25 November, 2014

Keputusan UPSR 2014 Esok Semak Secara Online

24 ulasan
Assalamualaikum...

Keputusan UPSR 2014 Esok Semak Secara Online

Keputusan UPSR 2014 Esok Semak Secara Online ~ Esok Rabu 26 November 2014 adalah merupakan hari yang penuh debaran bagi ibubapa dan anak² yang telah menduduki Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) baru² ini...


Nabihan & Little Caliphs Grand Ihtifal

9 ulasan
Assalamualaikum...
 

Nabihan & Little Caliphs Grand Ihtifal ~ Minggu lepas merupakan minggu terakhir sesi persekolahan 2014... jadi banyak la sekolah yang mengadakan Majlis Anugerah Kecemerlangan, Majlis Khatam Quran, Majlis Tamat Persekolahan & Konsert dan tidak kurang juga yang mengadakan Ihtifal... :)


Nabihan & Little Caliphs Grand Ihtifal

Ahad lepas adalah giliran sekolah Nabihan mengadakan Ihtifal dan Konvo bagi anak² yang tamat pra persekolahan mereka... majlis telah diadakan di Auditorium, Muzium Negara, KL... :D pihak Little Caliphs telah membuat 2 sesi upacara... iaitu sesi pagi bagi anak² 6 tahun manakala bagi anak² 5 dan 4 tahun diadakan pada sesi petang pula... kerana setiap sesi tersebut mereka telah gabungkan 4 buah sekolah. Little Caliphs Bandar Tun Hussein Onn, Mahkota Cheras, Damai Mewah dan Hulu Langat... :) oleh kerana idah ada 2 anak yang bersekolah di LC... jadi idah kena datang sesi pagi dan juga petang... huhuhu... 1 hari layan konsert jerrr... phhewww.... :D


24 November, 2014

Cuti Sekolah Datang Lagi

21 ulasan
Assalamualaikum...

Cuti Sekolah Datang Lagi

Yeeyyy..!!! Cuti Sekolah Datang Lagi... :D pastinya adik² akan seronok kan... yer laa... tak payah bangun awal pagi nak ke sekolah lagi dah... hehehe... kasut sekolah pun tak payah cuci kan...



21 November, 2014

Kata Hikmat ~ Belajarlah Redha Dengan KetentuanNYA

13 ulasan
Assalamualaikum...

Kata Hikmat ~ Belajarlah Redha Dengan KetentuanNYA

Kata Hikmat ~ Belajarlah Redha  ~ Yang kita dapat tidak semestinya yang kita pinta... yang kita minta belum tentu yang terbaik buat kita... yang terbaik buat kita tidak semestinya Allah suka... Belajarlah redha dengan apa yang kita ada... itulah yang terbaik buat kita... walaupun itu bukan yang kita suka...

Selamat petang... salam jumaat dan selamat berhujung minggu... 
Semoga kita berjaya mendidik hati kita untuk redha dengan segala ketentuanNYA...  :*

19 November, 2014

Diskaun Kompaun Saman Trafik DBKL Hingga 31 Disember 2014

16 ulasan
Assalamualaikum...

Diskaun Kompaun Saman Trafik DBKL Hingga 31 Disember 2014

Diskaun Kompaun Saman Trafik DBKL Hingga 31 Disember 2014 ~ Ahhaa... diskaun datang lagi... huhuhu... macam sale hujung tahun plak ek.... :D okay kepada anda yang ada kompaun atau saman trafik DBKL.... ini adalah berita baik buat anda... hahaha... termasuk la untuk diri ku ini... 


Pelajar Cemerlang PSRA 2014 Mumtaz

20 ulasan
Assalamualaikum...

