06 September, 2013

Pembantu Rumah Ku Celik IT.. :D

6 ulasan


Assalamualaikum & Selamat Pagi semua.. :D



Pembantu rumah Idah.. namanya EVA.. tapi kami sekeluarga panggil dia EPAH.. sebab di Indon V tu bunyinya P.. hehehe.. First time Idah tanya nama dia.. dia kata EPAH.. so kekal laa EPAH..! Anak-anak panggil dia Makcik Epah.. Dah hampir 3 tahun dia berkhidmat dengan Idah sekeluarga.


Lenovo IdeaTab A3000 7"


Tablet... Selama nie dia pakai anak-anak Idah punya Samsung Galaxy Tab.. dia yang kontrol Tab tu okayyy!! siap dia buat timetable.. sorang boleh main braper lama.. dan ikut giliran.. dia yang jaga Tab tu.. weekdays time, yang dah bersekolah tak boleh main.. Dia dengan anak Idah yang kecik-kecik jer boleh guna...! Kalau keluar rumah pun bawakkk tak tinggal.! :D



Idah & En Babah tak kisah.. asalkan keje yang sepatutnya dia tak abaikan.. anak-anak dia bagi makan dan jaga baik.. we all okay jer..!



Dah lama dia merengek nak Tablet nie.. Dia teringin nak dia punya sendiri.. senang nak download games dan layan criter hindustan/tamil banyak-banyak.. hehehe.. 



Ermm.. tiba-tiba suatu hari ada flyers yang datang kat rumah ada promosi gadjet IT nie.. so dia tunjuk kat Idah.. nak yang nie.. "kecik ni pun cukupp" (7 inch) katanya..



Kami peram quite some time gak la.. dan semalam baru pegi beli.. :D

Pembantu Rumah Ku Celik IT.. :D
Makcik Epah bersama Tablet barunya.. sedang melayan clip video.


Pembantu Rumah Ku Celik IT.. :D
Yang lain pun sibuk nak tompang sekaki.. :D


Lenovo IdeaTab A3000 7"
Inilah Tablet Makcik Epah.. Lenovo IdeaTab A3000 7"



Lenovo IdeaTab A3000 7" Price
Jumlah RM688.. Termasuk casing.


Table nie Idah beli kat New Tech Marketing cawangan Sg Long. Harga asalnya ialah RM699. Tapi since kami datang dengan membawa flyers promosi tu sekali.. jadi tokey tu kata dia bagi la harga promosi tu.. Promosi tu harganya ada diskaun RM60 dan ada percuma earphones sekali. Dan Idah make sure Its ORIGINAL kayy..!


Fuhh.. Rezeki pembantu rumah ku..! :D


6 ulasan :

  1. wahhh..pembantu pun suka layan games ye akak hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe.. bukan games je Cik Itah.. facebook pun dia ada gak..
      Tapi favourite dia Youtube laa.. :D

      Padam
  2. huhuhuhu terror maid ko Aida....maid aku siap ada blogssss tu kih kih kih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahh.. lagi handal..! Bleh la ko suruh dia uruskan Blog ko yang separuh jalan tu.. hik3x..

      Padam
  3. Macam pernah ku lihat T-Shirt yang dipakai oleh Epah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi hi hi.. ader gak yang perasan :D

      Padam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D