28 Februari, 2014

Makam Sultan Alauddin Riayat Shah Pagoh.

16 ulasan
...السلام عليكم



Semasa idah ke Pagoh, Johor... dalam program Insan Prihatin Warga Emas tempohari... rupa²nya tidak jauh dari rumah yang kami tinggal itu adalah terletaknya Makam Sultan Alauddin Riayat Shah... makam ini terletak di Kampung Raja, Pagoh, Johor...




Terlanjur dah terlalu dekat tu... kami singgah juga walaupun hanya seketika...



Makam Sultan Alauddin Riayat Shah Pagoh.

Sultan Alauddin Riayat Shah adalah sultan Melaka yang ketujuh, memerintah dari tahun 1477 hingga 1488. Sultan Alauddin memerintah kerajaan Melaka selama kira-kira 11 tahun. Baginda merupakan sultan yang bijaksana dan tidak terlalu bergantung kepada Bendahara Tun Perak di dalam mentadbir negeri. 

27 Februari, 2014

Ziarah Gelandangan Bersama Persatuan Sahabat Jiwa Murni.

19 ulasan

...السلام عليكم


Apa saja yang kita ada... tidak baik lokek... itu pesan mak dulu... sedikit sama dirasa... banyak sama dikongsi... pengalaman yang kami timba dalam membantu golongan gelandangan... kami turut berkongsi dengan persatuan² dan sahabat² yang lain... kami ingin mereka juga merasakan apa yang telah kami rasa disaat menghulurkan sedikit bantuan kepada golongan ini... kami suka berkongsi pengalaman kami dengan sesiapa saja....


Alhamdulillah... pada jumaat lepas 21 Februari 2014... sebuah persatuan kebajikan yang lebih kepada kebajikan untuk ahli² dan penduduk sekitarnya yang menggelarkan pertubuhan mereka sebagai Persatuan Sahabat Jiwa Murni... telah melantik idah dan skuad Al-Waasi' sebagai perancang dan sekaligus mengetuai rombongan persatuan mereka untuk turut sama² membantu golongan gelandangan ini di sekitar kuala lumpur...






Ziarah Gelandangan

24 Februari, 2014

Tidak Semudah Yang Disangka

26 ulasan
...السلام عليكم


Apa khabar rakan² sekelian?... ermm.. idah? alhamdulillah sihat seadanya... cuma semenjak dua menjak nie kesibukan ada sedikit melanda... :D sampaikan belog pun dah nak bersawang tak dikemaskini... hehehe....


Ini semua gara² Al-Waasi'... Semenjak pertubuhan Al-Waasi didaftarkan... rutin kehidupan dah jadi carca marba dah... masa rehat untuk diri sendiri pun kadang² terpaksa curi²... ku ingatkan selepas pendaftaran diluluskan... kerja akan menjadi lebih mudah... rupa²nya ianya tidak semudah yang disangka....




Tidak Semudah Yang Disangka


19 Februari, 2014

Kelulusan Pendaftaran Persatuan Kebajikan Al-Waasi

23 ulasan
...السلام عليكم


Kelulusan Pendaftaran Persatuan Kebajikan Al-Waasi


Semalam merupakan hari yang sungguh bermakna bagi idah dan rakan² Al-Waasi apabila persatuan kebajikan yang kami daftarkan telah diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS)… horaaayyy!!... :D



18 Februari, 2014

I'm Back.

10 ulasan
...السلام عليكم



I'm Back


Ahha... hampir seminggu juga blog ini di tinggalkan oleh tuannya... hampir bersawang juga laaa... hehehe... ermm... boss janji dipinjamkan sampai jumaat lepas jer... rupa²nya terlajak sampai ke isnin... apa pun tak per la... kerja² pun dah selesai... so i'm back to my own station now... :D





12 Februari, 2014

Sepanjang Minggu Ini

21 ulasan
...السلام عليكم




Minggu ini merupakan minggu yang sibuk untuk idah... ini adalah kerana idah dipinjamkan oleh syarikat tempat idah bekerja ke projek lain... ada misi yang perlu dilaksanakan...



Lembaga Hasil Dalam Negeri, Cyberjaya


Sepanjang minggu ini bermula semalam idah akan berada di sini... Lembaga Hasil Dalam Negeri, Cyberjaya... rakan² yang berada berdekatan kawasan nie boleh la kita lunch samaa.. :D



Terima kasih kepada rakan² yang sudi datang ziarah disini... insyaallah selesai semua kerja² dan jika ada waktu terluang akan idah balas kunjungan kalian kay...


Semuga kalian ceria² selalu... :D


✿◕ ‿ ◕✿

10 Februari, 2014

Sumbangan 40 Kotak Barangan Terpakai.

