02 Mei, 2014

Gambar Himpunan Bantah GST 501

21 ulasan

Assalamualaikum...



Semalam 01 Mei Pusat Bandar Kuala Lumpur dibanjiri oleh lebih dari 80,000 rakyat pelbagai kaum yang berhimpun membantah pelaksanaan GST di Malaysia... peserta² berkumpul dari beberapa tempat seperti KLCC, Puduraya, Masjid Negara, SOGO dan lain² kemudian kesemuanya berjalan kaki dan berhimpun di Dataran Merdeka... 



Himpunan ini diadakan bagi menunjukkan kepada kerajaan dan pemimpin² di Malaysia ini betapa rakyat bawahan ini tertekan dengan pelaksanaan GST ini... semoga kerajaan Malaysia dapat mempertimbangkannya semula... mungkin belum sampai masanya lagi Malaysia menerima GST... pelaksanaan gaji minima bagi semua sektor mungkin perlu dilaksanakan terlebih dahulu...




Gambar Himpunan Bantah GST 501





501 Di Perkarangan Masjid Negara
Di Masjid Negara



501 Di Perkarangan SOGO
 Di hadapan Pasaraya SOGO



501 Di Jalan TAR
 Di Jalan Tunku Abdul Rahman



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501
 Dataran Merdeka



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Anak Muda di Himpunan Anti GST



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Anak Muda di Himpunan Bantah GST



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Orang Asal juga turut serta Himpunan 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501



Gambar Himpunan Bantah GST 501




21 ulasan :

  1. wow :O
    ramainyaaaaaa. tak tahu sangat pun pasal ni hehehee.

    BalasPadam
  2. Dalam media arus perdana terutama TV, sedikit pun xde cerita pasal perhimpunan ni seolah2 suara rakyat langsung tidak diendah... Berharap sangat GST ditangguhkan.

    BalasPadam
  3. hari tu ada gi Kastam utk taklimat GST ni, even selalu dok handle tax pun, rasa mcm GST ni susah jugak nak handle. mungkin sebab tak start lagi then tak tau flow dia mcm mana kan.

    Tapi cara dorang buat tu mcm menyusahkan la pulak. ye la semua computerise, then siap mention lagi no excuse kalau terlambat sebab boleh je guna lappy kat umah untuk buat semua tu. sebab semua online.

    erk.. kerja office bawak balik umah. kita bukan pengurus, kerja bawahan je. kalau dah carry kerja bawak balik umah acaner tu?

    then dorang cakap utk perkhidmatan tak de GST, tapi dorang tu kena tax yang jenis lain. pusing pi pusing mai kena tax la jugak.

    So, rakyat ni kena bagi faham betul betul. jgn le buat satu dasar tu, pas tu suruh rakyat sendiri fikir apa menda alah tu. bila rakyat mula gugel, mcm mcm maklumat dapat. so ginilah.

    erk..sori panjang lak

    BalasPadam
  4. boleh ambik gambar sekeping dua kat entry ni tak. rasa mcm nak buat entry tuk GST la pulak.

    BalasPadam
  5. Tahniah untuk mereka yang berani bersuara. Kita pun setuju dengan acik idah. GST ni mungkin belum tiba masanya untuk dilaksanakan coz kesan dia memang besar untuk pekerja bawahan. Hampir semua barang di taxkan. Akan menyukarkan golongan berpendapatan rendah biarpun GST ni baik untuk kerajaan dan juga masa depan negara..

    BalasPadam
  6. meriah sungguh Msia berwarnawarni dgn ragamnya...walau bukan hari raya..jika tiada penyampaian yg telus n bersungguh-sungguh bgitulah...disogokan dgn sesuatu yg xdifahami n biasa tentulah akan ditolak....

    BalasPadam
  7. Memang seronok tengok orang berhimpun ramai2 ni... tp nak ikut serta takde laaa hehe

    BalasPadam
  8. wow bagusnya ramai. kalau rumah dekat ngan kl, leh soh husband join, tapi jauh la.

    kan... patutnya laksanakan gaji min dulu..

    BalasPadam
  9. rakyat marhaen dah terbeban dgn mcm2 kenaikan..ni nak GST lagi...ekonomi ikut kapitalis mcm ni lah kan..huhu..

    BalasPadam
  10. Tak tau pon pasal perhimpunan ni. Ramai yer. Suara bantahan rakyat malaysia.

    BalasPadam
  11. ramainyer....

    BalasPadam
  12. GST ni pada saya, memang baik untuk tampung perbelanjaan negara. Cuma masalahnya, hasil dari cukai tu, ke mana hala duit tu digunakan betul-betul untuk pembangunan negara. Ini tak, bila laporan audit banyak bocor sana sini, pastu boleh pulak mintak rakyat top up dengan GST untuk tampung defisit.

    Isyh, tak faham betul.

    BalasPadam
  13. ramainya...ada pro n contra.. jadi kerajaan perlu tunjukkan kemana hala tuju duit tersebut

    BalasPadam
  14. semoga suara mereka di dengar...

    BalasPadam
  15. Dengarlah suara rakyat wahai kerajaan...Demokrasi.

    BalasPadam
  16. Dalam keadaan segala barang naik, boleh sibuk pulak nak canang ttg GST.. kat situ je dah tap perihatin. Tambahan, nak bagi penerangan kpd rakyat apa itu GST.. ramai org poket tngh sakit, tak berminat nk dngr alasan2 intelek ni.. Ekonomi kena kasi balance dulu... selama ni takde cukai ka. Tengoklah keadaan nak praktikkan pun... Semoga suara rakyat mendapat pembelaan... aamiin..

    BalasPadam
  17. ramainya..semoga kerajaan membuka mata demi kepentingan rakyat...

    BalasPadam
  18. apa pun diharapkan yang terbaik untuk semua dan ada toleransi..bukan semua orang kat malaysia ni kaya nak bayar tax macam2 je kerjanya...

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D