02 Oktober, 2014

Beg Frozen @ Jalan TAR

15 ulasan
Assalamualaikum...


Beg Frozen @ Jalan TAR

Tengahari semalam idah pergi Semua House... ada urusan sikit laaa... :) urusan orang perempuan... kekeke... dan ondaway balik tu... lalu kat lorong kecil di Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR) tu... tetiba ternampak.... ekhh Beg Frozen laaa... :D



Ermmm... terus teringat kat anak dara idah yang sorang tu... Adelia... dah berkali² dia sebut suruh belikan Beg Frozen untuk dia... dia nak bawa ke sekolah... tapikan... beg sekolah yang dia pakai sekarang ni pun... hari² cuma bawa sekeping diaper jer kat dalam tu... bukan ada buku pun... dia baru 4 tahun... dan rasanya memang style Little Caliph kot tak bawa buku pulang ke rumah... semuanya simpan di sekolah saja...



Tu hari idah ada cakap dengan Adelia... kalau dia nak beg frozen boleh...!!! muka dia dah bercahaya² dah dengar idah kata boleh... :D tapi dengan syarat... bila di rumah Iyah kena buang air kat toilet... dan jangan pakai diaper lagi... kalau hari ni Iyah kencing kat toilet... hari ni juga ibu belikan Beg Frozen... :D  terus muka yang bercahaya tadi bertukar menjadi mendungg... walaupun mulut dia sebut "OKAYY...!" hehehe....



Tapi sampai ke hari ini pun dia masih lagi tak nak kencing kat toilet... dan kalau dia buang air besar pun... masih menyorok kat belakang pintu... :( ermmm Iyahh.... Iyahh... 



Nak train anak ke toilet nie kena istiqomah... tapi masalahnya maid pun nak keja senang... dia pun malas nak suruh budak tu kejap² ke toilet kan... pastu kena tunggu kat toilet tu lagi... dah tu kalau terkucil nak kena lap pulak... kami ibu bekerja ni itu la kekangannya... kalau setakat 2 hari hujung minggu... errmmm tak ada makna nyer... 



Oh yer... berbalik pada Beg Frozen tadi... cantik tau... tanya aci yang jual beg tu kata RM20 satu...  tu belum tawar lagi tu... ada 2 kaler... satu biru lembut dan yang belah kanan tu sepatutnya warna purple... tapi snap guna henpon jadi biru gelap pulak... kualiti boleh tahan la... tak nipis sangat... kena la dengan harga dia tu... aci tu jual kat lorong kecil Jalan TAR yang selalu malam minggu ada pasar malam tu... dan berdepan dengan lori KopieSatu yang jual ice blended... :D 




Ermmm tapi idah tak beli pun lagi... tengok jer... :D dok terpikir²... kalau beli kang tak boleh 1... kena beli 2... nanti Ayesha pun nak jugak... ermmm... akhirnya snap gambar jer... nanti la pikir balik... :) 


**Aduhh.. banyak nyer hutang BW.... :'(




15 ulasan :

  1. Anak-anak demam frozen Idah. Dah anak daranya 2 kenalah beli 2 kalau nak membeli kan Idah. Anak kakak tengah suka frozen baju tidur. Hari itu nak beli tak jadi sebab kejar masa nak beli buku kedai dah nak tutup - makan lama sangat sampai shopping compleks pun dah announce nak tutup.

    BalasPadam
  2. Anak SP dua org, masa umur 3 dan 2 tahun dah tak pakai pampes dah. Kencing berak pun kat tandas, sendiri.. Cuma, masa nak latih tu kena sabar..ambik masa 3-4 bulan..

    BalasPadam
  3. aloo comelnya.. siap ada janjinya tu .. anak sedara acik pun mcm tu gillerkan frozen..semua barangnya frozen saje

    BalasPadam
  4. belikan jelah kak idah..kesian anak-anak tu mengharap.hehe

    BalasPadam
  5. Sekarang kanak dah demam Frozen pun...sama macam anak buah Diana tu..semua nak Frozen...hehe...tapi bag Frozen tu memang cantik...

    BalasPadam
  6. salam. masi ada lagi demam frozen ya heehehe

    BalasPadam
  7. la ni semua yg frozen dicari ya idah..

    BalasPadam
  8. dah semakin banyak produk 'frozen' di pasaran...suka Olaf..

    BalasPadam
  9. anak saya yang kedua ni lambat sikit
    kalau abang dia dulu, 3 tahun dah tak pakai pampers
    ni dia, nak masuk 3 tahun
    berak pun dah lepas baru cakap

    comel beg tu, kalau saya pun nak belik sekarang
    tak boleh beli satu, nanti satu lagi jealous

    BalasPadam
  10. Cantiknya kaler beg frozen tu,..

    BalasPadam
  11. Wahh pojen ehehee... ari tu anak saya smpi mencangkung nak kan baju pojen kat pasar malam huhu.. :D

    BalasPadam
  12. saja nak nyanyi.... let it goooooooooooo..... let it gooooooooooo... you'll never see me cryyyyyy..... wahahhaa... comey beg tu, geram tengok !

    BalasPadam
  13. comelnye beg frozen ! hehehe.. sipbaik anak buah ana baru sorang. dan lelaki pulak. so xdela die nak frozen hehe.. tapi mslhnye acik ana die ni pulak yg jadi geram bile tgk brg2 bertemakan frozen.. gegerlll sangattt rase hehe



    luv,
    ana-mizu.blogspot.com

    BalasPadam
  14. Frozen ni lama betul dia punya penangan. Anak buah saya pon sama je kak. Siap ada baju beg semua frozen. Hehe

    BalasPadam
  15. hahaha memang laaa bebudak perempuan ni frozen sajalah skarang ni kan.. baju nak frozen alat tulis nak frozen.. owh bab ke toilet tu.. mmg kena sabarlah ye kak.

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D