17 November, 2014

Blueberry & Nutella Cheese Tart Untuk Anak-Anak

17 ulasan
Assalamualaikum...

Blueberry & Nutella Cheese Tart Untuk Anak-Anak ~ Pagi semalam sebelum keluar untuk urusan luar idah... :D sempat buat Blueberry Cheese Tart untuk anak-anak di rumah... sebenarnya yang lebih mintak tu ialah bapak nyerr... huhuhuhu.... dah lama pun idah tak buat... bukan apa... nanti idah makan cheese banyak... gomoks... hahahaha... :D


Blueberry & Nutella Cheese Tart Untuk Anak-Anak

Buat laa blueberry cheese tart nie... oleh kerana idah buat 2 perasa atas permintaan anak² jadi kenalah lukis skit kat atas tu sebagai penanda perasa tu... huhuhu... tak ada pewarna makanan... jadinya guna blueberry tu jek la lorekkan... hahaha... first time try... senget benget... ada yang menjadi dan yang huduh paling banyak laaa... arrgrhhh janji masuk mulut sodappp... kan... :D



Nutella Cheese Tart Untuk Anak-Anak

Anak² request idah buat inti Nutella pulak... orait laaa... jadi lorek atas tu pun pakai nutella jugak... hehehe... gasak laaa... tengok tu sememeh... comot... ermmm... bukan nak buat jual pun kan... nanti la cubaan seterus nyer akak buat comey² skit... ;)



Time nie doh tu pun macam rentung sikit... bukan apa... time bakar tu sambil main whatsapp... dok menyembang. dengan kawan² lama.. tak tengok pun dah masak ker... rentung ker... terbakar ker... hehehe... bila oven tu dah bunyi anak² panggil... ibu dah masakk... :D


Alhamdulillah... hangit pun... tapi sedap tau... (y) hahaha... puji la diri sendiri saper nak puji lagi kan... plan malam nie nak buat lagi... :D sebab yang buat semalam tu dalam 40 biji dah tinggal serdak jer... nak buat camner... anak ramai kan... :D


Ok laa... masa dah time (ayat aper aku pakai nie daaa...) untuk pulang ke sangkar... :) yang memandu pulang ke rumah tu hati² memandu yer... ;) c ya...



17 ulasan :

  1. nyum2..sedapnya cheese tat tu..wana pun dah lama x buat..

    BalasPadam
  2. sedapnya chees tart...rajin idah....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rajin bermusim kak... tapi nak tunggu musim tu datang setahun tak sekali kot... kekekeke... :D

      Padam
  3. Aduiii sedapnya tengok.. sungguh menyelerakan. Mintak sikit eh.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhuhu... dah tinggai serdak jer khir... :D

      Padam
  4. Nmpk sgt sedap.. yumm yumm yumm..

    BalasPadam
  5. Uish,..tergoda selera saya, kak! Kalau dah tinggal serdak tu, maknanya yummylah tu :)

    BalasPadam
  6. Ya Allah..nampak sedap tue acik idah.. dh la favourite farah nie.. meh la share resepi sat..=D

    BalasPadam
  7. sedapnya kak..malas aihh zee nak buat sendiri..beli lagi senang..hahahahaa tapi yang buat lagi berbaloi baloi..

    BalasPadam
  8. dapnye idah…ros pun lama tak buat sbb takut kita yg terlebih makan. gomoks!!!!hahaha

    BalasPadam
  9. Bestnya Acik Idah....yummy..yummy...

    BalasPadam
  10. sedap jer nampak.. sedap i jamu mata, nak masak sememangnya bermusim la rajinnya..
    Thank you sebab sharing gambar yang buat i lapar la pulak malam malam ni

    BalasPadam
  11. jenuh nak membuatnya ni ... demi anak rajin cik idah buat . uplah resepinya next time ... klu ada cheese , saya mmg suka ...

    BalasPadam
  12. yang penting rasa dia kak. rupa tolak tepi. hehe. cantik je tgk akak hias :)

    BalasPadam
  13. eeeee Ana suka mini tart camni! boh la flavor apa skalipon mmg knfem serdak pon x tggl lgsung kalo dpt kat Ana hahaha aummm! sonok acik idah ramai anak2 yg suka mkn pulak tu.. buat pon rasa berbaloi sgt sbb mkn smpai habes haaa hehehe

    BalasPadam
  14. kira okaylah ni untuk permulaan
    saya belum pernah pun buat..hehe

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D