25 November, 2013

Mari Belajar Buat Doodle.

17 ulasan

....السلام عليكم


Hati jadi tak karuan... otak tak berhenti berfikir... tidur malam jadi tak lena... buat apa pun jadi tak fokus... $%*)@#!^



Penyakit apakah ini..?



Itulah dia... penyakit nak tau macam mana nak buat doodle... :D ... penyakit nie melanda bilamana idah menang doodle minggu lepas... tak keruan jadinya... hehehe...





Ermm.. untuk yang tak kenal idah lagi... idah nie memang macam nie... kalau ada suatu menda yang baru tu... hati ni jadi melompat-lompat nak tau.. nak belajar... tapi bila dah tau.. dah pandai... ermmm tak kisah dahhh... :D



Bagi memenuhi hasrat hati ini... idah pun meng google lah... alhamdulillah... ada rakan² blogger kita yang sangat baik hati dan ikhlas sudi mengajar bagaimana nak buat doodle di blog mereka...



Berikutan dari itu... inilah hasilnya.....


Doodle Acikidah

Tarannggg.... doodle acikidah...



Comei tak hasil kerja tangan akak?? hik..hik..hik... comot skit... ermm tak pee... tak comei pun tak pe idah tak kisah... janji idah happy dapat buat doodle sendiri... dah tentu tak boleh dibandingkan dengan hasil kerja DayangDeno kan... tapi cukup lah untuk menenangkan hati ini... :D



Mula-mula idah cuba buat guna photoscape... ermm memang mudah... tapi masalahnya bila dah save gambar tu tak boleh nak edit dah... :(



Idah cuba pula buat guna adobe photoshop... alhamdulillah... walaupun terkial-kial tapi boleh laaa.... :D



Terima kasih pada rakan-rakan blogger yang sudi berkongsi ilmu dan merealisasikan impian idah ini... kalau uols nak buat doodle sendiri pun boleh... idah belajar kat sini...




Lepas nie ibu dah boleh ajar Atikah dah... semalam tak pandai lagi... hik3x... alalala... alalalala... alalala... :D


17 ulasan :

  1. sy ada juga belajar buat doodle tapi tu la bebal betul..sampai sekarang tak reti buat adoii :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe.. ala hentam jer Itah... tengok tudung doodle kak idah tu.. bulatt jerr.. hehehe.. ala nak belajar jer kan... :D

      Padam
  2. Pelan-pelan kak, mula-mula memang susah sikit. Nanti dah lelama ok la tu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. :D hopefully... TQ...
      Tak pun lelama bukan makin pandai... tapi makin malas.. hehehe.. yer la sebab dah tau.. buat pun sebab nak tau jerr.. bukan nak pandai pun.. :D

      Padam
  3. kak sarah pun tak tau apa doodle ni nnt nk cari dlm tenet..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe.. saya pun baru jer tau doodle tu apa.. itu pun sebab menang kat GA Hunyeda tu hari... kalau tak menang la tu hari.. jawabnya sampai ke laa nie pun saya tak tau menatang ape doodle tu.. hehehehe...

      Padam
  4. Doodle cute tu idah:)
    Kakak dodol pandailah idah, doodle tak pernah buat lagi hahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe.. kelakar jugak ye akak nie... :D

      Padam
  5. comel doodle tu..kena download adobe photoshop lah lepas ni..nak try jugak..hehe..

    BalasPadam
  6. pipi dia gebussssssss dan cantik :D

    dhia tak tahu nak lukis dodol ni :(

    BalasPadam
  7. Wahhh. Comel. IM tak reti nak buat. Hehe

    BalasPadam
  8. Assalammualaikum...acikidah,

    wahhh... cantik . langkah pertama.. lepas nie lagi baik kan..

    mselim3

    pls: mselim3 pun x pandai nak buat nie... nak buat nanti kena tanya pakcik google...

    BalasPadam
  9. Tahniah cik idah..comel..naka belajar jugak lah...tapi kita ni part-part photoshop ni fail..

    BalasPadam
  10. ok ape... cute ok untuk first timer. Nanti nak cuba juga la :)

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D