08 Ogos, 2014

Pembantu Rumah Ku Selamat Mendarat

20 ulasan

Pembantu Rumah Ku Selamat Mendarat
Sumber : www.vectors4all.net



Alhamdulillah... pembantu rumah ku dah selamat mendarat di Malaysia ini tengahari tadi... :D hooraayyy!!!




Pembantu rumah yang datang nie adalah merupakan pembantu lama idah... sebelum ini dia pernah bekerja dengan idah selama 3 tahun ... dan pulang selepas raya tahun lepas atas beberapa perkara... dari Medan, Indonesia... selama 3 tahun dia bekerja dengan idah memang idah puas hati... bukan la perfect sangat... tapi stakat sikit² tu kita boleh jer tolak ansur kan... 




Idah offer dia bekerja semula dengan idah bila mana pembantu yang sekarang nie dah beri tender nak berhenti kerja... tapi nasib idah baik laa... dia setuju pula tunggu sehingga idah dapat gantian... kalau tak... perghhh naya idah... pembantu sekarang nie umurnya dah tua... jadi dia nak pulang jer ke indonesia... 


Esok idah nak buat makan² sikit untuk rakan² dan keluarga terdekat... jadi senang la sikit akak... ada 2 pembantu... hehehe... syukurrrrr lagiii... :D ohh... menu ek? hehehe... syutt rahsia... nanti² jer kita cerita... 



Hujung minggu nie idah dapat banyak sangat jemputan Open House... jadi yang buat pada hari sabtu tu idah mohon ampun dan maaf yer tak dapat la idah nak pergi... sebab idah buat dari petang sampai malam... yang jemputan hari ahad tu insyaallah laa... 



Errmm... lega rasa hati ini... setelah berbulan² mencari pembantu rumah akhirnya pencarian berakhir... masalah pun selesai dan dia dah selamat sampai di Malaysia nie pula tanpa masalah... syukur sangat²... :) hahaha.. belum sampai rumah lagi idah dah bagi dia task untuk malam nie... kuang3x... nasib ko laa... ahaks!!  tak per dia sporting... :D 



Okay la... nanti malam kalau ada kelapangan waktu insya allah idah singgah BW rumah korang yer... siang nie busy sikit laa... okay wak!!... tata... ;)




20 ulasan :

  1. Assalamualaikum dan salam singgah petang Ida...wahh...nak buat rumah terbuka ker esok...jemput Diana yer...hehe...bestnyer Ida ada 2 org pembantu rumah...

    BalasPadam
  2. nak buat makan2 ada pembantu syiok arrr.... kalau takde, jenuh.... selalu jadi bibik kepada bonda tercinta je.... tapi dah kawin ni... jejarang laa jadi bibik...kikiki

    BalasPadam
  3. alhamdulillah , dipermudahkan urusan ... open house juga lah ni . kat sini close house tapi ada je tetamu ... adeh . maklumlah my kakak baru jer bersalin .

    BalasPadam
  4. untung kak idah....pembantu rumah saya cabutt lari...end up saya lah jadi 'pembantu rumah' sekarang.. hehe

    BalasPadam
  5. semoga semuanya berjalan lancar...

    BalasPadam
  6. wah...nnt dh xpnt sgt dh ble ad pmbntu yg tlong akk :)

    BalasPadam
  7. syukur mudah urusan idah....

    BalasPadam
  8. Nasib baik datang awal.. Saya ada jemputan open house penuh jugak hujung mggu ni sampai taktahu nak pergi yang mana satu.. Sapa jemput dulu, saya gi dulu la kot.. huu.

    BalasPadam
  9. wahh...untung laa akak...zaman sekarang nie nak dapat pembantu rumah yang kompeten memang susah..biasa datang malaysia, dah jumpa bf, jumpa sedara terus tak nak kerja dah...akak plak dapat balik pembantu yg pernah serve akak selama 3 tahun..

    Regards.
    -Strider-

    BalasPadam
  10. Teringin nak punyai pembantu tp umah den kecik, x srsuai lgsung nak isi org luar...

    Sedapnya makan2.

    BalasPadam
  11. wah.. ada 2 maid.. senang buat kerja... cepat siap semuanya... =)

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah... bukan senang nak dpt pembantu rumah yg betul2 buleh diharapkan, apatah lagi yg boleh dipercayai. Semoga dipermudahkan segala urusan ye... :) :)

    BalasPadam
  13. Alhamdulillah.. Abak TMU follow sni... jmput singgah ke http://themodestustaz.blogspot.com/

    BalasPadam
  14. majlis idah dah selamat..hihi..kak nah ketinggalan keretapi la nie.. =)

    BalasPadam
  15. waa.. ada pembantu rumah...

    BalasPadam
  16. wahh syukur ye kak sbb dah ada 2 pmbantu eheee
    haah betol2 byk dpt jemputan open house.. pening
    plak nk pegi eehee

    BalasPadam
  17. salam. alhamdulillah sis...jumpa jugak pengganti baru..walaupun merupakan pembantu lama hhe

    BalasPadam
  18. zaman sekarang kewujudan pembantu rumah memang perlukan idah
    apapun harap open house tu berjalan lancar

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D