02 Disember, 2013

Timetable Cuti Sekolah.

14 ulasan

...السلام عليكم



Timetable
Gambar Hiasan : Google



Dua minggu cuti sekolah telah berlalu... sekejap je masa berlalu... pejam celik dah 2 minggu dah... tinggal 4 minggu je lagi...




Minggu pertama... Nuqman dan Atikah habiskan waktu dengan main jerr.... sebab time tu ada 3 orang sepupunya dirumah... faham² jer la.. budak-budak... kalau dah ramai² kan.. aktiviti aper lagi.. makan dan main jer laa... 




Minggu ke dua... nuqman dan atikah habiskan waktu dengan mainnn jugaa dan tengok tv... ermm... cuma ada laa sekali sekala nampak atikah belajar... 



Atikah masa tadika dulu



So... rasanya dah cukup 2 minggu main dan tengok tv jer kan... so siang semalam idah suruh budak berdua tu buat timetable untuk cuti sekolah nie... nak buat timetable pun ambik masa berejam juga tu... tapi tak pe la.. janji siap kan... idah bagi masa sampai sebelum maghrib... tapi alhamdulillah petang tu siap dah.. hehehe.. siap kaler-kaler lagik... ada lukisan gambar pokok, rumah bagai... :D terlupa lak nak ambik gambar... hik3x..



Nuqman masa tadika dulu



Setelah idah puas hati dengan jadual harian tu... idah suruh mereka tampal kat bilik masing²... dan berjanji bermula esok isnin (02/12/2013) jadual itu akan digunapakai....



Dan hasilnya untuk setakat 3 jam pertama... ermm... okay... bagus... kira excellent gak laa... lepas solat subuh idah tengok dorang tido balik... tapi sebelum idah keluar pegi kerja pagi tadi jam 8... dua-dua tu dah siap mandi dan sedia nak breakfast... :D



Timetable Cuti Sekolah.
Gambar Hiasan : Google



Pukul 10 pagi nie sepatutnya waktu untuk dorang belajar... Idah baru lepas call rumah... alhamdulillah... atikah kata dia dengan nuqman tengah belajar walaupun nuqman tu belajar main²... :D ok laa tak pe... asalkan dorang ikut jadual tu kan...



Ibu berharap atikah dan nuqman dapat ikut jadual yang atikah dengan nuqman buat sendiri... dan juga terus laksanakan mengikut jadual tu sehingga habis cuti sekolah nanti... ♥



Semuga mereka istiqamah dengan apa yang telah mereka jadualkan... :D


14 ulasan :

  1. wahh bgusnye kak idah treat anak belaja ikut jadual..teringat zaman tb kecik2 dlu..ibu tb pon treat camtuh..alhandulilllah ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak buat.. kejenya.. main, tengok tv dengan mengadap tab jer..

      TB dulu rasa ok tak ada jadual macam tu?? zaman k idah dulu tak buat pun.. :D

      Padam
  2. Anak kakak cuti ni lekat dgn novel ajelah Idah. Tak adanya belajar...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.. dia minat ok tu kak...
      Anak idah yg tua tu dia tak minat sangat novel... ada novel ida dah siap pinjam kat kawan dah... takmo nye dia baca... katanya boring... dah belajar.. pastu kena membaca lagi.. :)

      Padam
  3. bagus tu.. ajar mereka berdisiplin dan menepati masa sejak kecil.. takde la mereka membuang masa dengan melakukan aktiviti yang sia-sia.. insya-Allah akan terbiasa sehingga sesi persekolahan bermula nanti.. aiza menabung nuff inti.. :D

    BalasPadam
  4. cuti pon ade jadual ye.. nice.. xde la main je kan kak.. nnti aefa soh anak buah aefa wat jugak hihihi

    BalasPadam
  5. semoga sukses ank cik idah..bagus tu praktikkan budak2 dr kecik lagi..biar disiplin

    BalasPadam
  6. Dulu-dulu kita pun ada schedule cik idah..agak baik untuk mendisiplinkan diri ...

    BalasPadam
  7. Masa cuti pun perlu digunakan dgn berfaedah. Menarik kaedah anda. Tidaklah asyik main sahaja... Jadual mereka buat sendiri, sudah tentu tiada alasan utk ponteng...

    BalasPadam
  8. salam kak Acik, budak2 kalau tak dilatih bdisiplin dari kecik memang payah.. bagus idea akk ni, jadi, Nuqman & Atikah pun taklah mbuang masa jer musim cuti skolah nie.hehe

    BalasPadam
  9. Bagus ada timetable sendiri. Hehe

    BalasPadam
  10. idea yang menarik akan digunapakai untuk anak dhia :D

    BalasPadam
  11. bagus jugak ade timetable macam nie..sekurang kurangnya bila dah nak start sekolah nanti takde laa rasa malas sangat..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D