14 April, 2014

Sumbangan Dari Sahabat Lama.

15 ulasan

Assalamualaikum...



Apa khabar semua... sihat? idah alhamdulillah... sihat seadanya... cuma masih keletihan dek aktiviti hujung minggu yang padat.... :D Lagipun hari ni kan isnin... "Monday Blues"... hehehe...





Okay... berkisar kepada tajuk diatas.... :D sebenarnya... sabtu petang yang baru nie... idah ada terjumpa dengan seorang sahabat lama... ekceli bukan 'terjumpa' la... memang petang tu kami calling² untuk buat satu perjumpaan singkat... Nama manjanya Intan...  ;)





Sumbangan Dari Sahabat Lama.


Sahabat idah nie adalah rakan dari idah sekolah rendah lagi... sekolah rendah sama ke ek Intan? rasa macam sama... :D tapi sekolah menengah memang confirm sama... dan kebetulan masa dip pun sama jugak walaupun berlainan kos... Semenjak habis belajar memang kami tak pernah jumpa... terserempak pun tak pernah... hanya hai² bye² kat facebook jer... :D




Sebenarnya seminggu yang lalu dia ada calling² idah... dan melahirkan niatnya untuk memberi sedikit sumbangannya melalui Persatuan Kebajikan Al-Waasi... Alhamdulillah... kecik tapak tangan... Dataran Merdeka idah tadahkan... hehehe... jadi... petang sabtu tu kami bertemu di suatu lokasi di tepi jalan jerr... hehehe... bukan singkat lagi pertemuannya... bahkan macam nak berlari jer... pup pat pup pap.. setelll... hehehe...




Sumbangan Dari Sahabat Lama.

2 plastik penuh pakaian terpakai dan juga tunai diserahkan kepada idah sebagai sumbangannya... Alhamdulillah... syukur... masih ada rezeki buat mereka² yang amat memerlukan diluar sana... 




Terima kasih Intan atas sumbangan ikhlas tersebut... hanya Allah Taala saja yang dapat membalasnya... dan semoga Allah memurahkan lagi rezeki kalian sekeluarga dan juga dipanjangkan umur... Ameen...




Dari Amru bin Auf r.a katanya Rasulullah SAW bersabda: “Sesungguhnya sedekah seseorang Islam itu memanjangkan umur dan mencegah daripada mati dalam keadaan teruk dan Allah SWT pula menghapuskan dengan sedekah itu sikap sombong, takbur dan membanggakan diri (dari pemberiannya).”
(Hadis Riwayat Bukhari)




Nanti kita buat mini gathering @ ngeteh yer... ;)



15 ulasan :

  1. orang memberi, kita menerima...dipanjangkan sedekah kpd yg memerlukan..

    BalasPadam
  2. Kalau cik idah dekat...mau juga saya menyumbang...

    BalasPadam
  3. mesti seronok jumpa kawan lama kan....

    BalasPadam
  4. Sahabat memang selalu ada buat kita, dan Insyallah dia lah teman terbaik kita :)

    BalasPadam
  5. Mudah2an bersama2 beroleh keberkatanNya... sahabat membawa berkat.. :)

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah acik idah..ada yang mambantu. Pasti ada keberkatankan..

    BalasPadam
  7. alhamdulillah... murah rezeki sahabat tu yer !

    BalasPadam
  8. alhamdulilah... murah rezeki !!! bestnya jumpa sahabat lama

    BalasPadam
  9. alhamdulillah... rezeki tu. moga dapat di manfaatkan.

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah... rezeki untuk mereka yang memerlukan :)

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah, semoga sentiasa murah rezeki sahabat Acik Idah tu...:)

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah..semoga murah rezeki kawan acik idah tue.. =D

    BalasPadam
  13. Dulu keluarga Ida pernah juga sedekahkan pakaian yang dah tak pakai kat rumah kebajikan... kalau kat Johor kami panggil 'rumah berkat' untuk anak2 yatim (swasta punya). Rupanya anak2 yatim yg duduk kat situ semua kaya2... Sebab apa Ida kata kaya sbb mereka tak nak terima pakaian terpakai... mereka nak yang baru di beli di Mall dan yang masih ada tanda harga. Tengok demand tak demandnya mereka... So kebanyakkan baju2 yang orang sedekah di 'rumah berkat' tu dorang jual bundle... bila dapat duit dorang beli yang baru...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D