01 Disember, 2014

Minggu Lepas Minggu Yang Memenatkan

12 ulasan
Assalamualaikum...

Minggu Lepas Minggu Yang Memenatkan

Minggu Lepas Minggu Yang Memenatkan ~ Mungkin bukan idah sorang saja yang menganggap minggu lepas adalah minggu yang paling memenatkan dan paling sibuk... rasanya pasti ramai lagi terutama yang bergelar ibu atau bapa di luar sana kann...



Walaupun minggu lepas idah cuti separuh hari pada hari rabu dan cuti sehari pada hari jumaat... namun aktiviti penuh sepanjang minggu... cuti tu pun cuti bersebab... khas untuk uruskan persekolahan anak²...


Rabu... idah cuti separuh hari... temankan si kakak ke sekolah ambil keputusan UPSR nya... dan kemudian bergegas pula ke tempat kerja...


Khamis... bekerja seperti biasa... dan perlu selesaikan kerja² ofis sebanyak mungkin... sebab esoknya nak cuti... takut nanti berlambak² pula bila naik kerja nanti...


Jumaat... cuti sehari... Nabihan menduduki Ujian Linus & Saringan Tahun 1... ujian ini perlu diduduki oleh anak² yang akan masuk Darjah 1 bagi tahun 2015... sementara anak² diuji, ibubapa pula diberi taklimat berkenaan dengan anak² tahun 1 ini... kemudian bergegas pula uruskan sijil berhenti sekolah si kakak dan juga pendaftaran pengesahan ke sekolah menengahnya pula... 



Petang jumaat... ke Jusco pula untuk sesi membeli belah... bagi penyediaan acara BBQ keluarga untuk sabtunya... balik Jusco... ber'perang' di dapur pula untuk sesi perapan binatang² yang telah dibeli...


Sabtu... sesi memasak dan acara BBQ bersama keluarga di perkarangan rumah jerr... :D acara BBQ bermula dari jam 8:00 malam hingga ke 1:00 pagi... aktivitinya... makan... sembang... makan dan sembang... dan begitulah putarannya... kekeke...


Ahad... dapat la beristirahat seketika... tapi petang pergi ziarah rakan yang suaminya jatuh sakit kena angin akhmar di Flat Sri Kota... lepas maghrib... sesi shopping baju sekolah untuk 3 orang anak... rabak gak lebih RM700 ... #:-s


Apa pun... syukur... minggu lepas telah berlalu... semoga minggu ini perjalanan hidup lebih tenang sedikit... dan dapat menulis di sini :)



12 ulasan :

  1. byk busy tu . klu yg tak biasa rush dan byk buat kerja dlm sehari , confirm ngadu penat memanjang ...

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah..banyak dapat diselesaikan..dah settle semua, boleh berehat sementara tunggu hari buka sekolah..

    BalasPadam
  3. Adat org berkeluarga kan Idah... apa pun, salam Disember & salam ceria selalu buat Idah sekeluarga.. :)

    BalasPadam
  4. wah sibuk betul ni. Kalau saya mesti dah pengsan atas katil sehari ni..haha

    BalasPadam
  5. Salam Selasa Acik Idah...Have a good day ya & take care..

    BalasPadam
  6. Busy betul, Kak Idah. Tapi hal anak2 dah setel. Tak pening kepala dah :)

    BalasPadam
  7. cmtulah rutin working mommy kan Acik Idah.. sibuk kesana sini utk setelkan semua yg berkenaan hehe.. moga sntiasa sehat & dlm lingkungan rahmaNya Acik Idah sekeluarga :)

    BalasPadam
  8. Biasa la tu. Apatah lagi bila usia semakin lanjut, makin terasa la penat tu..

    BalasPadam
  9. moga sekarang dah stabil ye =)

    BalasPadam
  10. sangat padat jadual akak. takpe la janji bahagia bersama keluarga :)
    busy yang bermanfaat ^.^

    BalasPadam
  11. semoga urusan acik idah berjalan lancar..=D

    BalasPadam
  12. walau sesibuk mana pun..harap2 Idah jaga juga kesihatan ye

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D