Pengisar yg gmbr bawah tu mmg org cari skrng buat penghias laman... klu tak dijaga kat laman boleh jadi rumah semut huhu.. Salam ceria hari Rabu Idah.. :D
Batu giling tu, teman ada la try guna. Memang perlukan kekuatan untuk mengangkat dan menggilingkan anak batu giling tu... bukan menggolekkan tau... giling dan golek tu lain... kalau simpan 10 tahun lagi, benda tu jada barang antik... kalau letak kat taman confirm hilang... :d
tak pernah pakai...
BalasPadammemang susah nak dapat ni dah sekarang...
BalasPadamMak saya kata, kalau pakai batu giling ni, masakan lagi sedap dari pakai lesung batu.
BalasPadamPengisar yg gmbr bawah tu mmg org cari skrng buat penghias laman... klu tak dijaga kat laman boleh jadi rumah semut huhu.. Salam ceria hari Rabu Idah.. :D
BalasPadambatu giling tu, masih ada yg pakai...mak mertua saya!
BalasPadamdah jarang sangat org guna
BalasPadamTeringat masa dulu2 guna batu giling tu. Kena pandai...kalau tak asyik terkeluar/terjatuh jer la. Satu lagi...Tangan dan tenaga kena kuat!
BalasPadamdah lama tak jumpa batu giling ni...
BalasPadamdulu2 slalu tengok arwah mak giling cili guna penggiling tue...sambal ikan arwah mak sedapp sangat... :-)
BalasPadamTengok lokasi macam dah kena buang Idah.
BalasPadamSayangnya... baik Idah cuci dan simpan.
Susah nak jumpa dah sekarang ni.
Bukan di buang Kak Zakie... tapi dia buat penghias laman macam Khir cakap tu... :D
Padamtabah juga wanita dulu2 nak memasak..hehehe
BalasPadamRegards,
-Strider-
Batu giling tu, teman ada la try guna. Memang perlukan kekuatan untuk mengangkat dan menggilingkan anak batu giling tu... bukan menggolekkan tau... giling dan golek tu lain... kalau simpan 10 tahun lagi, benda tu jada barang antik... kalau letak kat taman confirm hilang... :d
BalasPadamgigih tu orang dulu-dulu menggiling..kite srg ni pakai blender je.
BalasPadampernah guna dodulu.my mom buat homemade kari.sedap bangat...rempah giling
BalasPadam