Keputusan PSRA Atikah

Pelajar Cemerlang PSRA 2014 Mumtaz ~ Keputusan Penilaian Sekolah Rendah Agama (PSRA) 2014 bagi seluruh negeri Selangor telah diumumkan minggu lepas... Syukur alhamdulillah... seperti yang ustaz beritahu babah sebelumnya... Atikah berjaya mendapat Mumtaz bagi keseluruhan subjek dan sekaligus menjadi seorang dari 3 pelajar terbaik dalam darjah... Good Job Kakak...! (y)


18 November, 2014

Ayesha Tak Pakai Pampers Lagi

18 ulasan
Assalamualaikum...

Ayesha Tak Pakai Pampers Lagi


Alhamdulillah... Ayesha Dah Tak Pakai Pampers Lagi... yeeyyy...!!! <:-P Well done Ayesha...(y) jimat sikit duit babah kan... huhuhu...


Menang GA Sempena #FarahEdyWeddingAnniversary

18 ulasan
Assalamualaikum & Salam Ceria Semuaa... ;)

Menang GA Sempena #FarahEdyWeddingAnniversary

Menang GA Sempena #FarahEdyWeddingAnniversary ~ lalalala... mood happy la sangat ni kan... :D yer laa... nak bagitau satu dunia yang akak menang simple giveaway yang dianjurkan oleh Blogger Meletops Kebabumm... yakni Blogger Farah Wahyda... <:-P <:-P <:-P

17 November, 2014

Blueberry & Nutella Cheese Tart Untuk Anak-Anak

17 ulasan
Assalamualaikum...

Blueberry & Nutella Cheese Tart Untuk Anak-Anak ~ Pagi semalam sebelum keluar untuk urusan luar idah... :D sempat buat Blueberry Cheese Tart untuk anak-anak di rumah... sebenarnya yang lebih mintak tu ialah bapak nyerr... huhuhuhu.... dah lama pun idah tak buat... bukan apa... nanti idah makan cheese banyak... gomoks... hahahaha... :D


Blueberry & Nutella Cheese Tart Untuk Anak-Anak

Motivasi Diri ~ Bermula Untuk Menjadi Hebat

9 ulasan
Assalamualaikum & Salam Ceriaa... :)

Motivasi Diri ~ Bermula Untuk Menjadi Hebat

Kita tidak perlu menjadi hebat untuk memulakan, tetapi kita perlu bermula untuk menjadi hebat...

11 November, 2014

Keputusan Ujian PSRA 2014 Diumumkan

19 ulasan
Assalamualaikum...

Keputusan Ujian PSRA 2014
Sumber : http://www.rakyatnews.my/


Keputusan Ujian PSRA 2014 telah diumumkan hari ini... pasti mendebarkan bagi ibubapa dan anak² yang menduduki ujian ini kan... :)


Motivasi Diri ~ Jangan Cuba Jadi Orang Lain

13 ulasan
Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Motivasi Diri ~ Jangan Cuba Jadi Orang Lain

Motivasi Diri ~ Jangan sekali-kali cuba untuk menjadi orang lain, ia akan menjadi sukar untuk berjaya.
Kembangkan kemampuan dan capai matlamat kita.

06 November, 2014

Saya Agak Sibuk Hari Ini

23 ulasan

Saya Agak Sibuk Hari Ini
Sumber : http://www.wpclipart.com/

Saya Agak Sibuk Hari Ini ~ Assalamualaikum dan salah ceria... :) semoga pagi yang dingin ini membawa sejuta rahmat buat kita semua... hari ini nampaknya hari yang sibuk buat idah... ada tugas yang perlu diselesaikan hari ini... tapi nakk juga mengomel di sini kannn... hehehe... 


05 November, 2014

My Sleeping Beauty ~ Tanpa Bicara #31

16 ulasan
Salam Di Petang Hari... :)

My Sleeping Beauty ~ Tanpa Bicara #31 :)

My Sleeping Beauty ~ Tanpa Bicara #31

Nasi Lemak Daun Pisang Lagi Pagi Ini ~ Tanpa Bicara #30

12 ulasan
Assalamualaikum..

