25 September, 2014

Entry Pendek Pagi Hari

35 ulasan
Assalamualaikum...


Salam ceria semua... :) ermmm pagi ni idah agak sibuk sikit... tapi gedik jugak nak update blog nie... huhuhu... tak per laa.. buat entry pendek jer la... :D



Entry Pendek Pagi Hari ~ Soto

Uols breakfast aper pagi ini? :D masak sendiri ke atau orang masakkan? hihihi... idah... macam biasa laa... #cikepahpunyakeja pagi nie dia buat soto pakej dengan begedil untuk breakfast kami anak beranak... idah sukaa... soto adalah salah satu dari makanan feveret idah... (y) jadi pagi nie breakfast kat rumah jer... tak makan kat kafe DBKL :D...





Bagi makan kucing

Masa nak keluar rumah... tengok en.suami dan Ayesha sedang sibuk bagi makan kucing kat belakang rumah... huhuhu... kucing² nie kami tumpang bagi makan jer... bukan kami yang punya... :D tumpang bermanja jerr... hihihi... tak tau la dorang tu ada tuan ke tak... tapi rasanya macam kucing liar jer... en.suami dan anak² memang suka dengan kucing... cuma ibunya jer yang tak suka... tak suka bela jer... pegang²... main kejap² tu boleh laaa... :)



Sementara menunggu van datang ambik Adelia dan Nabihan ke sekolah... sempat la budak berdua tu bagi makan dan main² dengan kucing² nie... riuh rendah suara si Adelia... dia paksa² suruh kucing tu makan... "Makan laaa... makan laaa... meh.. meh..." haishh... kalau dah dia bising... mana kucing tu nak datang kan... lari la dia... ermmm budak perempuan sorang tu memang pot pet sikit... lepas dia dah pergi sekolah baru la kucing² tu dapat makan dengan tenangnya... :D



Ermm... ok la... nak sambung kerja... hari nie nak cuba selesaikan kerja sebanyak yg mungkin... huhu... tapi tak siapkan semua laa... nanti nganga pula pastu takder kerja kan... hahaha... 


On yer... tengahari ni kami projek team DBKL nie nak buat bacaan yassin dan tahlil untuk rakan kami arwah En. Samsudim... kemudian ada pula yang sudi nak sponsor makan nasi goreng kampung + telur dadar selepas tu... alhamdulillah... so tak payah keluar cari makan lagi dah... 



Ok laa... ini dah bukan entry pendek nie... macam entry tak berapa nak pendek jerr... hahaha... k bai... ;)





35 ulasan :

  1. Assalamualaikum Idah....sedapnya soto tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam w.b.t.... ermmm... sedap3x... kita sukerr... :D

      Padam
  2. haha ... macam tak pendek jer ;p sedapnya soto dengan begedil.. terliur ni :)~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha... kann..! :D slurrpp... shedappp... (y)

      Padam
  3. entri pendek ke ni? mcm panjang jer..haha..

    sedap la tengok sambal kicap soto tu..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hikhikhik... tak berapa nak pendek laa... jenuh nak memendekkan... tapi dia nak panjang jugakk... kekeke...

      Laaa... kicap jer sedap? :D

      Padam
  4. salam kenal,,
    lompat masuk sini dari edisi blog :)
    terliur pulak tengok soto tu hihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam imm... :)
      Terima kasih sudi singgah sini yer...

      Padam
  5. hehe, panjang jadinya ye =)
    soto tu yang marvelous

    anyway kalau ada masa, join ni Giveaway by twosevenzerosixzero

    BalasPadam
  6. Nasik goreng kampun? Sedapnya.. Untungla ada yg sponsor,..=)
    Entri pendek yang tak berapa nak pendek.. Hikhik!
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  7. Soto tu sungguh menggoda kalbu. Klu kita berjiran, Farrah dah dtg sengih2 tepi pagar rumah Idah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe... meh..meh... boleh jerrkkk... :D

      Padam
  8. bestnya dpt mkn soto.mmg tergoda tgk...hihihi

    BalasPadam
  9. memang menggoda soto tu..sedapnya kalau dapat makan..:)

    BalasPadam
  10. comelnya kucing2 tu..montel pula tu..geramnya..

    BalasPadam
  11. soto siap dgn bergedil memang best..

    BalasPadam
  12. Sedapnya soto..peberet sya juga.. hehe

    BalasPadam
  13. soto ...OMA dah lama tak makan..sedaprnya

    BalasPadam
  14. hadoiyai soto siap ada begedil. feveret ana jugak ni acik idah. nyum2 !
    kat rumah ana pon ada kucing2 jiran slalu dtg mntak nk mkn..
    mak & abah pulak athma so mmg kucing2 tu ana boleh bg mkn je la..
    nak kata bemanja pelok cium tu mmg tak la hehe

    BalasPadam
  15. Ya Allah Idah sedapnya Soto.......teringin nak makan....cikepah boleh tolong buat tak hehe....

    BalasPadam
  16. hai kak bw sini...sy terliur kicap je.ekekeke

    BalasPadam
  17. Wahh.. lapar pulak tengok soto tu.. nk makan sblum jumaat lah.. selera pulak.. :D

    BalasPadam
  18. oh..soto tu buat saya lapar..tak aci tak aci

    BalasPadam
  19. INGATKAN TADI CITER SOTO JER...ADA TAMBAHAN LAGI TAPI XJEMU MEMBACANYA....

    BalasPadam
  20. Salam hujung minggu Acik Idah....Bestnya soto...kita suka makan kuah aje..ayam dan bergedil tu..nasi himpit tak suka..he..he

    BalasPadam
  21. begedil tu nampak sodap. hee

    btw,saya tag awak kat sini.
    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/09/paris-souvenirs-giveaway-by-jindrisska.html

    BalasPadam
  22. soto tu feveret saya juga ... saya bela kucing tapi bila time mkn , kucing lur join juga . hp pavilion n sen heng utk acik idah ...

    BalasPadam
  23. Kalau kakak bukan aje makan kat rumah tapi terus tapaw sekali utk makan di pejabat:)

    BalasPadam
  24. soto!!!! i like soto tp x pandai buat pandai mkn je :-)

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D