24 September, 2014

Berangan Di Tengahari

16 ulasan
Berangan Di Tengahari
Sumber gambar : newclipartdesign.com


Selamat petang semua... makan aper lunch tadi? :D tengahari idah dan jiran meja sebelah nie Cik Arpah... bersembang... baik punyer sembang... asalnya criter yang kos untuk mengerjakan haji semakin tinggi... mampukah kita nanti nak mengerjakan rukun islam ke-5 itu... 



Akhirnya melalut ke berangan... berangan macam mana nak menambah pendapatan... dan seterusnya berangan pula apa yang perlu kita lakukan dari sekarang supaya boleh bersara lebih awal... dan macam² angan² lagi keluar selepas itu... hahaha... 




Memang rancak kami berangan tadi... syiokkk sangat... berbunga² dalam hati ini :D... sampai tak sedar jam dah pukul 2:30... ermm... tapi pada idah berangan ini ada kebaikannya... dari angan² kalau kita berusaha ke arah itu... insyaallah angan² itu akan berubah menjadi kenyataan... haa banyak juga orang yang sukses... bermula dengan berangan tau... :)



Tetapi apa pun... yang paling penting adalah... langkah pertama... atau pun orang kampung akak kata 'first steps'... kalau itu kita tak buat... ermmm jawapannya 100% dari angan² kita itu hanya menjadi angan² sahaja sampai bila²... tapi kalau kita ambil cabaran langkah pertama itu... :) insyaallah angan² itu dah bukan angan² lagii... :D 20% angan² itu telah bertukar menjadi realiti... dan peratusan akan bertambah dari masa ke semasa bergantung kepada usaha kita... :)




Ermmm nak tau apa angan² idah tu? hehehe... bagi sikit jer la yer... idah berangan nak pindah ke Melaka... buat rumah di sana... berhenti kerja dan menguruskan anak² dan suami sambil membuat bisnes yang mampu idah handle sendiri.... disamping memenuhkan tabung untuk mengerjakan haji diawal usia...




Hahaha... nama pun angan² kan... tak tau la boleh capai ke idak... tapi apa pun macam yang idah sebutkan tadi 'langkah pertama' perlu dilaksanakan dahulu... ermm.. doa²kan angan² idah ni menjadi kenyataan yer... ;)



Seronokkk nyerrrr berangaannn.... :D


16 ulasan :

  1. semoga impian jadi kenyataan. =)

    BalasPadam
  2. Insya Allah, smoga angan2 mnjadi kenyataan..:)

    BalasPadam
  3. angan2 mmg best, tp lagi best ble angan2 tu jd kenyataan..dan x mustahil kalo acik idah btl2 buat, benda ni akan blaku..so chaiyok2 hehehe

    BalasPadam
  4. insha Allah akan jadi kenyataan asalkan disusuli dengan usaha ...

    BalasPadam
  5. tak salah nak berangan... semoga menjadi nyata angan2 tu kakcik...

    BalasPadam
  6. Its ok to dream first Acik Idah coz ramai yang berjaya bermula dengan angan-angan macam Tony Fernandez..

    BalasPadam
  7. Insyaallah...moga2 jd kenyataan

    BalasPadam
  8. seronoknya dapat stay kat Melaka kan? :) Lagi seronok kalau dapat pergi haji muda. Tapi kenalah tunggu Que sambil kumpul duit. Caiyok Acik Idah, semoga angan-angan jadi kenyataan :)

    BalasPadam
  9. Angan2 boleh motivate diri kalau kena gayanya. Idah asal dr Melaka ye?

    BalasPadam
  10. dari angan2 la nti kita akan motivate utk capai angan2 tu kan acik idah hehe

    BalasPadam
  11. Memang bestlah berangan Idah hehe....
    Tulah tu....kos semakin mahal takut sampai masa duit kena tambah huhu

    BalasPadam
  12. Berangan mmg best kan... klu panjat pokok & berangan atas pokok lagi best hehee. Tp baik2 jatuh, nnti jadi mat jenin.. :D :D

    BalasPadam
  13. x pe yg penting angan2 tu dh ada in sha allah lepas tu minta allah permudahkan jln

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D