Nasi Lemak Daun Pisang Lagi Pagi Ini ~ Tanpa Bicara #30

Nasi Lemak Daun Pisang Lagi Pagi Ini ~ Tanpa Bicara #30

Alhamdulillah...! Tapi kali ini orang lain pula yang sponsor... 
TQ Mr. Raj... ;)

Ranking Alexa Dunia Sementara Acikidah Pada 05.11.2014

7 ulasan
Assalamualaikum Dan Selamat Pagi... :)

Ranking Alexa Dunia Sementara Acikidah Pada 05.11.2014
 

Ranking Alexa Dunia Sementara Acikidah Pada 05.11.2014


  Global Rank: 235,306
Rank In Malaysia: 2,803
Links in: 142
Sumber: rujuk SINI
 

Kali terakhir idah check Ranking Alexa Dunia Sementara Acikidah ini... adalah pada 13.09.2014... dekat nak dua bulan... baru nak check semula... hahaha... dan lihat lah hasilnya... merudummm...(n) aduhaii... nak turunkan rank tu punyalah siksa... nak naikkan haaa kejap jer kan... :'( haa tu laaa menghilang lagi berminggu²... haa inilah akibatnya... kuang3x.... meh check tengok...



  Global Rank ↑ 8,554
Rank In Malaysia ↑ 967
Links in ↑ 6
 

Perghhh... dekat 10 ribu naik nyer... hahahaha... padan muka ko idah... kena kerja keras la lepas nie nampak gaya nyerr... huhuhu... X_X ermm... ranking alexa ini adalah sebagai kayu pengukur prestasi bulanan blog kita... kira macam KPI laa... 



Apa pun idah tetap nak ucapkan jutaan terima kasih kepada para pengunjung setia blog ini... <3<3 anda lah penguat semangat... anda lah sumber inspirasi dan anda lah yang telah menceriakan hari² idah... tanpa kunjungan kalian... rasanya berkubur dah kot blog nie... hehehe... 


Okay la semoga kalian semua sukses dalam apa sahaja yang korang lakukan... dan berbahagia hendaknya... jumpa lagi... ;)


04 November, 2014

Adik Ahmad Rafikin Azman Ditemui Maut

14 ulasan
Assalamualaikum...

Adik Ahmad Rafikin Azman Ditemui Maut

Al-fatihah buat Adik Ahmad Rafikin Azman, 16 yang telah ditemui maut petang tadi... arwah ditemui tersepit dicelah batu... tidak jauh dari trek kejohanan maraton itu... 


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92

20 ulasan
Assalamualaikum...

Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92


Reunion Pelajar Sekolah Convent Peel Road 88-92 ~ Ini merupakan buat pertama kalinya idah hadiri reunion sekolah menengah kami... teruja, happy, sedih, terharu, segala macam perasaan bercampur baur... :D al-maklum jer la... nak jumpa kembali rakan² sekolah yang dah terpisah lebih 20 tahun kan...


Hadiah Lucky Draw Reunion CPRianz

14 ulasan
Assalamualaikum...

Hadiah Lucky Draw Reunion CPRianz - weekend baru nie... idah hadiri reunion sekolah... woww...!!! pelbagai hadiah² menarik yang telah disediakan oleh para comittee untuk event tersebut... memang terbaekkk (y)... macam² adaaa...

 

Hadiah² ini adalah untuk lucky draw @ cabutan bertuah dan juga hadiah untuk pemenang beberapa games yang dirancangkan sepanjang event itu berlangsung... :) dan hadiah utamanya adalah baucer penginapan di Hatten Hotel Melaka untuk 2 hari 1 malam... ermmm... best kan... :D



Jom lihat hadiah² yang menarik iteww... ;)

Hadiah Lucky Draw Reunion CPRianz

03 November, 2014

CPUV Nuffnang : Oktober 2014

21 ulasan
Assalamualaikum...

CPUV Nuffnang : Oktober 2014

CPUV Nuffnang : Oktober 2014 - Oktober telah berlalu pergi... November pula datang menyapa... namun bukan sedikit yang ditinggalkan oleh Oktober... :) Alhamdulillah... rezeki oktober melimpah ruah...