06 Mei, 2014

Kenduri Adila Di Taiping

15 ulasan

Assalamualaikum...




Sabtu baru nie idah ke Taiping, Perak... khas untuk menghadiri kenduri Majlis Perkahwinan Adila (officemate)....




Baru beberapa minggu lepas dia buat majlis Pengumuman Perkahwinan nyer di office idah tu kan...yang ada makan² pulut kuning tu kan... :D pejam celik... dah sampai pun hari yang ditunggu² tu... memang meriah majlisnya... 





Kenduri Adila Di Taiping



Idah pergi ke Taiping tumpang kawan... naik satu kereta ramai²... plannya nak bawak anak² semua pergi... last² hari khamis tu tiba² kereta buat hal pulak... nanti la idah cerita bab tu... anak yang sulung tu pun pagi sabtu tu sekolah pula... so jadinya idah jer la yang pergi dengan kawan²... anak² dengan hubby tinggal... uhuk3x kesian dorang ;(





Kenduri Adila Di Taiping

Kami gerak dari KL lebih kurang jam 10.30 pagi... dan sampai di Taiping dalam 2 petang... orang pun dah surut dah time tu... ok la... dapat la peluang berposing² dengan pengantin kan... :D kalau awal² pengantin mesti busy... ermmm... comel sungguh laa Pn. Adila kita nie... disamping suami tercinta... senyum malu² masih jelas terpancar... hehehe... Adila nie pemalu orangnya... kesian tengok dia kena ragging dengan photographer depan kami lak tue... hehehehe.... tersipu² dia...




Kenduri Adila Di Taiping

Dah lama dia rancang... selalu dia sebut²... kalau dia kawin dia nak buat bunga tangan yang ada strawberi... sebab dia peminat strawberi... idah selalu sakat dia... laaa nanti benyek la strawberi tu... tapi katanya tak per.. saya sanggup buat bunga tangan tu pagi² sebelum kenduri... hehehe... adilaa... adilaa... sampai juga hajatnya.... :D




Kenduri Adila Di Taiping

Inilah gerup budak² opis yang nakal dok menyakat pengantin baru nie depan pelamin... tak senang pengantin tu nak berposing sakan... hehehe... alaa... bukan selalu kena kacau pun kan... :D



Errmmm.... apsal akak nampak gemuk dalam gambar nie ekk... iskhhh tak puas ati nie... mesti makan banyak masa tue kan... tapi serius... lauk dia memang sedap²... nasi saja pun sodappp... :D




Kenduri Adila Di Taiping

Buat Adila dan Azam.... kak idah nak ucapkan selamat menempuh alam rumahtangga... alam yang menuntut kesabaran kita, tolak ansur, saling mempercayai dan juga saling maaf memaafkan... semoga perjalanan bahtera kalian dipermudahkan olehNYA dan dikurniakan zuriat yang soleh dan comel²... 



Welcome to the group... Adila... :D




15 ulasan :

  1. first time tengok bunga tangan mcm tu..kreatif..

    BalasPadam
  2. Tahniah & selamat pengantin baru untuk Adila..Semoga kekal ke akhir hayat..

    BalasPadam
  3. tahniah buat officemate acikidah...

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah.. tahniah buat pasangan pengantin. Semoga sentiasa berbahagia di dunia & akhirat... aamiin.
    p/s: saya tag Idah dlm segmen The Liebster.. terpulanglah nak join atau tak ye. T kasih.
    http://www.khirkhalid.com/2014/05/the-liebster-award-by-hunyeda.html

    BalasPadam
  5. bunga tgn bt sndiri ye?? lps majlis blh ngap trs hehe

    BalasPadam
  6. salam. wahh ada strawberi..

    BalasPadam
  7. cantik pengantinnya...happy wedding day...tahniah..

    BalasPadam
  8. Kalau pergi majlis kenduri kahwin kawan, memang saje pergi lambat2 sebab masa tu orang dah tak ramai dan pengantin pun dah bebas...senang nak bersembang dan bergambar. Untung pula kalau dapat makan hidangan pengantin, tapi kalau nasib xbaik...langsung xde makanan, hehe
    Selamat pengantin baru buat mempelai, selamat melayari alam rumahtangga dan semoga bahagia hingga ke syurga :)

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah..mga trus bhagia

    BalasPadam
  10. Cantiknya pengantin... Moga mereka bahagia hingga ke jannah... untuk Idah juga... berkat meraikan pengantin... hehe

    BalasPadam
  11. salam. sy tag akak kat sini :)
    http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    BalasPadam
  12. waahhh.. kampung saya kat taiping gakk.. heee

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D