14 Disember, 2014

[Giveaway] Hello from Canada

32 ulasan
Assalamualaikum Dan Selamat Berhujung Minggu...

[Giveaway] Hello from Canada ~ Dah lama rasanya idah tak join mana² GA atau segmen... bukan nyer tak nak join... tapi kesibukan yang  melanda sejak kebelakangan ini... nak buat entry untuk blog sendiri pun curi² masa... nak blogwalking?... ermmm kelautt... alhamdulillah... pagi minggu ni berkesempatan untuk join GA dari si cantik manis yang berada di Canada... kot ada rezeki dapat FM dari Canada kan... :D


[Giveaway] Hello from Canada

12 Disember, 2014

Shopping Baju Sekolah Di Kajang

30 ulasan
Assalamualaikum...

Shopping Baju Sekolah Di Kajang

Shopping Baju Sekolah Di Kajang ~ Alhamdulillah... minggu pertama cuti sekolah kali ini idah dah setelkan beli baju sekolah anak²... kami beli di Ali Store Kajang... en. suami ajak beli awal² kali ni... katanya takut saiz habis... nanti leceh nak kena pergi cari kat tempat lain pula kan... dan beli awal² nie tak perlu la berasak²... ;)



11 Disember, 2014

Piala AFF Suzuki Tahniah Harimau Malaya

14 ulasan
Selamat Malam... :D

Piala AFF Suzuki Tahniah Harimau Malaya

Piala AFF Suzuki Tahniah Harimau Malaya ~ Hooraayyy...!!! Malaysia berjaya menewaskan Vietnam separuh akhir dengan aggregat 5-4... Tahniah Harimau Malaya...! Tahniah Malaysiaa...!! kemenangan ini secara langsung melayakkan Malaysia untuk ke final melawan Thailand..


Belajar Makan Guna Tangan

15 ulasan
Assalamualaikum...

Belajar Makan Guna Tangan

Belajar Makan Guna Tangan ~ Anak² Idah memang sejak umur mereka satu tahun... idah akan ajar mereka makan sendiri... termasuklah Ayesha... :)


10 Disember, 2014

09 Disember, 2014

Hadiah #FarahEdyWeddingAnniversary Dah Sampai

16 ulasan
Assalamualaikum Dan Selamat Petang... :)

Hadiah #FarahEdyWeddingAnniversary Dah Sampai

Hadiah #FarahEdyWeddingAnniversary Dah Sampai ~ Bulan lepas idah dapat meneka soalan dengan betul sempena dengan Ulang Tahun Perkahwinan Blogger Farah... ahhaa... dah sampai pun hadiah nyerr... huhuhu... 


Kita Tidak Mampu Puaskan Hati Semua Orang

14 ulasan
Assalamualaikum...

Kita Tidak Mampu Puaskan Hati Semua Orang

Kita Tidak Mampu Puaskan Hati Semua Orang ~ Dalam hidup ini selalunya memerlukan kita untuk membuat pilihan... samada kiri atau kanan... samada mahu dengan tidak... samada pasangan atau keluarga... sahabat atau karier... apa pun pilihan kita... pastinya kita inginkan pilihan yang kita buat adalah yang terbaik bagi semua orang disekeliling kita kan... dan selalunya keputusan itu dibuat tanpa mengambilkira diri kita sendiri... Aku memang tidak sempurna kerana itu aku disebut manusia...


05 Disember, 2014

Top Komentator November Dunia Sementara Acikidah

25 ulasan
Assalamualaikum...

Top Komentator November Dunia Sementara Acikidah ~ Minggu pertama Disember 2014 hampir meninggalkan kita... widget pun sepatutnya dah bertukar ke Disember... blogger lain lama dah beri penghargaan kepada top komentator di blog mereka bagi bulan November... idah saja yang ketinggalan zaman... :(


Errmm... nak buat macam mana kan... masa mencemburui diri ini... ada waktu kita sibuk... ada waktu kita lapang... jadi terpaksa mengikut saja apa yang telah ditentukan... okay tak nak buat luahan hati panjang berjela... terus pada tajuk... :)

Top Komentator November Dunia Sementara Acikidah

02 Disember, 2014

Pengalaman Pertama UPSR

20 ulasan
Assalamualaikum...


Pengalaman Pertama UPSR ~ Keputusan UPSR 2015 bagi seluruh Malaysia telah diumumkan minggu lepas... namun, sehingga ke hari ini... kesan dari keputusan tersebut masih lagi terasa... samada yang gembira mahupun yang berduka...



Ini merupakan pengalaman pertama idah sekeluarga menghadapi peperiksaan UPSR ini... teruja, berdebar, sedih, gembira, penat... semuanya bercampur baur... terutama buat anak sulung idah...


Pagi Rabu (16/11/2014) idah menemaninya ke sekolah untuk mengambil keputusan... memang jelas nampak diwajahnya yang dia takut dan risau... namun sebagai ibu... idah hanya mampu memberi kata² penyedap hati buatnya...

01 Disember, 2014

Minggu Lepas Minggu Yang Memenatkan

12 ulasan
Assalamualaikum...

Minggu Lepas Minggu Yang Memenatkan

Minggu Lepas Minggu Yang Memenatkan ~ Mungkin bukan idah sorang saja yang menganggap minggu lepas adalah minggu yang paling memenatkan dan paling sibuk... rasanya pasti ramai lagi terutama yang bergelar ibu atau bapa di luar sana kann...