09 Oktober, 2014

Nasi Kukus Ayam Dara @ Balai Polis Trafik Jalan Tun H.S. Lee

14 ulasan
Assalamualaikum...

Alhamdulillah... baru balik lunch... :D kekenyangan niee... tengkiu kepada orang yang belanjer tu yer... rezeki jangan di tolak... musuh jangan dicari yer dak... hehehe...



Nasi Kukus Ayam Dara @ Balai Polis Trafik Jalan Tun H.S. Lee


Tengahari tadi keluar awal sikit... minta tolong en.suami bawa idah ke Celcom Menara Atlan... idah upgrade Internet Plan dari 1 GB ke 3 GB... ermm... kena upgrade laa... selow sangat dah internet kat DBKL nie... nak upload entry pun kena tunggu berkurun lamaa... tak payah berangan la nak BW... tu la sebabnya lately idah banyak sangat hutang BW ngan uols... hehehe...


Dah selesai urusan di celcom tu... en.suami ajak lunch pula... aduhhh... spoil betul laa... hancuss diet akak hari nie tau... :'( ermm... dia tanya berkali² lak tu nak makan apa... mulanya dia ajak makan kat KLCC... tapi idah taknak laa... tak tau nak makan apa kat dalam tu...



Akhirnya idah kata jom laa kita makan kat Balai Polis Trafik Jalan Tun H.S. Lee @ Jalan Bandar... haaa... dah lama tak makan Nasi Kukus Ayam Dara... betul ke ayam tu dara??? hehehe... entah laaa... Allah Taala jer yang tau kan... :D



Alhamdulillah... kenyang sangat2 nie... uols yang berdekatan dengan pusat Bandaraya Kuala Lumpur tu kalau dah tak tau nak makan apa boleh la nak tukar² selera cuba Nasi Kukus Ayam Dara nie... ayam panas²... sup pun panas²... boleh refill lagi... :D kedai dia dekat dengan parking terbuka di Balai Polis Trafik Jalan Tun H.S. Lee... ada deretan foodcourt kat situ... kedai nie hujung sekali... selain dari Nasi Kukus Ayam Dara... ada makanan lain juga... ada nasi campur dan masakan panas... :)




Ok laa... nak sambung kerja... kerja... kerjaaa... kbai... ;)



14 ulasan :

  1. Takpe, sekali sekala temankan suami. Yang penting hati suami mesti dijaga..hehe

    BalasPadam
  2. hehe..tak apalah hancus diet pun
    menu camtu mana boleh lepaskan

    nak diet apa lagi, bukan dah kurus ke?

    BalasPadam
  3. wah,sedapnya lauk..sejuk2 gini perut ni asyik lapar ja..huu..

    BalasPadam
  4. bertambah selera makan bersama tersayang...nampak sedap..:)

    BalasPadam
  5. nmpk menyelerakan...emmm...emmmm

    BalasPadam
  6. lepas mkn banyak gerak , oklah tu ... ayam dara tu ayam muda rasanya .

    BalasPadam
  7. Kalau ter-pi area sana boleh la try..hehehe

    BalasPadam
  8. Waaa.. sedapnya tengok nasi tu.. dengan ayam kukus lagii tu.. slrrp.. kuah kuning atas nasi tu apa ye? :)

    *Jemput singgah blog saya: syikinmaarop.blogspot.com

    terima kasih.

    BalasPadam
  9. nasi ayam dara belum try lagi, tapi nasi lemak kukus dah dua kali makan kat situ (gerai tengah yg ada roti canai), memang sedap...

    BalasPadam
  10. Sekali sekala boleh juga layan singgak kat situ.. menarik ni.. :D

    BalasPadam
  11. Pergh tgk gambar pon dah sedap kak. Camne nak tau ayam tu dara ea? Hehe

    BalasPadam
  12. pergh... gambar pun dah nampak sedap :)

    BalasPadam
  13. dulu femes kan nasi kukus ayam dara ni?? ada satu tempat dulu technician sha beli kat setapak... sekor ayam dara.. kuah pun sedap... ngam2 je dengan sambal.... huwaaaa nostalgia zaman keje.... inilah makanan lunch !

    Sekarang ni takde sekor2... sekerat je... tu pun ayam berempah... ayam dara susah nak jumpa :D

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D