12 Jun, 2014

20 Tahun Tidak Bersua

23 ulasan

Assalamualaikum...


Sedari darjah 1 sehinggalah tingkatan 5... kami bersekolah di sekolah yang sama... walaupun ada kalanya tidak sama kelas... tetapi oleh kerana lamanya kami bersekolah sama membuatkan kami jadi rapat... dan juga oleh kerana sifatnya yang selalu mengalah dan penyabar dengan perangai kawan² yang kaki menyakat membuatkan dia mudah didekati dan disenangi... itulah sahabat idah yang bernama Aniza... :)




Hampir lebih 20 tahun kami tidak bersua muka... kiranya semenjak tamat sekolah menengah la... selama ini jika ada berhubungan pun hanya melalui facebook atau YM... sebelum² nie ada juga rakan² buat gathering... tapi.... ermmm... kenapa yer akak tak pegii... ahaksss... :D




Alhamdulillah... kebajikan telah menemukan kami semula... syukur... :) beberapa hari yang lalu Aniza telah whatsapps idah dan beritahu yang dia bersama seorang rakannya telah mengumpulkan sedikit barangan terpakai untuk disumbangkan kepada mereka² yang memerlukan dan juga meminta untuk idah mengambil barangan tersebut di rumahnya... :D 




20 Tahun Tidak Bersua


Alamat diberikan... dan pada malam tersebut idah telah ke rumahnya bersama dengan en. suami... <3<3 ermmm... Iza tak berubahhh... masih sama macam masa sekolah dulu... orangnya lemah lembut... sopan tutur kata dan juga merendah diri... iskhhh rindu sangatt laaa.... terus ingatan ini terimbau di zaman sekolah dulu²... hik3x... 




Di bangku sekolah... idah nie adalah antara rakan² yang nakal juga... dan suka menyakat... kami sekolah perempuan, jadi sakat menyakat tu kadang² berlebih² juga... hehehe... apa pun ianya tetap menjadi kenangan manis untuk idah... tapi tak tau pula kot jadi kenangan pahit tuk kawan² yang kena sakat tu... kekekekeke... ya ampunnnn...! :D




20 Tahun Tidak Bersua

Alhamdulillah... bukan sedikit okayy... tapi banyak juga yang disumbangkan oleh Iza dan sahabat baiknya Intan Radziah ... terima kasih kepada korang berdua yer... hanya Allah Taala sahaja yang dapat membalasnya... semoga DIA memurahkan lagi rezeki kalian sekeluarga dan dipanjangkan umur... Ameeen...! :D



Sebelum nie jumpa Intan... kali nie idah jumpa Aniza pula... :D ermmm teringin pula nak jumper yang lain
² jugek... tapi tak mo la kes terserempak tepi jalan gitu... stakat hai² bai² jerr kannn... okayyy... whos next???... X_X


Errmm... seronok juga bila kita buat kerja² kebajikan nie... disamping dapat merapatkan lagi silaturrahim yang telah lama terputus... kita juga dapat mengenali ramai orang yang baik² dan suka menolong orang diluar sana...  *feelin blessed* O:)



23 ulasan :

  1. fuhh...20 tahun tak jumpa, sekali bila jumpa mesti banyak gosip keluarkan kak??hahahaha #GurauJer

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
    Balasan
    1. oooOOoo... orang lelaki camtu ekk... :D
      kami takkkk!!! ngeee...

      Padam
  2. wah byk jugak tu sedekah kwn sis bg...Alhamdulillah...ad hikmah kn sis bt amal ni, then dpt jmpe kwn lama plak :-)

    BalasPadam
  3. you nampak muda laa sis..;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaaa... komen ini yang paling saya suker antero dunia... wakakakaka...

      Ooppss... haaa... takder makner nyerrrr... :P

      Padam
    2. wow..lamanya, masih boleh kenal kira ok la tu

      Padam
  4. Dalam buat kerja2 kebajikan, terjumpa kawan lama... best ye... banyak juga yang disumbangkan... :)

    BalasPadam
  5. nak komen tapi terkomen kat ruangan reply la pulak. kira halal je la. hahahaha

    BalasPadam
  6. seronok kan bile dapat jumpe kawan lama..Nur pun hari tue dapat jumpa ngan seorang kawan yang lost contact sejak abis darjah 6..dpt cari kat fb..nak dijadikan cerita,rupa-rupanya umah mertua dia satu kawasan dengan umah Nur...Kalau dia nak balik umah mertua dia,mesti kena lalu depan jalan besar umah nur..hihi...

    BalasPadam
  7. Bila dah lama tak jumpa kawan lama memang rindu kan idah.. akak pun rindu nak jumpa kawan sekolah darja satu dulu2 :)

    BalasPadam
  8. Bila jmpa kwn lama terasa muda kembali...teringt dulu punya ceritakan...

    BalasPadam
  9. awet mudah la ... apa petua ? share sikit ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kuang3x... tak ada makner nyerr :)

      Padam
  10. wah ramai kawan2 idah yg baik hati mcm idah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah... :D Terima kasih kak paridah...

      Padam
  11. Hikmah bantu-membantu. Secara tak langsung, apabila kita membantu insan lain, diri kita juga pada masa yang sama akan dibantu oleh insan yang lain pula :-) very interesting story.

    BalasPadam
  12. akak kat kulim,kedah...kalau datang utara...hello2 la ya idah..

    BalasPadam
  13. Lama tu.. alhamdulillah.. pasti bnyk kenangan lama yg menarik & menostalgiakan keluar.. mmg menyeronokkan... 3x jetta sini.. :) :)

    BalasPadam
  14. 20 Tahun?? Saya tak jumpa kawan 5 tahun, bila jumpa boleh ngalir ayaq mata!

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D