26 Disember, 2013

Cuti Krismas.

27 ulasan

...السلام عليكم



Semalam 25 December... idah tak keja... fuhh nasib boss tak suruh keja... :D


Untuk mengisi cuti pendek nie... pagi lepas breakfast idah bawa anak² pegi swimming kat Palace Of The Golden Horses... kakak idah pun bawa anak²nya juga... so kalau dah ramai² tau jer la budak² nie... dah masuk air payah nak suruh naik...


Dah mandi manda... mak² dan bapa pula bergym... kat sebelah pool tu je... hehehe... konon... tak sampai setengah jam punnn... dah semput... :D



Badan pun dah letih perut pun dah lapar... bawa bekal masa datang tu pun ala kadar saja... masa nak gerak balik tu idah ajak kakak singgah rumah... lunch dulu... dia kata okay... sebab lepas tu dia nak pergi ziarah ipar-duainya yang sambut Krismas... dekat je dengan rumah idah...


Di perjalanan balik tu... idah call Opah (pembantu rumah)... suruh dia tambah lauk sebab kami balik ramai nie... sampai rumah tengok Opah dah masak pari bakar dengan air asam, bayam rebus dan telur dadar... alhamdulillah... 


Masa kitorang makan tu... rupanya hubby keluar pergi beli kek untuk anak buah idah... birthday dia setiap tahun cuti... hehehe... best kann...




Happy Birthday Amirah.
Inilah dia Birthday Gurl tu... Amirah namanya... 





Kek Harijadi Amirah
Kek harijadi yang Uncle belikan untuk Amirah...





Amirah potong kek.
Amirah potong kek sambil diperhatikan oleh Nuqman dengan beriya nyerr... tak sabar laa tu si Nuqman tu... :D





Cuti krismas.
Sesi membahagikan kek... yang pakai tudung belah kanan tu mamanya Amirah... kakak idah.. :D





Cuti krismas.
Hehehe.. ada sesi memberi ucapan juga... tu Adelia sedang memberi ucapan selamat hari jadi versi dia la kepada Amirah... :D Uncle ketuanya... errmmm....




Nur Ayesha
Ohh.. buah hati ibu sorang nie... orang sibuk dok makan kek... dia rilek jer dok kepit bantal busuk dengan botol susunya... 




Selamat Hari Ulangtahun Amirah Arisya
Kepada Amirah@Momoi... Acik ucapkan Selamat Harijadi yang ke 15... Semuga mira dipanjangkan umur... menjadi anak yang soleh... dan juga dipermudahkan segala urusan didunia dan akhirat... 
Luv ya... :)




Selesai sambut besday... kakak idah pun gerak ke rumah iparnya... Atikah dan Nuqman pun ikut sekali... idah?... :D ngorok... kepenatannullazi....! ♥



27 ulasan :

  1. Sesekali jumpa bila meraikan bersama-sama rasa lebih meriah. Anak-anak Idah pun mesti happy sama.

    Happy birthday buat Amirah..

    BalasPadam
  2. cantik keknya..happy birthday to Birthday Girl..

    BalasPadam
  3. salam kak Acik, kirim salam pd birthday galz tuh..Momoi yer..hehe..best jgk kalau sekali-sekala berkumpul dgn ank2 buah..bukannnya selalu boleh mcm tuh :)

    BalasPadam
  4. meriah sambut harijadi...paling comel di kecil tu..relex ja.

    BalasPadam
  5. cantiknye kek tu idah...wat birthday simple2 pon meriah gak kan...

    BalasPadam
  6. selamat hari lahir buat Amira :)

    BalasPadam
  7. HB tuk amira.. sedap nye kek tu.. mcm tiramisu jer..

    BalasPadam
  8. Cuti sehari ditengah minggu...dapat juga beriadah. Kena pula dpt luangkan masa sambut birhday...penuh aktivitinya. Happy birtday girl...

    BalasPadam
  9. Happy birthday untuk amira yang cantik..
    Keluarga yang harmonis mba hehe
    Salam sukses

    BalasPadam
  10. Best bekumpul reramai. Tiap-tiap tahun sambut birthday waktu cuti, best laa. Hehe

    BalasPadam
  11. comelnye anak acik..hah kepit botol ke bantal tuh..geram tgk die..mate die redup ajee..

    BalasPadam
  12. Meriah betul bila kumpul ramai-ramai ni. Paling happy, bebudak la kan. Ah, bebudak. Semua benda pun diorang hepi. Hehe

    BalasPadam
  13. waduh! selamat happy birthday ya mbak? hehehe.. saya tunggu kadonya. (nah loh).. oh iya blog kamu udah di follow, tak tunggu follow back nya :)

    BalasPadam
  14. sekarang ni bila anak b'day cuma doa dalam hati je la untuk dorang. hmm..pas ni boleh la ucap terang terangan depan dorang. tak sabar nak tunggu saat itu.

    BTW Happy b'day untuk amirah

    BalasPadam
  15. Happy Birthday Amirah..wah, nampak cam meriah jer celebration tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  16. sedapnye kek tu.. happy birthday kpd amirah.. :)

    BalasPadam
  17. Assalammualaikum,,,acikdah,

    meriah sungguh majlis hari jadi nie kan.. mselim3 suka tgk baby hisap botol tu "sweet" sangat.

    mselim3

    BalasPadam
  18. cantik kek no 2 tu cik idah..macam nak makan aje..he..he

    BalasPadam
  19. selamat hari lahir kepada amirah.. meriah majlis tu.. :D

    BalasPadam
  20. Tahniah.. happy birthday buat Amirah.. :)

    BalasPadam
  21. budak kecik tu tersangat cute seperti anak patung Barbie...

    BalasPadam
  22. Comeynya buah hati u.. geram tgk.. wah best la amirah dpt surprise birthday..tahniah utk dia..=D

    BalasPadam
  23. lawa kek tu.. hepi besday buat tuan empunya besday..:)
    singgah menabung sini..

    BalasPadam
  24. nampak sedap la kek tu.. terliur pulak :)

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D