22 ulasan
...السلام عليكم


Alhamdulillah... semenjak kumpulan kebajikan kami beroperasi... ini adalah merupakan sumbangan terbesar yang kami terima... sumbangan ini adalah dari pihak Pusat Komuniti JIM yang merupakan 40 kotak pelbagai barangan terpakai... antaranya pakaian wanita, lelaki, kanak², tudung, telekung, sejadah, pakaian dalam (baru) dan macam² lagi...




Sumbangan 40 Kotak Barangan Terpakai.


08 Februari, 2014

Diskaun Saman Trafik DBKL.

21 ulasan
...السلام عليكم


Sempena sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2014 baru² ini,Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah memberikan diskaun kompaun kadar rata RM30 bagi semua kesalahan trafik.




Pemberian diskaun ini bermula dari 
01 Feb 2014 hingga 08 Mac 2014.




07 Februari, 2014

Pemberian Tahun Baru Cina.

16 ulasan
...السلام عليكم


Malam tadi... jiran sebelah yang berbangsa cina datang ke rumah... dengan di tangannya penuh buah tangan sempena Tahun Baru Cina... :D







Segmen Jom Beramah Mesra

23 ulasan
...السلام عليكم


Segmen Jom Beramah Mesra
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Renungan Jumaat #8 : Lakukanlah Kebaikan.

9 ulasan
...اسلام عليكم 



Salam jumaat rakan² sekelian.... 
Peringatan bagi diriku dan semua... :)

Lakukanlah sebanyak mana kebaikan selagi hayat dikandung badan.




Lakukanlah segala kebaikan sekecil apa pun




Renungan Jumaat #8 : Lakukanlah Kebaikan.


✿‿✿‿✿‿✿‿✿‿✿‿✿


06 Februari, 2014

Riadah Cuti Tahun Baru Cina

15 ulasan
...السلام عليكم


Jumaat lepas adalah merupakan cuti sempena Tahun Baru Cina... mesti ramai yang bawa keluarga pergi bercuti atau pulang ke kampung kan... sebab KL lengangggg... :D




Idah dan family... tak kemana pun... tahun ini segala percutian dibekukan sehingga hujung tahun... sebab Atikah akan menduduki peperiksaan UPSR pada tahun ini... so kena sacrifice sikit laaa.. :D



Bagi mengisi waktu yang terluang... idah bawa anak² melakukan aktiviti kesukaan mereka iaitu berenang... :D ... berjanji dengan kakak idah dan anak²nya juga... berjumpa di tempat biasa kami berenang... Hotel Palace Of The Golden Horses... tak jauh pun dari rumah kami... 




Kolam Renang

Sampai²... cop meja tempat letak barangan... cuaca pun baik hari nie...



Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..

33 ulasan
...اسلام عليكم 


 Ramaikan Follower, Raikan Ukhwah

Dah nak tamat tempoh baru nak join... hehehe.. ketinggalan zaman betul idah nie... :D
Tak pe la... janji join support rakan² blogger lain kan... syaratnya pun mudah ajerrr... 

Jom join segmen Ramaikan Follower, Raikan Ukhuwah..!


Syarat-syarat :

1. Follow Lorong Cinta
2. Buat Entri  Segmen : Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah..
3. Tampal Banner dan link kepada Lorong Cinta
4. Copy URL dan Paste dalam ruangan komen
5. Bermula 7 Januari dan berakhir 7 Februari 2014

(。◕‿◕。)


05 Februari, 2014

Tanpa Bicara #10 : Cabaran Ke Sekolah

27 ulasan
...السلام عليكم



Tanpa Bicara #10 : Ke Sekolah


✿◕ ‿ ◕✿


Segmen Blogger's Birthday by Invisible Me

6 ulasan
...اسلام عليكم 



 Segmen Blogger's Birthday by Invisible Me


Pagi nie baru terperasan yang blogger IM ada menganjurkan Segmen Blogger's Birthday... :D


Setiap peserta perlu meletakkan apa yang diinginkan dan tarikh lahir...

Yang Diinginkan : World Peace
Lahir :  29 September

Yang nak turut serta boleh klik SINI ... jomm! :D



04 Februari, 2014

Selamat Hari Lahir Ke 9 Nuqman

15 ulasan
...اسلام عليكم 



Entry ni idah terlambat buat... maklum jer la.. ibunya sibukkk... hehehe... tapi apa pun ibu still tak lupa kay... :D




Selamat Hari Lahir Ke 9 Nuqman



01 Februari, 2014

Giveaway Santai Hunyeda

10 ulasan
...اسلام عليكم 



Selamat berhujung minggu semua... :D hari ni idah ada mood dan nak join Giveaway Santai Hunyeda yang dianjurkan oleh Blogger Comel Hunyeda...



 Giveaway Santai Hunyeda