28 Mei, 2014

Tanpa Bicara #15 : Pengisar Dulu-Dulu

15 ulasan


Assalamualaikum...



Tanpa Bicara #15 : Pengisar Dulu-Dulu



Tanpa Bicara #15 : Pengisar Dulu-Dulu


★ ‿ ‿ ‿ ‿ ‿

15 ulasan :

  1. memang susah nak dapat ni dah sekarang...

    BalasPadam
  2. Mak saya kata, kalau pakai batu giling ni, masakan lagi sedap dari pakai lesung batu.

    BalasPadam
  3. Pengisar yg gmbr bawah tu mmg org cari skrng buat penghias laman... klu tak dijaga kat laman boleh jadi rumah semut huhu.. Salam ceria hari Rabu Idah.. :D

    BalasPadam
  4. batu giling tu, masih ada yg pakai...mak mertua saya!

    BalasPadam
  5. Teringat masa dulu2 guna batu giling tu. Kena pandai...kalau tak asyik terkeluar/terjatuh jer la. Satu lagi...Tangan dan tenaga kena kuat!

    BalasPadam
  6. dah lama tak jumpa batu giling ni...

    BalasPadam
  7. dulu2 slalu tengok arwah mak giling cili guna penggiling tue...sambal ikan arwah mak sedapp sangat... :-)

    BalasPadam
  8. Tengok lokasi macam dah kena buang Idah.
    Sayangnya... baik Idah cuci dan simpan.
    Susah nak jumpa dah sekarang ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan di buang Kak Zakie... tapi dia buat penghias laman macam Khir cakap tu... :D

      Padam
  9. tabah juga wanita dulu2 nak memasak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  10. Batu giling tu, teman ada la try guna. Memang perlukan kekuatan untuk mengangkat dan menggilingkan anak batu giling tu... bukan menggolekkan tau... giling dan golek tu lain... kalau simpan 10 tahun lagi, benda tu jada barang antik... kalau letak kat taman confirm hilang... :d

    BalasPadam
  11. gigih tu orang dulu-dulu menggiling..kite srg ni pakai blender je.

    BalasPadam
  12. pernah guna dodulu.my mom buat homemade kari.sedap bangat...rempah giling

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D