05 Februari, 2014

Tanpa Bicara #10 : Cabaran Ke Sekolah

27 ulasan
...السلام عليكم



Tanpa Bicara #10 : Ke Sekolah


✿◕ ‿ ◕✿


27 ulasan :

  1. fuh..memang mencabar dalam menuntut ilmu. Moga dilindungi Allah. mang risau tengok ni

    BalasPadam
  2. Gigih nak ke sekolah...walau terpaksa dok atas van je... *__^

    BalasPadam
  3. nak menuntut ilmu sanggup sampai camni kan....memang gigih tu nak mengejar ilmu

    BalasPadam
  4. tegar sekali semangat mrk utk menuntut ilmu ya...

    BalasPadam
  5. Gigih... bersyukurlah dgnsegala kemudahan yg Allah kurniakan kpd kita di sini.. walaupun kdg2 susah tp tak sesusah mereka di sana.. salam Rabu Acik Idah.. :)

    BalasPadam
  6. waduh prihatin juga liat gambar diatas ya..
    smoga tetap rajin ke skolah mereka .. hiks

    BalasPadam
  7. Sempoi nya...susah payah nk p sekolah..

    BalasPadam
  8. We are lucky enough tak perlu go thru all these ...Alhamdulillah..

    BalasPadam
  9. bagusnya..tiada alasan utk ke sekolah...nombor plet van tu mcm plet KL je..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iyer la nohass... :D tapi bukan KL.. selangor kot... start dari 'B'

      Padam

  10. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  11. yang penting semangat nak menuntut ilmu tu...

    BalasPadam
  12. Tabah betul budak-budak ni nak pergi sekolah. Terpaksa duduk atas bumbung van pun tak kisah, asalkan dapat menuntut ilmu. Teringat pula dengan filem Laskar Pelangi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul3x... suka tengok criter tu... dia membuatkan kita lebih bersyukur... :)

      Padam
  13. tetap bersemangat nak ke sekolah :)

    BalasPadam
  14. kerana ilmu... sbb hidup mereka susah... kita nie mak ayah dah hantar pun boleh malas lagi kan..

    BalasPadam
  15. Agaknya itulah satu2nya kenderaan yang membawa mereka ke sekolah

    BalasPadam
  16. kat malaysia ke ni?? ingatkan kat india je macam ni.. agak bahaya untuk ke sekolah.. tapi sanggup demi mencari ilmu, anak sape la ni :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini bukan di Msia... tapi gambar ini diambil di Bukit Tinggi, Sumatera, Indonesia :D

      Padam
  17. Uih...memang mencabar tu...demi mendapatkan ilmu, sanggup!

    BalasPadam
  18. Barangkali cabaran ini dapat menguatkan semangat mereka untuk menuntut ilmu.

    BalasPadam
  19. Kat mana ni AI?...... semangat mereka kental sungguh....dah macam kat India pun ye jugak....sampai bumbung pun penuh hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini di Bukit Tinggi, Sumatera, Indonesia :D

      Padam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D