau Bali Tot Ku Dah Berbuah... :D




Limau Bali Tot Ku Dah Berbuah ~ Tanpa Bicara #21


(。◕‿◕。)


30 ulasan :

  1. pokok rendah pun boleh berbuah..nak tanam gak lah..

    BalasPadam
  2. nampak cam rendah lagi pokoknya tapi dah berbuah…..alhamdulilah subur

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah .. sudah berbuah ye Idah.. elok jer pokok nya rendang.. mana beli Idah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama dah tanam tu... ini kali ke-2 kot dia berbuah... dan kalau tak silap pokok tu idah beli kat nurseri kat Sungai Buloh :)

      Padam
  4. Alhamdulillah...dah dpt hasil..:)

    BalasPadam
  5. Sedapnya.. Dah masak blum?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belom kott..! :D masih hijau lagi...

      Padam
  6. Rendang-rendang pun berbuah juga pokok limau bali ni yer. Alhamdulillah :-)

    BalasPadam
  7. Limau BALI?..bukan senang nak tanan kalau tangan jenis 'panas" susah nak hidup...ni mesti tanga acik idah jenis 'sejuk' sbb tu senang menjadi..lagi satu pesan org tua2 kalau tanam pokok jenis berbuah perlu tanam hari SABTU..tak pasti tahap kebenaran nya

    BalasPadam
  8. Kena sampul Idah jgn bagi serangga tebuk kulitnya.
    Idah punya ni warna pink ke kuning?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya warna kuning kot kak...!

      Padam
  9. waaaahh... fes time tengok limau bali masih kat pokok.. :)

    BalasPadam
  10. sedap ni...cicah dgn sambal kicap..

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah...dah dapat hasilnya...baru2 ni bunda balik kampong...beli limau ni...kata penjual tu warna pink...balik umah warna kuning...
    Tak tau nak bezakan macam mana isinyer...

    BalasPadam
  12. dah masak nnti boleh la makan.. :)

    BalasPadam
  13. Hmm...even kecik je pokoknya merasa juga hasilnya yer

    BalasPadam
  14. mesti x sabar nak tunggu besau ni ...

    BalasPadam
  15. Wahh.. seronoknya bila tengok usaha mendatangkan hasil... best.. :) :)

    BalasPadam
  16. Rajin AI mengetot yeh..... agaknya berapa lama boleh makan hasilnya tu AI?
    Jangan lupa campak separuh bijik kat OKje yeh hehe

    BalasPadam
  17. Berapa lama awak tanam pokok limau bali tu? Boleh support ke pokok tu, kalau buahnya semakin membesar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanam dah lebih 2 tahun dah... dulu dia pernah berbuah sekali... betul la kata Izni... dahan dia tu tak boleh nak support berat buah limau bali tu sampaikan dahannya patah... kali ni tak tau la camna tengok la nanti... :D

      Padam
  18. Wah, seronoknya apabila tengok tanaman kita dah berbuah kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul3x... rasa puas sangat... :)

      Padam
  19. Seronoknya...kita suka limau bali..tapi yang manislah..yang masam tak best..he..he

    BalasPadam
  20. salam. comel ja...kecik+ pun sudah berbuah hehehe ayat :D

    BalasPadam
  21. hidup pokoknya ya... klu rumah KM ni ada halaman, best jugak tanam... hihi

    BalasPadam
  22. wah seronok kan kalau tengok hasil
    tangan sendiri dah mendatangkan hasil

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D