25 Jun, 2014

Nak Baju Frozen

24 ulasan

Assalamualaikum...


Filem Frozen dah lama dah ditayangkan... sepatutnya sekarang nie dah sejuk dah pun kan... dah nak keluar filem Transformers dah pun... :D ermmm tapi tidak di rumah idah... lagu² Frozen masih berkumandang.... baik yang lelaki... baik yang perempuan... dok laa nyanyi lagu Frozen tu... walau pun bunyinya dah ada sleng Jerman dah... hehehe....



Nak Baju Frozen

Nyanyi saja tu tak per la kan.... tapi semalam tiba² anak dara idah sorang nie... requestt.... "Ibu...! Iyah (Adelia) nak baju Frozen boleh tak.... tolong la belikan Iyah baju Frozen..." erkkkkkk.... terkedu sekejap... mana pulak laa ibu kau nak cari baju Frozen adelia oiii.... haishh.. macam² laa budak sorang nie... semenjak dari dia mintak tu... terus menerus dia mintak... mendayu² dan manjaaa jerr cara dia mintak tu... :)




Nak Baju Frozen
Sumber : hajaryusop.blogspot.com

Jadi lepas maghrib tadi... idah pun google laa... cari mana kot ada jual baju Frozen nie... :D terjumpa ada blogger yang jual t-shirt Frozen... macam nie... idah pun tunjuk la kat dia... haaa... nak macam nie kerr... ermmm... dia kata aper.... "Tak nak laaa ibu... Iyah tak nak macam nie... Iyah nak yang macam yang ada ibu tadi tu"... hehehe... masa idah googling tadi dia ternampak 1 blog tu... ibu budak tu belikan baju macam tu... haa tengok kat bawah nie....



Nak Baju Frozen
Sumber : miera301.blogspot.com

Haaaa... nak yang macam gini.... adushhh... banyak hal betul la anak dara sorang nie... mana plak laa nak cari yang kembang² gini... haish...




Nak Baju Frozen
Sumber : www.straitstimes.com

Dia tunjuk lagi nak yang cenggini jugakkk... errrmmm.... memang la cantik nak oiii... tu baru tengok gambau dia... belum tengok harga dia lagi.... tau apa tajuk entry untuk gambar kat atas nie? "Frozen dress sold out in Singapore".... haaaaa... hambik ko... siap Sold Out lagi... al-maklum laaa... terhangat dipasaran... hehehe...



Agak² kalau beli baju Frozen nie... ke mana ajer yang dia nak pakai tu kan? dah la el-Nino musim panas niee.... hehe... kuat betul penangan Frozen nie kan... last² tadi... dia request lagi satu.... "Ibu....! Iyah nak baju Frozen dengan KEK Frozen jugak tau..." aikkkk.... bertambah plak request mak nenek niee... cepat² idah tutup website yang ada gambar² Frozen tu... kalau tak nanti bertambah lagi request dia... hehehehe....




Errmm... anak² gitu laa karenahnya... sebolehnya kita ibu bapa nie nak tunaikan juga hajat mereka kan... bila beli untuk sendiri rasa mahal jer... tengok shawl yang harga RM10 pun masih kata mahal... takmo beli... nak cari lagi yang harga bawah RM10... hehehehe... tapi kalau untuk anak² tu... sepasang baju harga RM100 pun tak rasa mahal... tak pikir dua kali dah... :)



Okay... en. babah... sila sediakan duit besau untuk nak beli baju Frozen 2 pasang... kalau sorang dapat... sorang lagi mesti nak jugek kan... :D selamatssss....




24 ulasan :

  1. Frozen sungguh.. Ala2 puteri kayangan

    BalasPadam
  2. baju frozen pula ya idah...belikanlah selagi mampu...cantik pula bila dikenakan dgn tudung bawa beraya nanti...cute..

    BalasPadam
  3. hehe...belikanlah kak..untung-untung sejuk sikit ruamah akak musim-musim panas ni

    BalasPadam
  4. hihi...bukan selalu kan adelia:)

    BalasPadam
  5. Wah ni request sehabis baik ni...nanti kalau dapat baju frozen tu boleh pakai masa raya...

    BalasPadam
  6. kekeke.. mintak dik, jangan tak mintak..

    BalasPadam
  7. Wahh.. btul.. mintak jngn tak mintak... mmg cantik baju tu.. :) :)

    BalasPadam
  8. Hahaha..klako la iya ni...dia request xagak2..next project kikda...jahit sendiri...kih3

    BalasPadam
  9. anak sy suka main Barbie...kalau baju2 ni x mrka x nak beli sgt..

    BalasPadam
  10. amboi nak feelin2 princess tau. ihik!!!

    BalasPadam
  11. wahh..Iyah nak baju Princess Ana..anak2 adik pun sama gila Frozen.. beli lah jugak baju tidur Frozen masa gi Singapore last weekend...

    BalasPadam
  12. kalau farah ada anak pompuan pun mesti beli jugak baju frozen nie.. sebab comel kot... =D

    BalasPadam
  13. Cantik bju frozen tu...ala2 puteri..budak2 suka sgt mcm tu..

    BalasPadam
  14. saya tak pernah tengok lagi citer nie tapi citer nie memang fenomena gak sebab semua orang pun cakap pasal frozen nie..ntaa bila berkesempatan nak tengok...kat wayang pun dah abis..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  15. tengok entry ni teringat adelia...hihi...

    http://mamatisya.blogspot.com/2014/06/sape-nk-cari-barang-frozensila-ke-gm.html

    p/s: adelia nanti ajak ibu g gm klang tau^^

    BalasPadam
  16. penangan frozen. tu baru si comel ni nak baju frozen, cute sangat..
    tak per...kerana anak kan. ku turutkan jua..
    si bujang rumah saya tu asyik melalak nyanyi lagu frozen..

    BalasPadam
  17. Hahaa..singgah sini baru pcl tau mcm mana yg dinamakan baju frozen tu. :)

    BalasPadam
  18. hahahahahaha...nasib badan la idah...

    BalasPadam
  19. saya pun dok fikir juga , masa bila n kemana nak pakai baju frozen ni ... budak mmg mudah terpengaruh . nasib baik ada babah yer ... ibu order jer .

    BalasPadam
  20. nasib anak buah saya tak request kak. kalau tidak mau hari2 call nak baju frozen

    BalasPadam
  21. Samalah ngan Dak Alya, minat betul frozen, kita org tuapn join sama tengok cerita tu, tak jemu2...

    BalasPadam
  22. Makaseh idah. Tu blog saya tu hajaryusop.blogspot.com .. Mari la tgk makin byk lg barang2 frozen terkini utk dimiliki .. Ada beg, Pencil case frozen, dress frozen, baju frozen, t shirt frozen, sale barangan frozen, beg frozen, cap frozen, malaysia, InsyaAllah semua berkualiti...

    BalasPadam
  23. Cantik kan :) Tengah mencarik jugak nih tuk kkak n adik..huhu

    BalasPadam
  24. Cantik baju kanak-kanak tu...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D