20 Januari, 2014

Hari Ini Saya Demam.

19 ulasan
...السلام عليكم


Salam semua... 3 hari tak update belog terasa rindunyaa... walaupun hari ini idah tak berapa sihat tapi ku gagahkan juga untuk menulis di sini.. :)



3 hari cuti... bagaimana rakan² habiskan cuti kalian? tentu melakukan sesuatu yang menyeronokkan bukan... :D... begitu juga idah... 3 hari yang penuh bermakna dalam hidup ini untuk permulaan tahun 2004 ini... nanti kemudian idah kongsikan yerr... :)



Sijil Cuti Sakit




Berbalik pada tajuk asal... idah hari nie MC (cuti sakit)... demam, batuk, selsema, sakit kepala, sakit tekak, sakit badan semua laa... pergi klinik panel syarikat... doktor bagi ubat dan juga sijil cuti sakit...




Ubat-ubatan



Tapi apa perasaan anda bilamana anda sakit atau tidak sihat untuk bekerja... telah dapat "surat pengesahan sakit" pula tu... tiba² anda menerima panggilan telefon atau pun sms dari majikan atau pun rakan sekerja anda... menyuruh anda bekerja juga... paling tidak pun remote dari rumah... 



Cuba rakan² share sikit apa perasaan/tindakan yang bakal anda lakukan jika berhadapan dengan situasi begini... :)



19 ulasan :

  1. just ignore all phone calls, sms, emails, jgn buka fb, blog...petang baru jawab, ckp kita tidur, tak larat bangun, sakit kepala..tapi kalau dah buat entry ni, maknanya boleh lg bekerja dr rumah..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nie sebab rindu nohass... ku gagahkan jugaa... :D

      Kalau dah buat kerja tau jer la.. bukan makan sejam 2 jerr...! kena lak remote dari rumah lembab laa...

      Padam
    2. semoga cepat sembuh..jgn lupa mkn obat..

      Padam
    3. setuju... matikan phone terus, bila dah inform kat ofis kita MC... ahaks

      Padam
  2. salam betul kata nohas tu idah...duk diam2 jer berehat tenangkan diri...tapi jemu juga duk saja sedang jari jemari rindu nk mngklick....moga cpt sembuh ya...pandai2lh reka alasan idah...xsemesti jari boleh mngklik yg lainnya xsakit kan...

    BalasPadam
  3. Saya pun demam & mmg tengah musim rasanya.. semoga cepat sembuh ye..
    p/s: tahniah sbb terpilih dlm entri relakssminda hari jumaat.. semoga terus sukses.. :)

    BalasPadam
  4. semoga cepat sembuh kak.. kalau makin teruk pergi hospital kak..

    BalasPadam
  5. Ignore jer acik idah.. bukannya kita nie robot kan.. pattnya srh la berehat.. nie tak..disuruh buat kerja pulak.. mcm tak sakit pulak kan.. sabar k.. semoga cepat sembuh yer..

    BalasPadam
  6. Semoga cepat sembuh cik idah..saya kalau mc memang ignore segala call dari office..kalau urgent biasa dorang sms dulu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  7. Kesiannya...rehat secukpnya..kak sarah hari ni pun mc..

    BalasPadam
  8. kasihannya kak idah.. semoga cepat sembuh.. menabung ikea..

    BalasPadam
  9. Take care and get well soon acik idah..

    BalasPadam
  10. Semoga cepet sembuh yah mba acik.. biar lebih sering nulis lagi.hehe

    BalasPadam
  11. get well soon kak idah.

    kalau saya betul2 sakit (dpt mc),mmg taklah saya angkat tepon dari opis.

    so far takde lagi kejadian macam tu berlaku.:-)

    BalasPadam
  12. semoga cepat sembuh acik idah

    BalasPadam
  13. saya pun demam kak..plus,hari ni Nina bergaduh siap brtumbuk dengan lelaki..sobsob

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D