10 Januari, 2014

Hasil Kerja Tangan Pertama Adelia.

14 ulasan


...السلام عليكم



Setiap hari... bila idah pulang dari kerja... belum sempat buka pintu gate lagi... dah akan dengar suara budak sorang nie... setiap hari ada saja laporan demi laporannya... tentang abang dia laa... kakak dia laa... adik dia laa... kucing laaa... adaaaaa sajaaa...



Dan petang semalam... seperti biasa dengan bersungguhnya dia pot-pet... dan kali nie rupanya dia nak tunjukkan hasil kerja tangan pertama dia di sekolah... :D




Hasil kerja tangan Adelia





Ke hulu hilir dia bawa lukisan tangan pertama dia tu... hehehe... semua orang dia nak tunjuk... 



Cap Tangan Adelia



Sesi sembang kami... 

Idah : Nie tapak tangan Adelia ke?... 
Adelia : A'ah... tecer lukis² pastu kaler² kat tangan iyah (Adelia)
Idah : Behtu tangan kakak kotor laaa dah kaler² tue...
Adelia : Dah lukis² tue pastu tecer cuci² la ibuuu.... 
Idah :   :D (saja nak provoke)




Ladybird Adelia

Buka beg sekolah dia... pastu nampak nie pula... mula² tu ingatkan gambar ikan... dua.. tiga.. kali tengok rupa²nya ladybird atas daun daaa... hehehe...




Itulah kisah budak sorang nie bersama hasil kerja tangan pertamanya... excited bebenor... hari nie dia pegi sekolah sorang² jer sebab abang Nabihan dia demam... demam kerr?? ermmm... pagi nie dia bangun pagi sungguh excited nak pergi sekolah... ermm kenapa ek... mesti cikgu dia ada janji apa² nie... so sweett... :D


14 ulasan :

  1. Hehee.. mmg suka bila tngok hasil tangan anak2 ni.. pasti buat kita tersenyum.. tahniah!.. :)

    BalasPadam
  2. hebat dan kreatif, masih kecil sudah kreatif... salam

    BalasPadam
  3. cutenya conversation tu...hilang penat bekerja...

    BalasPadam
  4. kreatif.. ada bakat seni nih..

    Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 105
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    BalasPadam
  5. Wah.... cantik jugak yea....hihihi..suka tengok

    BalasPadam
  6. creative jugak erk..hehehe..bagus kalau budak umur mcm ne kena ajar, sebab senang menerima ajaran....

    BalasPadam
  7. comel..salam sabtu acik idah!!!

    BalasPadam
  8. kreatifnya... comot sikit je kot yg tapak tangan tu... ladybird pun cute, memang berseni ni :)

    BalasPadam
  9. oh, mmg hasil keje "tangan" betol.. hehehe

    BalasPadam
  10. bersemangat betul dia ke sekolah. Moga jadi pelajar pintar dan anak yg solehah :)

    BalasPadam
  11. kreatif juga hasilnya.. boleh diasah bakat tu lagi.. :D

    BalasPadam
  12. hamboi..cantik..budak2 kalau macam tu, dia nak prhatian tu. Bestnya jadi budak2..

    BalasPadam
  13. comelnyeee laa haiiii..geram tengok...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D