12 Disember, 2014

Shopping Baju Sekolah Di Kajang

30 ulasan
Assalamualaikum...

Shopping Baju Sekolah Di Kajang

Shopping Baju Sekolah Di Kajang ~ Alhamdulillah... minggu pertama cuti sekolah kali ini idah dah setelkan beli baju sekolah anak²... kami beli di Ali Store Kajang... en. suami ajak beli awal² kali ni... katanya takut saiz habis... nanti leceh nak kena pergi cari kat tempat lain pula kan... dan beli awal² nie tak perlu la berasak²... ;)



Nabihan Yang Teruja Nak Masuk Sekolah
Anak bujang idah yang tersangat excited... al-maklum laa tahun depan nak masuk sekolah betul kan... hehe... nak beli beg sekolah pun banyak cekadak dia... pilih itu nak ini... tengok ini nak itu... haishh... rambang mata... akhirnya dia pilih beg yang ada gambar Iron Man kat depan... hmmm... sukahati la anak oii... asalkan kau bahagia... :D janji belajar rajin² taww...



Kedai Ali Store, Kajang

Selalu kami beli baju sekolah di Professor... tapi kali ini beli di Ali Store... pertamanya malas nak ke KL... dengan jam nyer... ke-2 beli kat kajang kan senang... malam pun boleh pergi sebab dekat jer dengan rumah... ke-3 kat Ali Store nie macam² adaaa... kiranya macam pusat sehenti laa... macam² brand baju sekolah ada... yang canggih ada... yang tak canggih pun adaaa... hehe... kasut sekolah, stokin, tudung, songkok, beg sekolah, alatulis, semua laa keperluan sekolah... senang kan... :)




Beli Baju Sekolah Di Ali Store, Kajang

Kedai Ali Store nie... betul² di Pusat Bandar Kajang... kalau nak ke Metro Kajang masuk melalui persimpangan Stadium Kajang tu... kedai dia belah kiri dekat bus stop... senang jer nak cari... :)



Untuk 3 orang anak... rabak juga laa RM700++ ... itu baru baju, beg dan kasut sekolah sahaja... huhuhu... buku sekolah belum beli lagi... mungkin minggu depan... sebab kedai buku sekolah pun baru minggu ini jer dibuka... pendaftaran sekolah tadika Adelia di LC pun belum register lagi... pheww... #:-s


Semoga persekolahan anak² kita bagi tahun 2015 ini lebih memberangsangkan... tahun 2015 ini Nabihan masuk darjah 1 dan Kakak Atikah masuk tingkatan 1... belajar rajin² yer anak² ku sekelian... hanya ilmu yang mampu ibu dan babah bekalkan untuk masa depan kalian... oleh itu ambil peluang ini dan jangan sia² kan... luv ya... <3<3

30 ulasan :

  1. ASSALAM...BARU SELESAI SATU BAB YA IDAH..BELANJA PERSEKOLAHAN ANAK2 NI MMG REBEH BAHU DIBUATNYA...TAPI DEMI MASA DEPAN ANAK2 IBUBAPA XPERNAH BERKIRA..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam Kak PI... hujung tahun nie memang belanjer banyak habis ke anak²... dengan bawak mereka bercuti nyer... mana utk persekolahan mereka lagi... tapi apa pun kita sebagai ibubapa sebolehnya cuba untuk berikan yg terbaik buat mereka... :)

      Padam
  2. Alhamdulillah.. selesai dah. Klu lambat2 lagi kecoh nanti.. org berebut2 beli & stok pun kdg2 ada yg dah abis... Salam Jumaat Idah.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul... betul... betul... kalau dah habis stok satu keje lagi nak kena ke hulu hilir kan... :)
      Selamat berhujung minggu khir...

      Padam
  3. Persediaan awal mmg bagus :)

    BalasPadam
  4. kami tak sedia apa apa lagi nih...

    BalasPadam
  5. Salam Jumaat Acik Idah..Wah awalnya shopping...

    BalasPadam
  6. beli awal2 sng kan acik idah.. x kelam kabut nti.. seronok tgk org beli persiapan utk sekolah anak2. ana ni blm ade jodoh lagi. nak ada anak2 pon entahla bila baru nk dpt nti hehe.. moga anak2 acik idah rajin2 semuanya :)

    BalasPadam
  7. teringat zaman muda... shopping barang sekolah lerr yang paling seronok sangat ! hehe

    BalasPadam
  8. At least dah lega satu bab. Nabihan excited nak gi sekolah betul,..kaka Atikah sure excited pakai kain turquoise pula :)

    BalasPadam
  9. baru 3 org dah rabak 700 . klu 5 org mcm my kakak , camna la gaknya . tunggu bonus lah jawabnya ... boleh la suggest kat my kakak nanti pi ali store kajang ...

    BalasPadam
  10. tahun ni JM pun jadi 'mak budak' kerana adik yang paling bongsu pindah sekolah ke sini so rutin harian akan berubah perlu hantar beliau ke sekolah. JM pun baru belajar cara nak beli baju semua tu...rupanya berat juga tanggunjawab sbg parent ni kan..mmg byk kos belanja tuk persekolahan..itu baru pakaian sekolah belum termasuk yuran lagi huhuhhu

    BalasPadam
  11. Awalnya anak-anak beli baju sekolah ye acik idah..:)

    BalasPadam
  12. berhabis untuk masa depan anak2 takpe kak. hehe.
    buat persiapan awal lebih bagus sebab mana tau last minit ada hal dah tak sempat nak terkejar2.

    BalasPadam
  13. Teringat pula kenangan beli baju sekolah dengan kasut sekolah masa dekat Kajang dulu.

    BalasPadam
  14. Papaglamz blogwalking di sini.
    Jom terjah Papaglamz.

    http://www.papaglamz.com/2014/12/7-punca-jerawat.html?m=1

    BalasPadam
  15. tu la.. beli awal-awal senang tayah nak sesak2 ;)

    BalasPadam
  16. fuhh memborong sakan tu... ehheheee...

    BalasPadam
  17. saya pun untuk afif sorang dekat 300 habis
    pengalaman berbelanja tuk anak sulung

    BalasPadam
  18. hihi dulu baju CT buat sendiri.. anak anak skarang bruntung. kasut selagi tak rabak jangan harap nak dapat baru. buat break dance merap pun kena cubit dua tiga round dulu baru dapat hehehe..

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah semua dh settle..belajar rajin tau..=D

    BalasPadam
  20. Besar juga belanja bila anak nak masuk sekolah ni. Kadang seriau juga fikirkan entah macam mana lah nak sediakan belanja barangan keperluan bila anak-anak dah besar nak masuk sekolah nanti.

    BalasPadam
  21. Macam mana urusan hari pertama anak di sekolah...

    BalasPadam
  22. biasa la tuh.. saya dulu masa masih bersekolah, buat 'rombongan' 1 family beli barangan kelengkapan sekolah bila sesi sekolah dah nk buka..

    BalasPadam
  23. Macam mana perbelanjaan acik idah untuk tahun 2016..??da beli ke??

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D