31 Oktober, 2014

Tanam Pokok Herba, Sayuran Dalam Tong Polisterin

19 ulasan
Assalamualaikum...

Tanam Pokok Herba, Sayuran Dalam Tong Polisterin

Tanam Pokok Herba, Sayuran Dalam Tong Polisterin - Woww... teruja tak uols tengok gambar di atas ini... :D haa... pokok² herba dan sayuran ditanam di dalam tong polisterin atau kotak kayu... <3<3

 

Nasi Lemak Daun Pisang Buat Teman Sepejabat

14 ulasan
Assalamualaikum Dan Salam Jumaat... :)

Nasi Lemak Daun Pisang Buat Teman Sepejabat

Nasi Lemak Daun Pisang Buat Teman Sepejabat - Pagi ini idah datang kerja bersama 35 bungkus Nasi Lemak... dan semestinya untuk dimakan bersama rakan² dan adik² sepejabat idah yang disayangi... :D


30 Oktober, 2014

Pasang Top Komentator Bulanan

21 ulasan
Assalamualaikum...

Pasang Top Komentator Bulanan

Malam² nie dok godek² blog... tiba² terasa pula nak pasang widget Top Komentator Bulanan kat blog nie... :D blogger lain dah berkurun pasang... akak jer yang baru terbuka hati nak pasang... hehehe...



Makanan Untuk Gelandangan Oleh Al-Waasi Dan PandanPrihatin

15 ulasan
Assalamualaikum...


Makanan Untuk Gelandangan Oleh Al-Waasi Dan Pandan Prihatin - Program edaran makanan untuk gelandangan di sekitar Pusat Bandar Kuala Lumpur diteruskan lagi pada malam cuti sempena Deepavali baru² ini oleh team Al-Waasi dengan kerjasama NGO Pandan Prihatin... :) 



Barisan Aktivis Al-Waasi Dan Pandan Prihatin

29 Oktober, 2014

Himpunan Di Istana Kehakiman Putrajaya ~ Tanpa Bicara #29

12 ulasan
Assalamualaikum...

Entry khas buat rakan² yang berhimpun di Istana Kehakiman Putrajaya siang tadi dan semalam bagi menuntut Perbicaraan Yang Adil... caiyokk...!! (y) Rakyat Hakim Negara...



Himpunan Di Istana Kehakiman Putrajaya ~ Tanpa Bicara #29


Motivasi Diri ~ Berapa Kali Kita Jatuh Tidak Penting

14 ulasan
Assalamualaikum... :)

Motivasi Diri ~ Berapa kali kita jatuh dalam hidup ini tidak penting, yang penting adalah berapa kali kita bangun dari jatuh...

Motivasi Diri ~ Berapa Kali Kita Jatuh Tidak Penting


28 Oktober, 2014

Segmen Awesome Blogger Bloglist

11 ulasan
Segmen Awesome Blogger Bloglist

Segmen Awesome Blogger Bloglist bakal berlangsung dari 24 Oktober 2014 hingga 30 Oktober 2014. Tujuannya untuk mengumpul para blogger untuk disenaraikan dalam bloglist blog ini sambil berblogwalking ke blog para blogger. Semua yang join akan disenaraikan dalam bloglist 'AWESOME BLOGGER'.



Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015

12 ulasan

Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist 2015
Segmen BuatWanita.Blogspot.Com Mencari Bloglist Jan-Jun 2015 kini bermula. Penyertaan dibuka mulai hari ini sehingga 30 Disember 2014.


Sungai Congkak Destinasi Riadah Hujung Minggu

22 ulasan
Assalamualaikum...


Sungai Congkak Destinasi Riadah Hujung Minggu idah sekeluarga baru² ini... seronok sangatt..! lama tak piknik dengan anak²... :) 



Sungai Congkak Destinasi Riadah Hujung Minggu

27 Oktober, 2014

I'm Backk..! :D

15 ulasan
I'm Backk..!

Assalamualaikum...


Ahha... I'm Backk!!... :D fuhh.... fuhh... fuh.... banyak nyer sawanggg... jenuh nak mengemaskannyer nie... :D 


10 Oktober, 2014

Soto Padang Berulam Ranting Berduri

35 ulasan
Assalamualaikum...


Kelmarin petang lepas kerja... idah dan en.suami makan di sebuah restoran nasi padang di Kampung Baru... idah namakan Restoran A laaa... :D idah pernah beberapa kali makan di restoran A ni tapi lamaaaa dulu... sebenarnya petang itu kami nak makan di restoran yang biasa kami kunjungi... tapi kebetulan semasa kami datang, restoran tu tutup pula... jadi en.suami kata kita makan la kat restoran A nie...




Idah makan Satay Padang dan en.suami pula makan Soto Padang... ermm... boleh tahan laa walaupun masakannya tawar sedikit... sedang enak kami menjamu selera... tiba² en.suami keluarkan sesuatu dari dalam mulutnya....


UPSR IS OVERR!!!

11 ulasan
Assalamualaikum...


Selamat pagi semuaa...! :D Salam ceria di pagi jumaat yang bertuah ini... breakfast apa pagi nie? idah makan sandwich sardin bakar cik epah jer... Alhamdulillah... :)

UPSR IS OVERR!!!

