04 November, 2014

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

20 ulasan
Assalamualaikum...

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92 ~ Ini merupakan buat pertama kalinya idah hadiri reunion sekolah menengah kami... teruja, happy, sedih, terharu, segala macam perasaan bercampur baur... :D al-maklum jer la... nak jumpa kembali rakan² sekolah yang dah terpisah lebih 20 tahun kan...


Sebelum nie dorang pernah buat reunion juga... tapi idah tak pernah pergi... huhuhu... time tu tah la cam belum terbuka hati jer nak pergi kan... hahaha... diva sangattt akak... :P apa pun memang best la hadiri reunion sekolah nie... rugi tak pergi tau... (y) nanti idah buat entry kenapa kita kena pergi reunion sekolah yer... huhuhu...


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92
 

Majlis ini telah diadakan di Dorsett Regency Hotel Kuala Lumpur pada 01 November 2014 kelmarin... bermula jam 2 hingga 6 petang... :) ini hanya batch kami sahaja... tak ada senior/junior... dan rasanya kedatangan pun baru ⅓ jer dari keseluruhan pelajar... kehadiran bukan dikalangan bekas pelajar sahaja... tetapi turut dimeriahkan dengan bekas guru² yang sangat sporting turut hadir... (y) pelbagai acara dan hadiah juga disediakan sepanjang majlis... padattt.... memang malatopss... :D 



Entry ini gambarnya membuak²... rasa macam nak masukkan kesemua gambar yang ada... huhuhu... nak pilih pun susah taww... tapi takut pula nanti muntah para pembaca yang idah kasihi nie membacanya...  :)


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Ya rabbi.... ingatkan bila dah tua² nie masing² control ayu la kan... ternyata tekaan ku meleset sama sekali... aduhhh... macam nak runtuh dewan kat hotel tu... gamattt... bunyi macam langau sorang²... kekeke... sampaikan MC panggil nombor untuk cabutan bertuah pun semua buat derk jerrr tak perasan... sibuk bersembanggg... sibuk bergelak sakan... :) ermm... terserlah kembali karektor masing² zaman sekolah dulu... sengaallll!!!... kekekekeke.... bukan itu saja... bekas guru² yang hadir juga turut sama enjoyy... hilang rasa gap antara guru dan anak murid... :D


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Dorang nie memang awesome... banyak perubahannya... semakin cantik dan gorges berbanding dari zaman sekolah dulu selekehhh melidi jer kan... wakakaka...


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Kami bekas pelajar Sekolah Menengah Convent Jalan Peel yang vogue d vast :)


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Barisan guru² yang pernah mengajar kami dulu... terharu taw dapat jumpa mereka kembali... sob..sob...sob... Terima Kasih Pada Mu Cikgu (lagu upin ipin)... kerana tunjuk ajar mu cikgu, kami menjadi insan seperti apa yang kamu lihat pada hari ini.... :) cikgu² kami gorges tawww... dan yang paling penting.... sportingg... (y)


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Seorang wakil pelajar dan 2 wakil guru memotong kek reunion kami... nak tengok rupa kek kami tu??? :D haaa... tunggu sat naaa.... kat bawah kang adaa... hahaha...


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92
Majlis baru nak mula time nie... so semua kusyuk jer kan... dok dendiam... pastuuuu.... huhh...!! sampaikan MC pun tak dapat nak control dah.... nasib la barisan comittee kami cekap... dah tau dah perangai kawan² dorang nie camner... segalanya telah dipersiapkan dengan teratur... kekeke...

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Antara geng² kamceng @ sengal idah masa sekolah... hehehe... tapi yang sengalnya idah sorang jerr... dorang semua baik bersopan santun jer..... uweeekkkkk!!! :P

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Ada juga yang mengambil masa untuk mengenali antara satu dengan lain... ada laaa sorang budak tu kan... sekolah sama dari darjah 1... sampai sekolah menengah... boleh dia tak ingat kawan dia sorang niee... haishhhh tak patut betullll!!!... padahal gelumang lecak kat padang sama² tu... Zuriatiii.... haaippp...!! :P

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Errmmm... terharu taw ustazah masih ingat kat idah lagi... walaupun lebih 20 tahun tidak berjumpa...  sayang ustazah forever and ever <3<3... ermmm nampak sangat budak ni budak nakal kan... tu yang ustazah ingat sampai ke tua tu... kekekeke... nasib jadi manusia... erkkk....! 

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Haaa... nie geng meja belakang yang paling bising... macam berperang kat belakang tu... ermmm engkorang bayangkan jer la zaman sekolah dorang nie camner... dalam gambar nie nampak kontrol ayu jer kan... datang live tengokkk... hancusss... kekekeke... 

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Hohoho... ada sesi karok juga... haa... yang suka naw karok tu boleh la cuba nasib... kot suara tu sedap dapat la hadiah... :D kalau idak... kelaut la jawab nyerr... wakakakaka....

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Haiii cucuk langit nampak...!!! :D Cikgu dengan anak murid pun dah sama jer gelagat nyer... haa... amacamm... sporting tak cikgu kami? :) mana satu cikgu dengan anak murid pun dah tak taw kan... hik3x...
 

