15 April, 2014

Ole-Ole Dari Mekah.

23 ulasan

Assalamualaikum...



Hampir 2 minggu kakak dan mak idah telah pulang dari mengerjakan umrah... alhamdulillah balik tu mereka semua sihat walafiat... 




Hari yang mereka pulang tu... idah ambil cuti tahun... bukan aper... ermmm sebelum mak balik rumah dia... idah kena la kemas rumah orang tua tu dulu... 2 minggu tinggal... berhabuk kan... jadi bila dia balik lihat rumah dia bersih berseri mesti dia seronok kan... ;D




Semenjak mereka berdua pulang 2 minggu lepas tu... idah tak jumpa² mereka dah... ermm.. biaser laa... akak bz... tak sempat nak melawat dorang lagi... lagi² hujung minggu... lagi penuh aktivitinya... hehehe...




Jadi sabtu lalu... selepas jumpa kawan idah yang beri sumbangan tu... idah pun mengambil kesempatan melawat kakak idah nie... ermm... panjang lebar kami bersembang... walau pun idah kena pulang awal sebab malam tu idah ada program #makanan_untuk_gelandangan .... tapi alhamdulillah... sempat juga ziarah dia... sebab masa dia balik dari umrah tu idah jumpa dia kejap jer... tak dapat criter panjang pun...




Ole-ole Dari Mekah.

Sebelum idah pulang tu... dia berikan idah ole-ole dari Mekah... Alhamdulillah... :D sehelai jubah, shawl dan sejadah.... kiter sukerr sangatt... hehehe...






Ole-ole Dari Mekah.
Aksesori budak² pun dia beli juga... ermm suka la anak² dara idah tu... tu hari nenek dia beri jubah sorang sehelai... ini dapat aksesori pulak... :D





Ole-ole Dari Mekah.
Kakak dan emak idah... semasa di Mekah... gambar ini pun idah kidnap dari facebook emak... hehehe... gambar mereka berdua tak ada... so kena la akak buat patchwork... :D





Ole-ole Dari Mekah.
Sampai rumah maghrib tu... tak menyempat²... terus pakai sejadah baru... hehehe... telekung tu pun ole-ole dari emak juga... tapi tu hadiah masa dia balik dari bercuti di Vietnam hujung tahun lepas... :D




Alhamdulillah... rezeki... :D



23 ulasan :

  1. mak n ayah mertua saya pun blk dr mekah mggu lps, ade la ole2 utk kami 1 famili, x pyh beli br raya tahun nie hehe..anyway Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer

    BalasPadam
  2. wah dh selamat pulang mak idah dari umrah ya...syukur alhamdulillah.

    BalasPadam
  3. pandai mak kak idah pilih ole ole especially yg accessories tu, cute cute semuanya :)

    BalasPadam
  4. Alhamdullillah mereka selamat pergi dan pulang dengan selamat. rezeki jangan ditolak cik idah (:

    BalasPadam
  5. alhamdulillah rezeki sis idah..heee

    BalasPadam
  6. comelnya aksesori budak2 tu..hehe

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah..suka tengok design jubah tu....

    BalasPadam
  8. Wahh alhamdulillah rezeki.. hari tu london, kali ni mekah.. nice.. :) :)

    BalasPadam
  9. waa.. standard selalunya macam tu la.. kalau ada sedara yg pi haji or umrah, mesti akan dapat ole2 dari sana.. hehe

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah..rezeki tu acik idah...

    BalasPadam
  11. selamaaat,,, baju koko bagus

    BalasPadam
  12. alhamdulillah...rezeki...banyak plak tu... :)

    BalasPadam
  13. baru berkira kira nak beli telekung yang cam tu. nampak comel je bila orang pakai. tapi nak kaler dark brown. hahahaha....

    alhamdulillah mak dan kakak idah sihat dan selamat sampai ke tanahair.
    kalau anak dara akak tu dapat aksesori memalam nak tido pun nak pakai..

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah, Rezeki dari Mekah... ^__^
    Banyak aksesori budak2 tu, comey2...

    BalasPadam
  15. Rezeki jgn di tolak..hehe best dpt hadiah..

    BalasPadam
  16. Syukur Alkhamdulilah kakak dan mak mba ida bisa umrah ke tanah suci, apalagi dibawain oleh - oleh berupa sajadah dll. Semoga Sehat selalu :)

    BalasPadam
  17. bestnya dapat ole-ole dari mekkah
    adarain.com

    BalasPadam
  18. alhamdulillah semuanya selamat.. best dapat ole-ole dari mekah.. :D

    BalasPadam
  19. wahhh...bestnya dapat hadiah..cantik2 plak tu.. :D

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D