03 Mac, 2014

Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

18 ulasan
...السلام عليكم


Jualan Amal Al-Waasi' untuk pertama kalinya telah diadakan pada 23 Februari 2014 yang lalu... dimana kami memilih Car Boot Sale, Puncak Jalil sebagai lokasi percubaan kami... di sini tiada sebarang bayaran tapak dikenakan... percumaa... :D dan bermula dari seawal jam 7 pagi hingga 12 tengahari setiap hari ahad... hanya barangan terpakai sahaja yang dibenarkan diperniagakan di sini... makanan dan minuman tidak boleh dijual...



Awal² pagi lagi idah dan teman² dah sampai untuk memilih lokasi yang strategik untuk kami berniaga... ini pengalaman pertama dalam hidup idah berniaga secara serius dan membuat jualan amal... :D hehe.. terujaaa dan suspen bercampur baurr :D... 



Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Kami mengambil 2 tapak dengan menggunakan 2 buah kereta...




Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Gerai kami la yang paling ramai penjualnya... hehehe... 10 orangg... :D



Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Berkerjasama menyusun barangan jualan kami....



Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Antara barangan yang kami jual pada hari ini adalah baju dan seluar lelaki, wanita, kanak², baju kurung, baju maternity, tudung, telekung dan topi... semuanya kami jual murah² sajaa... baju kanak² dijual dengan harga RM2, t-shirt dan tudung 3 helai RM10, seluar jeans RM10, topi RM2... murah jer kaannn... siap ada percuma kipas lagii... :D 



Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Alhamdulillah... ini antara pelanggan terawal yang membeli di gerai kami... :)



Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Mari... mariii... akak²... abang².... :D mai... mai... mai....beli...



Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Alhamdulillah.... Umy (baju merah) datang bawa air dan nasi lemak untuk kami semua yang dimasak sendiri di rumah... :D



Jualan Amal Al-Waasi' @ Car Boot Sale Puncak Jalil.

Keseluruhan berniaga pada hari itu sangat.. sangat berpuas hati... walaupun ini pengalaman pertama kami... tapi kami sangat seronok dan teruja... lebih² lagi bila ada pembeli yang datang ke gerai kami... masing² terujaa... walau cuaca sangat panas terik pada hari itu... tapi dihati kami enjoyy!!... :D


Setiap sen dari hasil jualan ini dimasukkan ke dalam tabung persatuan kebajikan Al-Waasi' kami yang mana akan gunakan untuk membantu golongan yang memerlukan seperti gelandangan, warga emas sebatang kara, ibu tunggal dan juga fakir miskin...


Kepada pembeli dan penyumbang..., idah dan teman² Al-Waasi' ingin mengucapkan jutaan terima kasih dan semuga Allah Taala merahmati kita semua... ◕ ‿ ◕


18 ulasan :

  1. Alhamdulillah, memang produktif persatuan amal ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu ... alhamdullillah.. murahnya jual tu, kalau up sikit org beli juga kot sebab jualan amal :).. baru tau ada car boot sale, next week boleh la nak pergi :)

      Padam
  2. alhamdulillah ramai yang menyokong jualan amal ini kak idah.. :D

    BalasPadam
  3. alhamdulilah ramai yang menyokong

    BalasPadam
  4. aktif sekali alwassi ni mengumpul dana utk kebajikan dgn pelbagai aktiviti...rajin n komited sekali.

    BalasPadam
  5. waahhh.. sangat menarik.. semoga terus sukses akak.. :)

    BalasPadam
  6. Terbaik.. semoga diberkati & terus sukses dlm mencapai matlamat... aamiin.. :)

    BalasPadam
  7. Di bawah panas terik mengumpul dana...sungguh murni usaha anda semua. Semoga alwassi terus berkembang maju dan mencapai matlamat yang di sasarkan.

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah tahniah acik idah & group Al-Waasi..semoga banyak lagi program-program macam nikan..

    BalasPadam
  9. dapat sambutan..Alhamdulillah...

    BalasPadam
  10. alhamdulillah.. smoga segala program2 al-waasi akan datang lebih meriah dan mendapat sambutan..

    BalasPadam
  11. suka tengok idah..banyak tul effortt yang di buat untuk beramal.

    BalasPadam
  12. alhamdulillah, moga teruskn lagi dgn program2 yg bagus sebegini

    BalasPadam
  13. terbaikk la kak Acik..teruskan lagi usaha2 macam ni ..semoga segala urusan amal dipermudahkan :)))

    BalasPadam
  14. tak dapat nak pegi sebab balik Johor...pape pon teruskan program camni..

    BalasPadam
  15. wahhh...macam best jer jualan macam nie..murah2 pulak tu..membeli sambl beramal...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  16. meriah car boot sale ni...memang betul, kadang2 AJK dan ahli persatuan kena turun padang cari dana, kalau asyik nak minta sumbangan je, segan le pulak, terutama dari orang yg sama..

    mari kita mencipta peluang, mencari peluang, mengambil peluang dan jangan melepaskan peluang...all the best..

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D