07 Februari, 2014

Pemberian Tahun Baru Cina.

16 ulasan
...السلام عليكم


Malam tadi... jiran sebelah yang berbangsa cina datang ke rumah... dengan di tangannya penuh buah tangan sempena Tahun Baru Cina... :D








Inilah kelebihan di negara kita nie kan... bangsa lain beraya... kita juga merasa limpahan kegembiraannya... :D ini baru 1 dari jiran yang hantar... ada ramai lagi keliling nie belum datang lagi... hehehe... muai makan buah limau... sampai bawa ke office untuk makan bersama rakan² ... :D



Terima kasih jiran² ku and Gong Xi Fa Cai... :D


16 ulasan :

  1. Hari tu jiran Ida kasi sejenis makanan yg dipanggil yee sang (klu tak salah) memang tak reti nak makan....kalau buah limau tu memang banyak la berkotak2 hehe meriahhh

    BalasPadam
  2. Wah..bestnya..nak jugak!! hehe

    BalasPadam
  3. Baik jiran awak AI....kalau raya kita mesti awak pun bagi kat mereka kan....

    BalasPadam
  4. wah,syoknya.. saya tinggal kat Sabah. India dan china kurang. Kat Moscow ni baru merasa kawan india dengan Chinese..

    BalasPadam
  5. Itulah acik idah....kalau kite baik dgn orang, orang pon akan baik dgn kite tak kira ape popn bangsa dan agama.

    BalasPadam
  6. Kak sarah tggl kt kg x ada jiran berbangsa cina..tpi kat tmpt kerja ada la...dapat juga buah limau..

    BalasPadam
  7. Sesetengah mereka cukup pemurah dan muhibbah...bertuah acik idah. Kat sini, dapat dentuman mercun jer...

    BalasPadam
  8. Wah best limau.. Betul tu.. anak2 saya pun tiap2 tahun dpt ang pow dari jiran.. mmg baik hati.. :)

    BalasPadam
  9. wahhh bagusnya dapat jiran macam ni...

    BalasPadam
  10. bestnya... BW dok area melayu, jiran cina takde la :(

    BalasPadam
  11. paling aiza tertarik tengok ang pau tu kak idah (memang mata duitan aiza ni).. hihi..

    BalasPadam
  12. Agaknya inilah yang dikatakan 1Malaysia.

    BalasPadam
  13. kelebihan perbagai silang budaya..

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D