01 Januari, 2014

Tanpa Bicara #7 : Luahan Hati Rakyat Dalam Himpunan Turunkan Harga Malam Tahun Baru 2014.

26 ulasan
...السلام عليكم



Luahan Hati Rakyat Dalam Himpunan Turunkan Harga Malam Tahun Baru 2014.



Luahan Hati Rakyat Dalam Himpunan Turunkan Harga Malam Tahun Baru 2014.




Luahan Hati Rakyat Dalam Himpunan Turunkan Harga Malam Tahun Baru 2014.




Syukur Malaysia Masih Aman



TURUN




Luahan Hati Rakyat Dalam Himpunan Turunkan Harga Malam Tahun Baru 2014.



1 Bangla





Luahan Hati Rakyat Dalam Himpunan Turunkan Harga Malam Tahun Baru 2014.




Mana Kekayaan Negara




Luahan Hati Rakyat Dalam Himpunan Turunkan Harga Malam Tahun Baru 2014.





2014 Tahun Sengsara Rakyat




Turun Lihat Dengar Rasa


✿◕ ‿ ◕✿ 

26 ulasan :

  1. Mmg ramai yg x puas hati mungkin sebab lepas 1 naik harga berjangkit2 semua naik..huhu..ni cik ida ada masa dlm gmbr ni ke

    BalasPadam
  2. Terima kasih sudi ziarah sini...

    Idah tak ada kat dalam gambar2 diatas... belakang tabir saja.. ;D

    BalasPadam
  3. Itulah suara sebenar rakyat malaysia kan acik idah..tak kiralah turun DM atau tidak the spirit is there..lets pray for the best of 2014 k...

    BalasPadam
  4. suara rakyat, suara keramat..

    turun 'big mama' tu yg tak tahan tu..

    BalasPadam
  5. Waah ternyata di Malaysia kondisi ekonominya hampir sama dengan Indonesia ya mba, harga sembako naik :D

    BalasPadam
  6. lencana sekolah..th lps 50sen satu..th ni dah jadi 60 sen hehe..

    BalasPadam
  7. Hahaha.... bahana himpunan ini ada banyak baiknya. Tak banyak yg mabuk meraikan tahun baru seperti yg lepas-lepas. Mercun pun tak letup sana-sini:)

    BalasPadam
  8. Semuanya naik...Darah pun naik! Tiada satupun berita di media menceritakan mengenai matlamat dan kehendak perhimpunan ini. Turun! itulah yg kami mahukan...
    1Bangla tu memang kelakar...hehehe

    BalasPadam
  9. tudia.. luahan hati rakyat...

    BalasPadam
  10. Tak boleh salahkan rakyat yg menyertai perhimpunan turun. Itu manifestasi kemarahan lantaran kenaikan harga barang dan peningkatan kos hidup.

    BalasPadam
  11. semangatnya...kak sarah pun sokong dr penang perjuangan acik dan rakan2..selamat tahun baru

    BalasPadam
  12. memang agak payah jugak la tahun ni..semua naik..huhhuhu :(

    BalasPadam
  13. hmmm memang tak patut semua kenaikan tu T_T

    BalasPadam
  14. Kos sara hidup semakin tinggi, itu yang ramai mengeluh...kadang2 Ida pun tak faham, macam takrif elektrik, TNB baru jer mengumumkan keuntungan yang berbillion2 RM tapi kenapa nak naik

    BalasPadam
  15. Assalammualaikum...acikidah,

    memang bila harga barang NAIK.. darah pun NAIK gak..

    mselim3

    BalasPadam
  16. menyinggah ari ini & terima kasih kerana mendoakan kesihatan saya ye!

    BalasPadam
  17. mmg ramai xpuas hati..tb pn xpuas hati..ishh semua bnde nk naik

    BalasPadam
  18. tapi melayu mudah lupa.. nanti sebalum pru-14, kena rasuah BR1M lagi, lupa lagi, undi lagi .. adoiii la

    BalasPadam
  19. tuh diaa...semua luahan hati rakyat telah diluahkan...mari kita tengok ada tak perubahan dari pemimpin...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  20. Gaji org besar2 naik, gaji orang biasa maintain mcm biasa. Harga naik sapa tak terasa. Apatah lagi golongan kebanyakan. Sangat tak setuju harga naik.

    BalasPadam
  21. Kalau perhimpunan sebab mrnyatakan bantahan....ok lah tp kalau nk menimbulkan huru hara baik fikir 2 kali.... Banyak cara lain boleh kita buat rasanya!

    BalasPadam
  22. wow,,speech less..lucu gambar turun big mama

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D