03 April, 2014

Cubaan Masker Putih Telur...

23 ulasan

Assalamualaikum...



Sebelum tidur kelmarin... idah teringat nak cuba Tip Menghilangkan Whitehead oleh blogger Cik Itah... hehehe... konon dengan harapan nak la nampak whitehead tu keluar bertempek² macam gambar kat entry Cik Itah tu kan... hehehe...




Mula² mestilah kena cuci muka dulu bagi bersih... mengikut entry Cik Itah... wap dibuat selepas tempek masker putih telur tu kan... tapi idah ngada buat ikut kepala sendiri... rasanya tak kena tangkap pun kot... hehehe.... 

So idah wap muka dulu... masak air dalam cerek... dah masak air tu... bukak jer penutup cerek tu... haaa.. keluar wap dia tu kan... letak la muka kat atas cerek tu... hehehe... itu kerja orang 'asal boleh ' yer... korunk jangan la ikut camtu kan... buat la proper... :D




Cubaan Masker Putih Telur...


Dah wap muka tu... pastu apa lagi... pisahkan putih telur dan kuning telur... ambil yang putih tu saja.... idah letak sikit dulu.. takmo la membazir... kalau tak cukup baru tambah lagi... ;)





Cubaan Masker Putih Telur...

Celupkan kapas pada putih telur tadi.... rendam sampai kena pada semua bahagian kapas tu...





Cubaan Masker Putih Telur...

Dan tempek la kapas tu ke muka kalian... ada lebihan putih telur tu... sapu jer tempat yang tak kena kapas tu... 

**Abaikan wajah model itu... sila tumpukan perhatian pada kapasnya sahaja... :D




Mengikut entry Cik Itah... telur tu harus dipukul sehingga kembang... tapi akak nie baca tak khatam kan... pecah telur terus tempek jerr... hahahahaha... asal boleh jer aku kan... errmmm... tak per laa... nanti boleh buat lagiii... yang proper mengikut sukatan dan kekdah yang betul punyer... hehehe...




Cubaan Masker Putih Telur...

Biarkan dia betul² kering di muka... sebelum melelapkan mata tu... idah pun cabut la kapas tu dengan harapan akan nampak whitehead tu bertempek² kat kapas... uhuk.. uhuk.. uhukk... takderr punn ;( ....  ermmm... tu laa buat asal boleh lagi... orang suruh pukul telur kita main tempek jer kan... ermm tak per la... nanti nak buat lagi... tengok ada 'hasil' nya tak... hehehehe... 



Lepas cuci muka tu... kulit muka rasa lembut jerr... 
Korunk takmo try?? :D




23 ulasan :

  1. ehehehhee...sy selalu gak buat sis..cuma itulah petua sendiri..no kapas.no wap2..no goncangkan telur..ahahha..paling sapu gak putih telur tu kat muka...selalu buat seminggu 3 kali la..jgn kerap sangat nnti muka makin nipis..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kekeke... sama la kiter... nama pun masker telur... taruk telur jer la kan... :D

      Padam
  2. Bagus jugak cara ni. Dapat jimat belanja dari beli produk penjagaan wajah kat pasaran tu kalau result dia hampir serupa berkesan :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagi pula tiada bahan kimia kan... :)

      Padam
  3. salam. ahahahaha ...agaknya muka akak tak ada masalah minyak berlebihan kut macam muka sy hihi :D
    namun terasa kan perbezaan muka lepas pakai masker telur ni :)

    BalasPadam
  4. agak agak kalau muka berjerawat sesuai ke idak yer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh jer rasanya... dia keluarkan juga sel2 mati tu... :)

      Padam
  5. dah lama nk try tp xbuat2 hehe

    BalasPadam
  6. Waah habis maskeran pasti cerah tuh wajah :D

    BalasPadam
  7. menarik ni idah...boleh cuba ni...ini tuk whitehead je ke??? blackhead boleh tak??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh... yellowhead pun bolehh... hehehe... memandai jer kan... :D

      Padam
  8. Wahh.. ada masa nak try jugalah.. lelaki pun boleh kan hehee..
    3x estee lauder sini.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try yer khir... boleh share dengan orang rumah... :D nanti sama2 muka berseri... hehehe...
      TQ Khir... :)

      Padam
  9. Tak pe lah, lain kali buat lagi yang proper yer...kot2 nanti nampak sebiji2 whitehead tu nanti...hehe..

    BalasPadam
  10. syok kan bila telur tu keras, tegang aja :) ..lama dah tak buat ni... kalau ada baby ni susah sikit nanti dia cungkil

    BalasPadam
  11. Oh tidak! sebarang losyen dan pencuci muka pun saya xpernah guna...inikan pula nak tepek putih telur...hehe...

    BalasPadam
  12. Oh, patutlah kulit muka Acik Idah nampak licin dan bersih. Inilah antara rahsia yang diamalkannya ya.

    BalasPadam
  13. Wah dah try..jealous ni..nanti kiter try..mesti flawless..he..he

    BalasPadam
  14. Alamak cmne nak try..Farah nie geli kot nak sapu telur kat muka sebab mesti melekit kan..huhuhu..

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D