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Oooo... engkorang dapat hadiah terselit yerrrr... untung larrrr.... meh belanjer acikidah nasi lemak... sushi tak mainn haaa... nasi lemak kat jusco mahal gak weii... hehehe... comittee telah menyorokkan beberapa sampul surat di merata tempat di dalam dewan... di dalam sampul surat tersebut mengandungi beberapa keping baucer jusco bernilai RM10 setiap 1... haaa... ada yang kot rajin mencari tu dapat sampai 4 keping... lebih pun ada kottt... huhuhu... 



Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92
:D acikidah pun dapat hadiah juga... selain hadiah lucky draw (bekas tupperware)... idah dapat nie haa... Trophy Musical Chair... hoiii... bukan calang² orang boleh menang game nie... ini bukan musical chair biasa² taww... tapi Musical Chair WWF (World Wrestling Federation)...  haaaa...lu pikir la sendiri... tak sanggup den nak criterr...  wakakakaka... =))



Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92
Ahakss... ada yang tak berubah... ada yang berubah sikit... tak kurang juga yang berubah banyak... sampai tak kenal lagi dah pun ada... next time kena tampal gambar zaman togel dulu kat baju... so senang skit nak ingatt.... kaannn.... :D



Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92
Superwoman... dengan aksi tunjuk ketiaknyaa... hahaha... :D



Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92
Haaa... ini geng² yang bertatasusila sikit kot... tengok tu... dok dendiam jer kat meja kan... cakap pun dia sama dia jer yang dengar... ermmm... bangga taw ada kawan cam korangg.... :P



Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

Haaa... inilah dia kek reunion kami... :D haaa amacam??? kekeke... kek ini di sponsor oleh seorang dari rakan kami... cikgu yang nak motongnya pun macam tak sanggup jerr... wakakakaka... aduiiii... sakit perut aku buat entry nie... banyak lagi nak criter sebenarnya... tapi cukup² la kot... nanti akak tak jadi keja dibuat nyer... asik dok menulis tergelak... menulis tergelak... mau nyer orang keliling ingat acikidah dah sengett... :D


Apa pun tahniah buat semua comittee, juga pelajar² dan guru² yang hadir... we are awesome (y)... semoga mencapai angka 4 nanti kita dapat berjumpa lagi... dan lihat 'perkembangan' sengsorang kan... :D insyaallah panjang umur... dan untuk rakan² yang jauh diperantauan, dalam pantang, tiada kesempatan juga sengaja takmo hadir... korang pun terbaek juga... harap dapat jumpa korang semua di reunion akan datang... semoga ukhwah kita terjalin dengan penuh rasa kasih sayang antara satu dengan lain sehingga ke akhir hayat kita... sekian wassalam... <3 @};-


NotaKaki : Jangan lupa jadi Top Komentator November yerr... ;)


20 ulasan :

  1. meriahnya kak...tapi kek tu saya pun tak sanggup nak makan..hahaha

    BalasPadam
  2. wah..kek dia dasyat!hehehe..syok majlis bila masing-masing sporting

    BalasPadam
    Balasan
    1. Satu batch nie memang majoriti yang kepala dia banyak wayar short... kekeke...

      Padam
  3. walaweiiiiii kek tu...emmm...emmmm...

    BalasPadam
  4. kek tu yang paling mahal tu...hehe
    saya pula tak pernah join perjumpaan gini

    BalasPadam
  5. Nasib baik yg potong kek dan yg makan semuanya perempuan kalau ada lelaki sah-sah dia tak bagi potong Idah.. Sayang hahaha....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha... lawak la kak zakie nie... :P

      Padam
  6. aduhai xsanggup nk mkn kek tu acik idah oiii..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha... tau tak perr... bulat mata cikgu nengok nak motong tu... kekeke...

      Padam
  7. ok pulun ana baca satu-satu. sampai part kek tu bahahahahaha tokleh tahan la acik idah! kikiki
    ok jap. ana boleh imagine musical chair WWF tu cemane ahakkkss=P

    BalasPadam
  8. wow..kek..sedap tu..hehe..girls just want to have funn...yg tak tahan tu, ex-cikgu pun join..

    my officemate pun attend this gathering..dia pun CPRianz 88-92...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh yeaaa??... siapa tu kak nohas? what a small world... :D

      Padam
    2. Norzilah Ahmad..dia kata acikidah tu cantik, slim orangnya...

      Padam
  9. Meriahnya.. alhamdulillah.. seronok dpt jumpa balik kengkawan lama.. :)

    BalasPadam
  10. Meriahnya kak. Tapi kek tu akak makan x? Hehe

    BalasPadam
  11. Seronok nya... saya pun dulu sek.di conv.peel road...tp sampai form 4...sekrg tgah cari kawan masa sek dulu d peel road form 1(1988)-form 4(1991)....kalau siapa yg kenal saya boleh cal or watsap sya ye...siti mazliyati... 0126589785....kalau sesiapa yg kenal intan zarinah...salawati..rohana...raja norlela.....ramai lg....please hubungi saya ye...

    BalasPadam
  12. As salam..sy batch 1988.sy belajar setahun jer kat convent.lps tu kena pindah kuantan.sy mencari kwn lama sy nama fariza.kelas mana pun sy dah xingat.tp gambar dia sy still simpan.nama sy mazlinda.no phone 0128151610.klau sesiapa yg kenal fariza@sy.blhlah col sy yer.

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D