09 Oktober, 2014

Nasi Kukus Ayam Dara @ Balai Polis Trafik Jalan Tun H.S. Lee

14 ulasan
Assalamualaikum...

Alhamdulillah... baru balik lunch... :D kekenyangan niee... tengkiu kepada orang yang belanjer tu yer... rezeki jangan di tolak... musuh jangan dicari yer dak... hehehe...



Nasi Kukus Ayam Dara @ Balai Polis Trafik Jalan Tun H.S. Lee


Motivasi Diri ~ Mencapai Impian

12 ulasan
Assalamualaikum dan Selamat Pagi... :)


Motivasi Diri ~ Mencapai Impian

Motivasi Diri ~  Mencapai Impian



08 Oktober, 2014

Aksi Minum Susu Bergandingan ~ Tanpa Bicara #29

14 ulasan
Assalamualaikum...

Aksi Minum Susu Bergandingan... =))


Aksi Minum Susu Bergandingan ~ Tanpa Bicara #29

Aidiladha 2014 Dan Ibadah Korban

16 ulasan
Assalamualaikum...

Aidiladha 2014 seperti tahun² sebelumnya... idah beraya di kampung idah... di Cheras... rumah mak idah... kerana boleh dikatakan setiap tahun kami akan melakukan ibadah korban disini... :) tidur semalam di rumah mak... walaupun rumah mak dengan idah sepelaung jer pun... hehehe... bukan apa... nak gak feeling² pulang ke kampung kan... kekeke... :D



Aidiladha 2014 Dan Ibadah Korban

Errmm... anak dara dan anak bujang idah berposing di pagi Aidiladha... pagi² dah bangun... mandi... excited nak beraya la tu... :D


FreeMarket Sepanjang Oktober 2014

13 ulasan
Assalamualaikum...


Freemarket atau Pasar Percuma semakin mendapat sambutan di kalangan rakyat Malaysia khususnya di sekitar Lembah Klang... semakin ramai yang berani tampil samada untuk menjadi penganjur, penyumbang atau pun pengunjung... 


Oleh itu bagi memudahkan anda membuat perancangan jika ingin turut serta, Idah senaraikan aktiviti Freemarket yang bakal berlangsung sepanjang bulan Oktober 2014 ini... :)



Event ini adalah terbuka kepada semua... segala barangan yang ditawarkan adalah diberi secara PERCUMA... yerr..!! (y)



FreeMarket Sepanjang Oktober 2014 : FreematketUNIKLMFI

Event : FreemarketUNIKLMFI
Venue : Perdana Hall, UNIKL MFI, Bandar Baru Bangi
Tarikh : 12.10.2014
Masa : 09:00 pagi - 12:00 tengahari



07 Oktober, 2014

Giveaway Pertama SitiSab

15 ulasan
Assalamualaikum...

Oleh kerana idah telah ditag oleh Farrah MF dalam Giveaway Pertama SitiSab... nak tak nak idah kena join juga... kuang3x... Thanks Farrah... :)


Giveaway Pertama SitiSab

06 Oktober, 2014

Salam AidilAdha 2014

11 ulasan
Assalamualaikum...

Salam AidilAdha 2014

Rasanya belum terlambat untuk idah ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya AidilAdha buat semua pengunjung setia belog ini...


Semoga Aidiladha 2014 ini memberi seribu kenangan manis buat kita semua... :)


03 Oktober, 2014

JAKEL Buat SALE Tutup Kedai

21 ulasan
Assalamualaikum...


JAKEL Buat SALE Tutup Kedai


Tengahari tadi idah ke Affin Bank ada urusan harta yang di dalam negeri... hehehe... dah lalu kat Jalan Bunus tu... tengok depan Ariani... mak aiikhhh... berpesta tudung adik², kakak², makcik² kat depan kedai Ariani tu... Ariani sedang buat SALE... idah tengok jerr... :D lama dah tak beli tudung kat situ...



Selamat Hari Ulang Tahun Nur Atikah Ke-12

10 ulasan

Selamat Hari Ulang Tahun Nur Atikah Ke-12

Selamat Hari Ulang Tahun... diucapkan buat my lovely daughter, Nur Atikah... :*


02 Oktober, 2014

Hujan Lebat Dan Banjir Kilat

17 ulasan
Assalamualaikum...


Semenjak kebelakangan ini setiap petang hujan... dan hujannya Ya Allah... lebat sangat²... menakutkan...



Hujan Lebat yang tiba² itu telah mengakibatkan Banjir Kilat berlaku... dan peristiwa yang terbaru adalah semalam... banyak tempat di sekitar Kuala Lumpur ditenggelami air... banyak pokok tumbang dan kenderaan yang rosak... :(




Hujan Lebat Dan Banjir Kilat - Jalan Ampang

Untuk beberapa minggu ini... rancanglah perjalanan dan pergerakan anda sebaiknya... kalau boleh elakkan berada di jalan raya dan kawasan rendah terutamanya di waktu petang dan malam...



Beg Frozen @ Jalan TAR

15 ulasan
Assalamualaikum...


Beg Frozen @ Jalan TAR

Tengahari semalam idah pergi Semua House... ada urusan sikit laaa... :) urusan orang perempuan... kekeke... dan ondaway balik tu... lalu kat lorong kecil di Jalan Tunku Abdul Rahman (TAR) tu... tetiba ternampak.... ekhh Beg Frozen laaa... :D