01 April, 2014

Tinjauan Untuk Kem Cuti Sekolah...

16 ulasan

Assalamualaikum...



Insya Allah.... jika diizinkan olehNya... idah dan rakan² sedang merancang untuk menganjurkan Kem Cuti Sekolah untuk remaja belasan tahun yang bakal diadakan pada musim cuti sekolah nanti... 





Perbincangan dilakukan bersama pengusaha.

Oleh itu... sabtu lepas... idah dan beberapa orang team Al-Waasi telah ke Hulu Langat bagi tujuan untuk tinjauan lokasi dan juga sebutharga dari beberapa pengusaha...




Tinjauan Untuk Kem Cuti Sekolah...

Lokasi ini cantik sekali... sungai amat berdekatan dengan fasiliti yang disediakan dan diperlukan...



Tinjauan Untuk Kem Cuti Sekolah...

Di lokasi ini disediakan dewan terbuka dan juga dewan tertutup pelbagai fungsi...



Tinjauan Untuk Kem Cuti Sekolah...

Pengusaha tempat ini pula menyediakan pelbagai fasiliti dan aktiviti yang dipanggil seperti Water Confident, Survival, Jungle Tracking, Flying Fox dan lain-lain...



Tinjauan Untuk Kem Cuti Sekolah...

Kawasan ini dapat memuatkan ratusan peserta dalam satu² masa... kawasannya luas... harganya juga berpatutan...



Tinjauan Untuk Kem Cuti Sekolah...

Nak juga posingg... hehehe... sebenarnya idah suka kat bunga² yang bertaburan tu... ala-ala musim luruh gitu... berangan kat Jepun la tue... *wink*..... Belah kanan tu adalah kolam yang ada air pancut kecil... tapi telah ditimbuni oleh bunga²an... :D




Ok berbalik pada Kem Cuti Sekolah tadi... beberapa lokasi telah kami kunjungi... masing² menawarkan pakej dan kemudahan yang berlainan... ada yang mahal... dan ada yang murah... ada yang fasilitinya bersesuaian dengan keperluan kami dan ada juga yang tidak berapa sesuai... 



Pemilihan peserta pula masih dalam perbincangan... samada remaja dari golongan berpendapatan rendah atau remaja bermasalah sosial... itu belum diputuskan lagi...



Walau apa pun... semuanya masih dalam peringkat perbincangan dan perancangan lagi... bergantung juga faktor kewangan kami dan sponsor yang sudi... 
Semoga dipermudahkan olehNya... :)



16 ulasan :

  1. Best tu. Smoga apa yg di rancang berjalan dgn lancar dan dipermudahkan olehNYA.

    BalasPadam
  2. wah menarik tu, mog dipermudahkan semuanyer ye

    BalasPadam
  3. macam best! nak join? hihiihi.. wawa masih muda remaja lagi! haha.. btw wawa dah follow blog akak

    BalasPadam
  4. Semoga dipermudahkan segala urusan utk kebaikan msykt semua... aamiin.. All the best.. :)

    BalasPadam
  5. Usaha yang baik dalam membantu masyarakat. Semoga segalanya dipermudahkan :-)

    BalasPadam
  6. bagus....semoga berjaya...

    BalasPadam
  7. Usaha yg bagus tu Idah.. sekurang-kurangnya terisi musim cuti budak-budak sekolah ni :)

    BalasPadam
  8. perancangan awal, InsyaAllah, memudahkan kerja dan mencari sponsor...ni utk cuti sekolah bulan berapa?..cuti sekolah yg pjg patut di manfaatkan sebaik mungkin..

    BalasPadam
  9. semoga semua perancangan berjalan lancar.. klik-klik tabung kka idah.. :D

    BalasPadam
  10. semoga niat murni itu tercapai dan dapat sponsor ...

    BalasPadam
  11. menarik ni kalau dapat join...semoga dipermudahkan ya acik idah... :))

    ika nak jemput join GA ika, harapnya sudi laa ye acik idah join :)
    http://haneulafiqah.blogspot.com/2014/04/grand-opening-giveaway-by-haneulafiqah.html

    BalasPadam
  12. Kalau ada peluang dan masa, teringin nak join sekali...
    Semoga urusan dipermudahkan.

    BalasPadam
  13. amin...semoga usaha persatuan ini akan dipermudahkan olehNya...tapi tengok tempat nie maca okay gak..nampak bersih.. :)

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  14. elok sangat kalau buat aktiviti kat area hulu langat .. tempat kat sana mmg tenang.. dulu masa belajar mmg selalu wat aktiviti kat area sana...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D