04 September, 2013

Bila Ibu takde..! anak-anak...?

3 ulasan

Masa check out dari homestay tu hari Idah masih bz kat rumah pakcik.. so En. Babah dengan budak-budak jer yang balik homestay.. mandi manda.. kemas beg.. dan check out.. Ada cousin dorang jugak yang ikut..


Bila di rumah.. Idah nak tengok la hasil 'tangkapan' masa kat melaka tu.. tengokkk punya tengok.. skali.. aikkk!!!.. Amboiiiii... ! Wah.. wah.. wahh.....!


Perigi Hang Tuah, Melaka
Berposing sakan korang yerrr!!! 


Perigi Hang Tuah, Melaka
Errmm.. yang makcik(pembantu - baju pink) nyer pun samerr jerr!! kaki posingg jugakk!


Perigi Hang Tuah, Melaka
Peacee yerr..!


Perigi Hang Tuah, Melaka
Momoii (anak buah).. yo..yoo.. oooo..!


Perigi Hang Tuah, Melaka
Wahh.. En. Babah sempat bercanda ditepian perigi lagi..!


Perigi Hang Tuah, Melaka
OOoo.. siap soping skali yerr! Padan la orang menunggu berjam-jam.. @&*$)%


Perigi Hang Tuah, Melaka
Ini bukan perigi buta.. ini perigi ada air punya.. ikan pun aderr.. hehe.. Perigi ini dipercayai di gali sendiri oleh Laksamana Hang Tuah. Airnya tidak pernah kering.. walaupun pada musim kemarau yang berpanjangan. Ada juga yang percaya airnya boleh dibuat ubat.. itu Allahualam..


Buat pengetahuan sahabat sekelian.. gambar-gambar nie diambil di kawasan Perigi Hang Tuah.. dan sangat berdekatan dengan Homestay yang kami menginap tu...

Gambar yang macam ala-ala istana melaka tu.. itu pun dikawasan yang sama juga.. binaan seperti itu ada tidak kurang dari 3 buah.. Luas kawasannya.. Dikhabarkan disitu akan dibangunkan Muzium Hang Tuah, auditorium, balai adat, rumah tradisional, pentas kebudayaan dan pentas silat pun ada..

Tapi belum dibuka kepada pengunjung lagi.. hampir siap....! Tungguu.. ;D Kita sama-sama la tunggu perasmiannya nanti yer..!

**Mana Adelia?? 


3 ulasan :

  1. sbenarnya acik, kitorang baru nak amek gmba dgn adelia tp ankel dh sruh naik kereta

    BalasPadam
  2. sbenarnya acik, kitorang baru nak amek gmba dgn adelia tp ankel dh sruh naik kereta

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D