18 April, 2014

Roti Lapis Berkeju Menang Pertandingan Masakan.

20 ulasan

Assalamualaikum....



Ingat lagi tak awal bulan nie... idah ada buat entry tentang Resepi Roti Lapis Berkeju... kalau tak ingat boleh klik disini...



Rupa²nya ramai juga yang suka dan dah pun mencuba buat resepi tu.... dan salah satunya adalah adik ex-officemate idah...



Beberapa hari selepas idah buat entry tu... dia ada PM idah di facebook... katanya dia nak masuk satu pertandingan memasak kat tempat dia mengajar... dan syaratnya masakan tu mestilah 1 western dan 1 lagi kuih tradisional... jadi dia minta kebenaran idah untuk gunakan Resepi Roti Lapis Berkeju tu sebagai hidangan western untuk pertandingan tu... :D



Idah beri dia sedikit tip dan berpesan... "Dah masak jangan lupa snap gambar yer..." hehehe....



Alhamdulillah... kelmarin dia PM idah lagi di facebook dan memberitahu.... 

"k.idah..kita no 3 pertandingan masak..haha....top cef mmg puji cakap resepi ni sedap..mybe kurang bab² menghias kot..hihihi..ni gambar yg sy masak..tapi xhias ngn sos lagi..hihi.."






Roti Lapis Berkeju Menang Pertandingan Masakan.
Roti Lapis Berkeju versi Nadia... :D





Hehehe... bukan main happy lagi dia bercerita yang dia masak Roti Lapis Berkeju sebiji² ikut resepi dan menang pertandingan memasak tu sambil dia kepilkan gambar²... :D







Roti Lapis Berkeju Menang Pertandingan Masakan.
Siap dibakar...




Roti Lapis Berkeju Menang Pertandingan Masakan.
Errmm.. yummehh...! Dah siap dihias :D




Roti Lapis Berkeju Menang Pertandingan Masakan.
Bakal masterchef sedang kusyuk menggentel cek mek molek... 1 lagi hasil tangannya :D




To Nadia... Congratulations my dear little sister...! and 
Kak Idah so proud of you... ;D



Selain dari Nadia... ada juga rakan² bloggers yang mencuba resepi nie... 
antaranya... :D





Resepi : Roti Lapis Daging Berkeju
Terangkatt... :D



dan juga...



Roti Cheese Inti Ayam sedap | Resepi mudah
Marvellous.... (y)





Errmm... kiter suker dan happy sangat sebab dapat berkongsi sesuatu dengan rakan²... dan lebih bermakna lagi bila mereka suka akannya... ;D



Thank you all... 



20 ulasan :

  1. nampak sedap!!! patut la menang resepi nih,kih3

    BalasPadam
  2. wahhh....alhamdulillah...nie confirm resepi memang terbaikk...:-)

    BalasPadam
  3. Nyum..nyum.. nampak melting la acik idah..nnti farah nak try buat jugak..=D

    BalasPadam
  4. Saya memang berkenan sangat dengan masakan-masakan yang berkeju ni. Tengok pun dah macam sedap dah :-)

    BalasPadam
  5. memang sedap pon kak..
    sila la share lagi resepi yer..hehehe

    BalasPadam
  6. melting habis roti lapis berkeju ni cik idah..bila lah kita nak try..he..he

    BalasPadam
  7. wah,,,,tempting betul tengok gambar2 nie...hehehe..anyway congratulation kepada semua mereka yang berjaya buat kuih nie..yang buat tak jadi jangan kecewa, pergi pasar beli barang and cuba lagi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  8. Selamat buat peserta yang bikin roti lapis berkeju, liatnya aja sudah bikin nafsu makan :D

    BalasPadam
  9. Memang nampak sedap... tahniah pada kawan acik idah tu yer... Ida ni ntah bila la nak reti dan belajar memasak... ermmm makan jer pandai!

    BalasPadam
  10. wahhh,, bestnya ^_^ memang nampak sedp.. tahniah untuk kawan kak idah tu

    kak idah, kalau tak keberatan acik minta izin nak letakkn blog akak di bloglist acik.. boleh ?

    BalasPadam
  11. Wahh.. mmg nmpak sedap & menyelerakan... :)

    BalasPadam
  12. terliur2.. aaa... nak cubalah nanti! hehe.. apa2 pun tahniah.. :)

    BalasPadam
  13. kakak pun pernah buat Idah tapi resepi kakak sendirilah sebab tak nampak Idah punya resepi sebelum ini...

    BalasPadam
  14. Nampak memang sedappp... nanti bila2 nrl nak try juga resepi ni... Tahniah juga buat adik tu, berjaya dapat no. 3 pertandingan memasak... ^__^

    BalasPadam
  15. salam. waa..memang patut menang :)
    btw menabung digi dan nissan :)

    BalasPadam
  16. tengok pun dah sedap... patutlah menang :)

    BalasPadam
  17. Patutla menang...nampak pun dah leleh...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D