16 Ogos, 2013

Main Masak-Masak @ DBKL

8 ulasan

Assalam & Selamat Pagiii...

Cantek cuaca pagi jumaat nie.. sejukkk je..! Semuga apa saja yang kita lakukan hari ini mendapat keberkatan dariNYA.. :D


Hehehe... main masak-masak yee..! Seronok kan dah tua-tua nie dapat main masak-masak.. teringat zaman kecik-kecik dulu.. apa saja pokok yang ada dilaman semuanya jadi bahan/rencah masakan.. abis pokok bunga mak jadi mangsa.. hik3x..



Actually.. gambar nie adalah masa team kami buat pot-luck sempena menyambut kedatangan Ramadhan yang lalu. Macam-macam makanan yang ada semua dah siap masak dari rumahhh.. hehehe.. yang nie eksyen jerr.. panaskan kuah dalca tu dan tambah rencah sayur jer.. :D



Peacee yoo!!.. :D nie Kak Ieta.. geng main masak-masak hehe.. Cabaran nak main masak-masak nie ialah nak mencari lokasi.. hik3x.. almaklum laa nie dalam bangunan.. smoke detecter bersepah-sepah.. puas gak kami mencari lokasi yang sesuai.. Akhirnya dengan bantuan, kebenaran dan pengawasan brader-brader musician orchestra DBKL dapat gak la kami lokasi yang sesuai.. fuhh.. rezeki :-D




Main Masak-Masak @ DBKL

Kak Dini.. nie tokey empunya Kuah Dalca tu.. hik3x.. yang lain tu dok menempel & tukang sibuk jerr..! 



Main Masak-Masak @ DBKL

Hik3x.. muka terkejut.. :D  Errmm.. lenkali nak ambik gambau.. kasi la hint dulu.. so bleh la posing siap..! Aperrr???... akak?? ooo.. time nie akak bawak Kuah Kacang jerr...! :) .. Errmm.. licinnn...!


Posts ini akan bersambung di next episode... hik3x.. Pot-Luck Raya  plak.. tungguu..!! 


Sekian. Wassalam.


8 ulasan :

  1. Salam,

    weiiii sakannya korang ek!!! jeles aku. siap dalca bagai...!

    tuh sakan posing zurnita...n kak dini,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hik3x.. geng posingg..! Ahaks.. :D

      Padam
  2. geng underground bila pulak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beb.. senyap jer dorang tu.. aku kasi sms raya takder sorang pun yg reply..! Kat fb pun tak reply..! Bz bana dorang tu..! :D

      Padam
    2. Hik3x.. Cam boleh bau jer.. Baru kita cakap k fidah dah reply.. :)

      Padam
  3. Gamabar saya mana kak idah..??
    Tukang photographer nyer gambar takder ker..?? :'(

    BalasPadam
  4. Wei aku kan FB deactivated sementara waktu so kalau apa apa gmail.tuh lah tekezutt aku kak fidah sms hahahahahah

    BalasPadam
  5. Main masak-masak guali apa tu Acik?

    BalasPadam

Tinggalkanlah KOMEN sikit.. :')

Appreciate sangat kalau uols komen tulisan ni..

Kepada yang dah komen tu terima kasih banyak² dan sayang korang sangat².. :D