03 Januari, 2014

Hari Orientasi Nabihan & Adelia Di Little Caliph.

27 ulasan
...السلام عليكم



Semalam dan hari nie idah keja separuh hari... pagi uruskan budak berdua nie masuk sekolah... ini adalah tahun pertama mereka berdua bersekolah di Little Caliph...




Semalam... hari orientasi bagi anak² yang berumur 5 & 6 tahun... Nabihan tahun nie 6 tahun... so tahun depan dia dah masuk darjah 1... :D tahun lepas dia bersekolah di Smart Little Beans... belajar membaca sahaja... 



Little Caliph Boy
Sebelum ke sekolah posing dulu... :D macam macho jerr... 



Hari pertama Nabihan ke tadika


Alhamdulillah... semua urusan dipermudahkanNya... Nabihan pun tak banyak ragam... dia tak grip kaki dah macam tahun lepas... hehehe... risau juga pada mulanya kalau² dia buat perangai... :D



Dah 6 tahun pun masih ramai lagi budak² yang menangis masuk sekolah... yang berguling² kat lantai... yang duduk kat tangga sekolah jer takmo masuk kelas pun ada... hehehe... especially budak² lelaki... yang perempuan nampak steady jerr... :D



*************************************



Pagi nie... giliran Adelia pula sekolah... dia baru 4 tahun... tapi nak sangat sekolah... hantarkan ajer laa... dia sekolah Little Caliph juga.. tapi bangunannya tak sama dengan abangnya... ini hari pertama Adelia ke sekolah... :D so excited...



Little Caliph Girl
Semalam abang posing... harini Adelia pun nak posing jugaaa.. :D



Hari pertama Nur Adelia ke tadika



Haa.. yang nie lagi steady dari abang dia... idah berhentikan dia di depan pintu sekolah... idah sengaja suruh dia masuk sekolah dulu... nanti kemudian baru ibu datang... dia jawab apa tau... "Okaayyy...!" :D idah pun berhentikan kereta... dia pun keluar dari kereta dan masuk sekolah... letak kasut dia kat tingkat kasut lepas tu terus masuk sekolah... perghh... steady la Adeliaa... :D idah perhatikan dari jauh jerrr... dia dah masuk dalam sekolah baru idah masuk tengok dia... Adelia the best laaa... :D




Kantin di Little Caliph
Kantin sekolah Adelia... outdoor...




Pokok di tadika
Kalau dah nama tadika tu kan... sampaikan pokok pun ada gantungan gambar² juga... :D



Adelia pulang sekolah jam 12... ada sejam lagi nak pegi ambil dia balik nih... oh yea... mulai minggu depan Adelia dan Nabihan akan ke sekolah menaiki van sekolah... so isnin idah nak kena train budak berdua nie naik van pula.. :D



Ibu dan babah sentiasa inginkan yang terbaik buat korang semua... kepada Nabihan dan Adelia... belajar rajin² dan dengar kata guru yea... jangan nakal sangat... dannn enjoyyy...!! :D


27 ulasan :

  1. alalala comel aje..sng satu skolah yg same..menangis tak dorg kak ida?

    BalasPadam
  2. rasanya kalau gegirl memang steady kot. anak BW pun, tak sabar nak main, kalau boleh tu nak suruh ibu ayah balik cepat :)

    BalasPadam
  3. Alolo comeynya dua beradik nie..mcm ibu depa jugak.. belajar rajin2 k.. =D

    BalasPadam
  4. suka tengok anak2 kecil ni minat nk belajar n xsabar2 ke sekolah...comelnya adelia...

    BalasPadam
  5. ala bagusnya ..tak nangis ^_^ comelnya

    BalasPadam
  6. Comel pulak mereka pakai uniform tu Idah. Senang hati nak pergi kerja kalau anak tak menangis kan..

    BalasPadam
  7. memang nama sekolah dia "little caliph" ker???stylo giler bunyinya...insyallah nanti mereka akan membesar menjadi anak yang soleh dan solehah...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  8. semoga membesar menjadi anak yg soleh dan solehah.. amiinn.. ^^

    BalasPadam
  9. hebat cikidah didik anak anak :)

    BalasPadam
  10. cantiknya uniform.. yurannya mesti mahalkan?

    BalasPadam
  11. comel-comel belaka..kasut Adelia tu cute..budak2 sekarang cepat mature..saya dulu 4 tahun, main tanah lagi..haha..

    BalasPadam
  12. Baiknya.. Pandainya.. Moga dua-dua jadi anak yg soleh dan solehah :)

    BalasPadam
  13. wa... comel pakaian tadika tu.. siap berkopiah...

    BalasPadam
  14. Uniform tu sungguh menarik kena dgn anak2 cik idah yg comel2. Bila melihat mereka mula bersekolah...terkenang diri sendiri dulu mula2 sekolah...senyum sendiri :)

    BalasPadam
  15. Comelnya.. selamat menempuh alam persekolahan. Semoga menjadi insan yg berjaya utk dunia & akhirat... aamiin.. :)

    BalasPadam
  16. selamat bersekolah anak2 acikidah..hee...cubit pipi bagi ida..hahahha

    BalasPadam
  17. Nasib dua dua tak banyak kerenah kan idah....kalau tak pening jugak kepala nk melayan....hehe....syabas pada adik! Adik mmg beranikan!

    BalasPadam
  18. Comel2 je..bju pun menarik.smoga berjaya dunia akhirat.

    BalasPadam
  19. comelnya uniform...
    akak dh lepas semua tu..cuma 2 yg masih bersekolah..th 2 dan ting 3..

    BalasPadam
  20. besar2 dah anak acik idah.. kiut btui adelia ngn peace dia..

    BalasPadam
  21. Wah kedua2nya excited sungguh nak ke sekolah

    BalasPadam
  22. comelnya Adelia dan Nabihan...belajar rajin2 ya..

    BalasPadam
  23. alololo comelnya geram tengok!!!

    BalasPadam
  24. salam perkenalan.. sy plan nk masuk kan anak ke LC thun depan.. nie yg tengah baca blog ttp pengalaman anak2 yg pernah belajar di LC. Tq for sharing
    jemput singgah ke blog saya follow sekali yer :)

    http://izzanyrosdin.blogspot.com/

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D