17 April, 2014

Selesai e-Filing.

15 ulasan

Assalamualaikum....



Alhamdulillah... hari ini ada sedikit masa terluang untuk diri ini menulis disini lagi... ;D




Semalam... jangankan kata nak blogwalking... nak tulis entry jauh sekali... tak sempat... dengan bebanan kerja dan juga... hehehe... sempat pula tue submit cukai pendapatan... *wink*







Tahun ini... adalah merupakan kali pertama idah menggunakan perkhidmatan e-Filing... dulu² guna borang BE jer... secara manual... :D memang mudah dan cepat istiharkan cukai pendapatan dengan menggunakan perkhidmatan e-Filing nie...  sekejap jer dah selesai... :D





Dulu² tak nak guna e-Filing ni... suka guna Borang BE jer... nak kan personal touch la konon... hehehe... pastu baru² nie idah pergi LHDN kan... tah macam mana terbuka hati pula nak cuba guna e-Filing nie... dan jadinya suruhlah member² kat sana tolong createkan no-pin untuk e-Filing tu... :D hehehe... dah guna... ermm memang mudah... nyesal pula tak guna dari dulu.... 




Errmmm... kepada sesiapa yang belum submit tu... cepat² la yer... jangan tunggu waktu² terakhir... sebab takut bila dah last minute tu sistem jadi sibuk dan hangg... 
;( lagi tensen dibuatnya nanti... 




Yang dah buat awal² tu korang memang terbaek... cekap... :D dah ada yang dah dapat refund pun kan... cepatkan sekarang? tak macam dulu² berbulan² baru dapat... :D ermmm... syuutt... jangan bagitau sesiapa tau... ini rahsia... idah adalah salah seorang developer yang develop LHDN sistem e-Filing, refund dan yang sewaktu dengannya tu laa... :D so jangan kondem ek... :P




Okay... e-Filing idah dan hubby dah siap... kepada anda yang belum tu... cepat² buat dan selamat mengiraa... ;D




15 ulasan :

  1. Selesai sudah tanggungjawabkan Idah... akak buat bulan Mac ituhari.. dah dapat duit terlebih bayar ke incometax tu :)

    BalasPadam
  2. Teman pagi tadi dah click submit... :d

    BalasPadam
  3. bagus sekali idah ni...selesaikan tanggungjawab tanpa berungut...

    BalasPadam
  4. salam. alhamdulillah..:)
    btw menabung Nissan :)

    BalasPadam
  5. memang musim e-filing sekarang ni...

    BalasPadam
  6. Tq kerana ingatkan ...saya akan bertindak secepat mungkin.

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah.. kepada yg belum.. cepat2 sblum terlambat.. :)

    BalasPadam
  8. mudah sekarang ini semuanya di hujung jari sahaja.. menabung 2kali downy, 1kali digi.. :D

    BalasPadam
  9. kite dah wat awal-awal dah....dah dapat refund dah pon...

    BalasPadam
  10. Mee too..Done..Senangkan..

    BalasPadam
  11. makin lama process makin senang dan mudah jika kita tahu menggunakanya..hehehe..menabung libresse sini..

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  12. Ida setiap tahun selalu tolong buatkan untuk emak dan ayah Ida... duit lebihan tahun lepas yang ayah terlebih bayar pun mereka belum pulangkan lagi... Ayah Ida selalu buat rawatan hospital...tetapi mereka dah potong PCB hampir RM300 sebulan dalam slip gaji...Takper lah biar mereka potong banyak2 dulu... nanti boleh dapat pulangan cek sekali gus...

    BalasPadam
  13. Waaaa...efiling memang meletihkan..

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D