27 Jun, 2014

Cenderahati Ukiran Khat atau Kufi Ayat Quran

9 ulasan

Assalamualaikum...



Petang semalam idah ditugaskan untuk membeli Cenderahati Ukiran Khat atau Kufi Ayat Quran untuk diberikan kepada salah seorang rakan kami yang akan meninggalkan kami iaitu berhenti kerja daaa.... yang mana hari isnin depan merupakan hari terakhir kami dapat bekerja bersama...



Setelah collection di buat... dapat dalam lebih RM300... jadi idah pun keluar awal petang semalam... bagi melaksanakan misi mencari cenderahati tersebut... nasib en. suami dapat ambik awal... tq dear :D 



Cenderahati Ukiran Khat atau Kufi Ayat Quran


Lokasi tempat mencari cenderahati tersebut adalah Central Market @ Pasar Seni... dah beberapa orang kawan² yang berhenti kerja idah belikan cenderahati tersebut di sini... ada 1 kedai kakak tu... kedainya kalau masuk dari pintu depan CM... sebelah kiri lorong pertama atau kedua... camtu laaa.... mungkin disini harganya mahal sedikit berbanding di Chow Kit atau Jalan Bunus... tapi idah suka beli di sini kerana nak pahatkan nama atau nak buat plat pun dia boleh buatkan terus... siap dia hiaskan sekali samada nak balut dengan kertas hadiah ataupun diikat riben.... jadi memudahkan kerja dan menjimatkan masa kita... :)




Cenderahati Ukiran Khat atau Kufi Ayat Quran


Haaa... macam² design ada... ada yang besar ada yang kecil... macam² ayat ada... ada yang senang untuk dibaca dan tidak kurang juga yang payah nak baca... contohnya macam Kufi tu... berpinar tertonggeng² nak baca apa yang ditulis... ada yang mahal... dan yang murah pun ada... 



Cenderahati Ukiran Khat atau Kufi Ayat Quran

Pilih punya pilih... punya pilih... rambang mata dah tue... hik..hik..hik... idah nak cari ayat yang mudah untuk dibaca tulisannya dan juga mestilah yang cantikk.... :D




Cenderahati Ukiran Khat atau Kufi Ayat Quran

Setelah yang berkenan di hati dijumpai... whatsapp gambar kat kawan²... dan persetujuan di sepakati... alhamdulillah... mudah kerja akak... :D dan idah suruh kakak tu buat plat tulisan lebih kurang macam nie laa... tapi ini contoh yang ada kat kedai tu... boleh siap masa tu juga... tapi idah kata nak ambil besok (hari nie) sebab semalam masa pergi tu idah naik motor... so nak bawak camner kan... jadi tengahari nie kena ambil laa... sebab majlis penyampaiannya itu petang ini... :)





Cenderahati Ukiran Khat atau Kufi Ayat Quran

Misi berjaya... yeyyyy!!! kita tengok nanti hasilnya yea... ;)



9 ulasan :

  1. mahal sikit tak apa, janji cantik kan..

    BalasPadam
  2. beb...sapa yang berhenti tuh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha... syuttt... tunggu entry petang... wakakakaka....

      Padam
  3. Cantik-cantik hasil seni khat nya. Rasanya berbaloi kot dengan harga dia.

    BalasPadam
  4. Hasil seni ni mmg patut dihargai.. tak salah klu mahal sedikit kerana kesannya amat mendalam kpd penyimpan atau pun yg menerima pemberian.. :)

    BalasPadam
  5. Salam Jumaat Acik Idah..Dah lam kita tak gi Central market..dulu suka lepak kat sini..tengok dia orang basking...

    BalasPadam
  6. lama dah tak pi pasar seni...memang best kalau masuk sini...tengok seniman jalanan dengan kerja2 seni mereka..

    BalasPadam
  7. mesti dah byk perubahan kat central market kan ...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D